ima li kakvih info od Pinky?
ima li kakvih info od Pinky?
ubrala sam Pinky na potpomognutoj, u bolnici je, evo što kaže:
hvala cure! mi smo danas 37+2, čekaju 38+0 da me odvedu na carski- bebe su zadak i poprečno, nema šanse za vaginalno.
na mom katu je 6 duplica, 5 ivf duplica koje čekaju porod.
mislim da ću ljubiti cure sredinom slijedećeg tjedna. nadam se da neće krenuti porod prije toga.
čitam vas sa moba, al ne znam zašto ne mogu pisati... sad sam uštekala laptop da se javim.
moram žuriti
sretno svima!
drž se Pinky
drage moje moram vam reci danas je moja kolegica rodila 5 djece prirodan porod imala srklaz i otvorila se 7 prstiju ,u 25-toj sedmici bebe tđske po 700 i 750g.
5 djece! Samo nek' budu živi i zdravi~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~
radila je inseminaciju,znala je da nosi 4bebe a jednu nisu vidjeli na ultra zvuku,al su sumnjali.Neka su joj zivi i zdravi.
neka sve bude u redu ~~~~~~~~~~~~~~
Daj Bože da budu dobro...
Baš me zanima gdje su radili inseminaciju na 4 ili 5 folikula??
Ajme! 5 djece!!! Svaka čast! pazi to je 5 sjedalica u autu!!!
Da, i mene zanima tko je radio inseminaciju, jer je frendici na 4 folikula se radila umjetna, baš zato što ih je previše!!!
Joj, nek joj je Bog na pomći!!!!
jele blond mali ispravak, mi koji smo bili na potpomognutoj oplodnji jako nam smeta izraz "umjetna" jer nema ničeg umjetnog u cijeloj toj priči. Izvade se jajne stanice i spoje sa spermijima, a za ostalo se pobrine priroda. Upravo zato se to i zove potpomognuta oplodnja, jer se medicinski potpomaže kod parova koji imaju neki problem i ne mogu spontano zanijeti.
blizanac tvojoj kolegici želim sve najbolje, daj bože da sve bude u redu sa bebama
svim blizotrudnica puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
Moja prijateljica je radila inseminaciju u Sarajevu,ona je dobro i pustena je kuci a bebe su u inkubatoru.
blizanac prijateljici ti želim svu sreću te da bebice ojačaju i na kraju idu domeka svi+ojim roditeljima![]()
i od mene pregršt ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~ za malene malene bebice!
pinky ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za današnji najlijepši susret sa svojim anđelicama![]()
![]()
ooo, tek sad vidim, čestitanje za Pinky je već krenulo pa idemo svi na http://forum.roda.hr/threads/66731-Pinky-rodila!
Draga Blizanac, kako je tvoja kolegica, kako su djeca? Jako mi je žao što su tvoju kolegicu naši doktori (doktori u Sarajevu) doveli u situaciju da nosi petorke, i da joj porod krene puno prije vremena, jer u Sarajevu i cijeloj BiH niti jedna klinika nema ni tehničkih ni kadrovskih mogućnosti da održi u životu nedonošće rođeno u 27.-28.tt, a kamoli rođeno u 25.tt. Ta žena nije sigurno primila ni kortikosteroide. Molim dragog Boga da im pomogne, a za pozitivan razvoj situacije potrebno je veliko čudo![]()
Kod rizičnih trudnoća, tj kod onih kojima prijeti prijevremeni porodjaj (multiplim trudnoćama prijeti prijevremeni porodjaj), praksa je da se u 28.-29.tt trudnoće prime injekcije Dexametasona ili Betametasona koji ubrzavaju proces razvoja pluća kod beba. Naučna istraživanja su pokazala da je smrtnost nedonoščadi čije su majke primile Dexametason ili Betametason znatno manja i da je intrakarijalno krvarenje rjeđe (krvarenje u mozgu bebe). Dexametason se u Sarajevu daje najranije u 28.tt. Ne daju ga prije jer ionako nemaju instrumente ni tehnologiju da prije tog termina rodjenu djecu održe u životu. Dexametason djeluje dvije sedmice i uglavnom je poslije potrebno ponovno primiti isti. Betametason ima depo djelovanje, ali danas u Sarajevu nije praksa da se daje. Ja sam lično kupila Betametason i primila ga u 29.tt. Moja djeca su rođena 5 nedjelja prije vremena i bili su super, nisu bili u inkubatoru niti su imali problema sa disanjem.
Hvala ti na pojašnjenju, čitala sam za deksametazon i njegovu primjenu u višeplodnoj trudnoći, ali nisam istraživala toliko detaljno da skužim da je to u biti vrsta kortikosteroida.
Drago mi je čitati da su tvoja dječica rođena velika i zdrava i da nisu trebali u inkubator.
PS ja se tebe sjećam još od tvoje pozitivne bete, kad si morala ležati, i jako mi je drago što je sve tako lijepo završilo![]()
Fatomorgana mojoj prijateljici su rekli da nosi 4djece a peto se nije vidjelo.Primila je u bolnici injekciju za sazrijevanje pluca.Jedna beba je nazalost umrla.Vjeruj danas je nisam zvala nekako mi je neprijatno,jer nije joj lako.Fato na Jezeru u Sa imaju za nedonoscad sve,jer ja sam lezala 15dana i bilo je zena koje su rodile u 28sed,32 i bebe su dobro.Zene leze iz cjele BiH.jer nigdje nema osim na Jezeru za nedonoscad.
ja sam rodila u 29tt i prošla pakao,ne mogu ni zamislit što ti roditelji prolaze i što ih tek sve čeka.Nije bit samo preživjeti nego i ostati zdrav sa što manje posljedica a to je nažalos jako teško pogotovo u tim tjednima.Želim im svu srecu i snagu ovoga svijeta.Inace dr joj nije smio raditi inseminaciju ako je vidio koliko stanica ima,moja kolegica je imala 5 za ins pa su odustali i išli na icsi,ovo je greška definitivno.
Upravo sam gledala na NG dokumentarnu emisiju o blizancima, trojkama i cetvorkama i odusevljena sam.
Ja sam sad vec u 20 tt i vrijeme juri 100 na sat, nemam bas nekakvih problema sta se tice trudnoce jedino mi
je puls ubrzan i nekad osjecam bubnjanje u usima ( kao sad)
TRUDNICE U 2011.g. (termini poroda)
vilenjak - 05.07.2011. ??????
aneri - 13.08. 2011.
ivanova - 26.08.2011.
blizanac - 14.10. 2011.
fresia - 14.10.2011.
hrabrica29 - 03. 12. 2011.
TOMISLAVA - 11.12.2011.
makica - 16.12. 2011.
arizona311 - 23.12.2011.
ANGEL_26 - 23 .12. 2011.
nata - 28.12.2011.
sumskovoce - 14.01.2012.
MAME U 2011.:
sandric 16.2. 2 dečka
denny 11.4. 2 curice
dragoness 21.4. 2 dečka
Tibi - 23.05. cura i dečko
sbonetic - 14.06. cura i dečko
love2me - 17.06. 2 curice
nina1 - 20.6. 2 curice
ninochka28 - 29.06. 2 dečka
pinky - 20.07. 2 curice
Pozdrav drage moje,samo da vam kazem da je moja prijateljica izgubila bebe! Ja sam jutros bila kod interniste na kontroli nije me vratila u bolnicu nego kuci mirovanje,i rekla mi je porodit ce me za 5 nedelja ako bog da.
ajme, jako mi je žaonažalost znam što sada prolazi tvoja prijateljica jer i ja imam 2 anđela na nebu
blizanac sretno![]()
jako mi je žao što se ovako završilo
blizanac draga sretno i miruj da što više izdržitekoliko je sad tjedana
bony draga avatar i dečki su mrakić![]()
Draga Blizanac. Ti si u finalima. Bitno je, da preguras 32. a poslije je svaki dan za uhar. Budi hrabra i jako pažljiva. Dosta miruj, jedi totalno neslanu hranu i neka ti prehrana bude visokoproteinska (dosta mesa i jaja) isplatit će ti se. Stalno mjeri pritisak.
Jako mi je žao zbog tvoje prijateljice, sve to je zbog greške ljudskog faktora prokletih "nazovi MPO" doktora u Sa. Ja znam da na KCUS nemaju uslove za baš preprerano rođenu nedonoščad. Pa pogledaj samo ona Kate plus 8, što je rodila šestorke, porodio ju je tim od 60 stručnjaka koji je bio podijeljen na timove za svaku bebu i to u 27. tt u Americi gdje imaju full opremu. Neka Dragi Bog tvojoj prijateljici olakša patnju i dadne joj što prije zdravu i urednu trudnoću da bar u sjenu baci tugu i žalost u kojoj se sad nalazi.
Hvala drage moje!Fatamorgan ja imam gestozu pijem terapiju za pritisak,puna sam vode sva natecena.Internista i dr. mí kazu nesmiju cekat4 do kraja,bebe su mašala krupne,tad cu biti ako Bog da kraj 8 mjeseca.Jedem vec dugo neslano i sve light proizvode,na djeti sam,al i dalje debljam he he he
ovdje se niko nejavlja,zna li se šta je sa Aneri i Ivanovom?
Evo mene cure u bolnici, 37 tjedana smo i ne daju se bebuske van! Doktori se stalno izmjenjuju, jedni bi me na carski drugi na vaginalni i tako... Uglavnom valjda cekamo jos tjedan dana da dobijem trudove i da krene prirodno!
bravo ivanova, pa ovdje postaje normalno rađati blizance na termin, fenomenalno, svaka čast![]()
Pinky napiši koju riječ kad stigneš![]()
veeeeeeeeeeeeeeeeliki cmok mojim curama od nas 3!!
meni su se, na žalost, ugnjojili punti od cr, pa sam cijeli tjedan na reckanju/istiskivanju fgnjoja/previjanju. ne smijem niti dignuti bebe čak ni sjediti duže od par minuta. ali čini mi se da ide na bolje. tata je divan i preuzeo je cijeli teret na sebe.
bebuške su krasne, ne mogu vjerovati da sam mama takvim divotama
Pinkice
drago mi je da si se uspjela javiti
žao mi je zbog problema sa rezom, držim fige da što prije prođe da možeš u potpunosti uživati
predivan je osjećaj kad ne možeš vjerovati da su to tvoja djeca, da si konačno majka, šaljem ogromnu pusu svima
Pinky cestitke do neba,a djevojcicama sve najbolje da ih sreca prati.Na kontroli sam bila sve je ok,bebe su dobro i krupne su,govorili su da nosim djecaka i djevojcicu,al nam je se ta djevojcica pretvorila u djecaka,tako da nam stizu dva pišonje.
Evo ja sam bila na kontroli u utorak i imamo curu i decka
Sa bebama je sve u redu, rastu i napreduju, ja sam zatvorena samo mi je dr. nasla leukocite u mokraci
pa moram izvaditi urinokulturu
Posto sam u zadnje vrijeme imala ubrzan puls isla sam i na EKG i sve je u redu dobila normabel po potrebi.
Drage moje evo da vam se i ja konačno javim.
18.07. sam rodila carskim rezom dvije prekrasne curice, a konačno smo stigle kući sad u četvrtak.
Šta da vam kažem cijela trudnoća i sam porod je bio traumatičan, ali sam sve to ostavila iza sebe jer imam svoje blago, jednostavno ne mogu vjerovati da su one moje i da sam ja njihova mama. Osjećaj je neusporediv s bilo čim drugim![]()
cestitam aneri! rodila si 2 dana prije mene!
zašto si tako dugo bila u bolnici nakon poroda?
Aneri cestitam od srca tebi i tvom muzu a curicama VELIKA DOBRO DOSLICA!
Hospitalizirali su me s 32tt kao normalni protokol, i sve je bilo ok do kraja 34tt kad su jednoj curki skužili da ne valjaju protoci zbog placente previe, nije bio dobar ctg i još su dijagnosticirali zastoj u rastu. Onda su me hitno transportirali u Petrovu gdje sam uspjela dočekati samo da uđem u 9.mj i na 36+2 su napravili carski.
Na kraju od svih crnih dijagnoza nijedna se nije obistinila, hvala Bogu, nisu morale ni u inkubator, a ostale smo u bolnici još skoro mjesec dana jer su morale nabiti kilažu.
Sad su super, debljaju se i uglavnom spavaju, muče nas malo grčevi, ali sve to ide u rok službe, samo nek su one stigle i nek su dobro.
Pinky, nisam ti ni čestitala, želim ti sve najbolje i tebi i tvojim curkama![]()
TRUDNICE U 2011.g. (termini poroda)
vilenjak - 05.07.2011. ??????
ivanova - 26.08.2011.
blizanac - 14.10. 2011.
fresia - 14.10.2011.
hrabrica29 - 03. 12. 2011.
TOMISLAVA - 11.12.2011.
makica - 16.12. 2011.
arizona311 - 23.12.2011.
ANGEL_26 - 23 .12. 2011.
nata - 28.12.2011.
sumskovoce - 14.01.2012.
MAME U 2011.:
sandric 16.2. 2 dečka
denny 11.4. 2 curice
dragoness 21.4. 2 dečka
Tibi - 23.05. cura i dečko
sbonetic - 14.06. cura i dečko
love2me - 17.06. 2 curice
nina1 - 20.6. 2 curice
ninochka28 - 29.06. 2 dečka
aneri - 18.07. 2 curice
pinky - 20.07. 2 curice
draga aneri iskrene čestitke na malim princezama od
Čestitke Aneri![]()
![]()
Da li se nekome Ivanova javila?
Blizanac kakva je situacija kod tebe?
Pozdtav cure ! evo upisujem se sada tu ,termin po 40.tjednu 6.1.2011.nakon IVF 11 folikula 2 zametka vraćena i oba se primila! Danas smo 21 tjedan i čekam dečkiće (za sada to je tako) do sada sve u redu osim niskog tlaka ,raste trbuh i čekamo