kao što naslov kaže.....
a situacija je kritična, zavjese nisu oprane ohoho, a mislim da nisu baš za mašinu.....
kao što naslov kaže.....
a situacija je kritična, zavjese nisu oprane ohoho, a mislim da nisu baš za mašinu.....
i mene isto zanima![]()
Nama je jedan servis čistio na poslu te trakaste zavjese. Očistili ih jesu, ali sve su flekave i izgledaju grozno, ali ajde bar su čiste.
Skinuti sve, natopiti u kadi sa detergentom, proprati ručno, isprati
Znaju se malo oštetiti, kao da su sitne rupice ponegdje, ali 4 nijanse blještavije.
ja sam pogriješila. ja sam mislila na ove kao rezance pa sam onda skužila da vi mislite na one "uredske"
Rossa zavjese kao rezance za vrata , čupave .... perem u mašini na 30 C ... ako ih dole nisi zalemila sa upaljačem postoji mogučnost da se ofucaju,samo ih stavim u perilicu , ne pletem ih u pletenicu, čak ih poslije i ne sušim , onako vlažne ih vratim na vrata i brzo se osuše.
Ne treba pletenica, samo jedan lagani čvor, pa na lagano u mašinu.
Ono za natapanje i ručno pranje vrijedi za uredske.
nisam ih lemila, još sam ih podrezala jer su mi se nakon nekog vremena razdužile. a na etiketi piše da se ne peru, valjda bi trebale na kemijsko. Kad mi se učine preprljave, uvalit ću ih u mašinu pa ako prežive- dobro prežive. ako ne, nije im bilo suđeno (iako, to su nam jedine zavjese u stanu, a tu smo već 6 godina)
Ma niš im neće biti. Uvali ih na 30 u mašinu bez centrifuge, zaveži tako u čvor, ali obavezno ih ili zalemi upaljačem ili zaveži svaku u mali čvorić na samom kraju jer će se definitivno rascufati.
Tak ja svoje, i ok su.
u mašinu ni slučajno,zgužvat će ih i razvuči i bit će za smeće
trakaste zavjese imaju na sebi zaštitni premaz (anti alergijski i štiti ih od "upijanja" prašine) i kad ih opereš to skineš i tek onda se prljaju
s ovim se potpuno slažem,nakon pranja će izgledati još gore
pranje nije nikako preporuka,prije zamjena traka