Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 51 to 100 of 118

Thread: Monte kolač

  1. #51
    oka's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    3,305

    Default

    Evo ponovila sam i ovaj vikend.

    Bijela bez maslaca je odlična!
    Hole nisam koristila, već slatko vrhnje za šlag brzo i fino, to je valjda bez E-ova, nisu pisali

    Uglavnom sve je super, jedino što bez Holea izostane u čokoladnoj kremi okus Montea, tako da gubi smisao....
    Dok ću raditi za goste uzet ću Hole, a za nas ću ipak obično

    Sve u svemu odličan i super brzi kolač!

  2. #52

    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    13

    Default

    pa malo sam se razočarala s kolačom. Nekak sam očekivala puno više, a ispalo ko da jedem puding. Baš niš posebno.

  3. #53
    Hera's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Vž županija
    Posts
    509

    Default

    Ovaj kolač sam prvi put slagala jesenas, jedina razlika u receptu na koji sam tada naišla je da se čoko krema prvo ohladi i mlačna lijeva na bijelu.

    Puno puta sam radila takvu kremu i taj put mi je prvi put sve ispalo tekuće, nisam kužila zašto. Jelo se žlicom....

    U subotu sam radila opet, pola smjese, nakon čitavog podneva u frižideru, izgledalo je kao da se samo malo zguslo, međutim, ujutro je krema ipak bila čvrsta.

    Ubuduće ću smanjiti količinu bijele kreme (ako radim čitavu smjesu, onda 8dl mlijeka i ostalo proporcionalno toj količini), ako naletim na ekstrakt lješnjak u međuvremenu, ubacit ću i to. Nekako mi još nešto malo fali tu u okusu iako je MM-u prilično fino.

  4. #54
    Mellyca's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Pula/ Linz
    Posts
    697

    Default

    Ja bas neki dan naletila na Coolinarci na Monte-tortu, neznam ako je tko vec to probao, ali izgleda mi jako fino..

    Nadam se da se autorica teme nece ljutiti ako joj ubacim na temu jos jedan recept, ali slicni su i po sastojcima i po imenu

    http://www.coolinarika.com/recept/torta-monte/

  5. #55
    SNOOPY's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ZAGREB, Novi Zagreb
    Posts
    387

    Default

    Quote Originally Posted by Mellyca View Post
    Nadam se da se autorica teme nece ljutiti ako joj ubacim na temu jos jedan recept, ali slicni su i po sastojcima i po imenuhttp://www.coolinarika.com/recept/torta-monte/
    Zašto bi se ljutila? Ovdje ionako volimo fine kolače, pa jedan više samo dobro dođe.... ;o)))))

  6. #56
    ivica_k's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,835

    Default

    kolač se hladi, treba dočekati do sutra da se stisne, pa u napad

  7. #57
    SNOOPY's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ZAGREB, Novi Zagreb
    Posts
    387

    Default

    I ja ponovno u napadu na ovaj kolač.......

  8. #58
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    he he ja nisam cekala da se ohladi. ovaj puta sam kreme sipala u case (bez keksa) i odmah smo se bacili na monte.

  9. #59
    ivica_k's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,835

    Default

    Quote Originally Posted by ivica_k View Post
    kolač se hladi, treba dočekati do sutra da se stisne, pa u napad
    okusom je ok (mm je oduševljen), ali prvi kat klizi s prizemlja...razmišljam staviti red petita između bijele i smeđe kreme slijedeći put

    torta mi se čini prva liga, sigurno ću je praviti uskoro (imamo puno riba u obitelji)

  10. #60

    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Sveti Ivan Zelina
    Posts
    479

    Default

    MONTE


    -BISKVIT:
    -5 žumanjaka
    -malo šećera po želji (2-3 žlice)
    -5 žlica mljevenih oraha
    -2 žlice oštrog brašna
    -1 prašak za pecivo
    -snijeg od 5 bjelanjaka
    -sve dobro izmiksati pa dodati snijeg od 5 bjelanjaka. Nakon pečenja , na hladan biskvit staviti bijelu pa čokoladnu kremu.

    - BIJELA KREMA:
    -7 ½ dl mlijeka
    -6 žlica gustina
    -6 žlica šečera
    -1 vanili šećer
    -pola mlijeka staviti kuhati a u dio se razmute svi sastojci i kad zakipi mlijeko, zakuhati, i kuhati dok se ne zgusne.kad se krema dobro ohladi izmiksati u nju 20 dkg margarina.


    -evo ja se ubacujem sa svojom varijantom, umjesto keksi pečem biskvit, makar mi se ovo sa keksima čini brže, a i bjela kremica je malo drugačija, i ja nekad uopće ne stavljam margarin i bude laganije

    morala sam podjeliti sa vama ovo jel smo mi svi oduševljeni tim kolačem i već dobre dvije godine je nezamjenjiv
    čestitam!!

  11. #61
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,293

    Default

    crna krema?

  12. #62

    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Sveti Ivan Zelina
    Posts
    479

    Default

    ista kao i na početku 0,5l ***** i 300 gr čokolade za kuhanje

  13. #63

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    srbija
    Posts
    586

    Default

    i ja napravila sinoc
    diiivno se stislo preko noci,
    stavila sam megle vrhnje,
    a u belu kremu nisam stavila ni maslac ni margarin.
    vrucu je prelila preko keksa,
    ostavila da se malo ohladi,
    a i cokoladnu kremu nisam prelila vrucu
    nego sam i nju malo pustila da se ohladi.
    lepo se reze, ali je dosta slatko,
    narocito ova cokoladna krema.
    ali to je do vrhnja.
    sve u svemu, jako dobar kolac!

  14. #64
    MariolaST's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Split
    Posts
    293

    Default

    Napravila ovaj vikend, s malim izmjenama...u bijelu kremu dodala 200 ml stučenog vrhnja i malo arome lješnjaka. Nisam probala originalnu verziju, ali po preporukama odavde mislim da je ovo bolja verzija....nestalo do mrve...

  15. #65
    Nataša,Sarajevo's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,251

    Default

    Dajte mi recite šta sam napravila naopako!

    Za crnu kremu istopila sam koliko već čokolade za kuhanje sa pola litra one tekuće mase od koje se pravi tučeno vrhnje i naravno da mi ni tad ni sad nije jasno KAKO se to uopšte može stegnuti da bude ko krema ???? a da ne kažem da je pola litra malo da bi se dobio pristojno debeo sloj te crne kreme???

    Nemojte mi se smijati, ja sam totalni antitalenat za napravit nešto slatko

  16. #66
    oka's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    3,305

    Default

    Meni je cijelu noć bilo vani, ujutro stisnuto kao puding.
    Trebaš samo čekati

  17. #67
    S2000's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    3,801

    Default

    Jesam li dobro shvatila-ovaj slag se uopce ne miksa?
    Ne mogu naci slag naveden u receptu, moze li dolcela vrnje za slag biti ok zamjena?

    Ako mi ovaj kolac ispadne to ce biti cudo nevideno

  18. #68
    sonata's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Osijek
    Posts
    1,088

    Default

    Quote Originally Posted by S2000 View Post
    Jesam li dobro shvatila-ovaj slag se uopce ne miksa?
    Ne mogu naci slag naveden u receptu, moze li dolcela vrnje za slag biti ok zamjena?

    Ako mi ovaj kolac ispadne to ce biti cudo nevideno
    Tako je, to je vrhnje za slag i u ovom receptu se ne miksa vec se samo skuha - ne smije provriti vec se samo dobro skuhati i prije vrenja maknuti sa stednjaka. Cokolada je tada vec otopljena i sve je u tekucem obliku. Izlijes preko bijele kreme i preko noci se to fino stisne.

    Nisam vidjela da Dolcela ima vrhnje za slag ali bilo koje ono u tetrapaku je u redu. Znaci nikakve vrecice s praskom nego tekuci oblik

  19. #69
    Hera's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Vž županija
    Posts
    509

    Default

    Samo da se kratko ubacim na temu. Ja sam pred koji tjedan radila tu monte tortu s coolinarike.

    Dakle, torta nema veze s monte-om, ali je fenomenalna. Ona je spoj dva kolača, trostrukog užitka i kinder bueno. Dok sam stavila drugu kremu, visina torte je bila na milimetar ravna visini kalupa torte, a kad je još došao šlag na nju, bila je stvarno visoka.

    Kako god fina bila, toliko je obimna da ipak treba neko društvo da se to pojede. U svakom slučaju, preporučam!

  20. #70
    Nataša,Sarajevo's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,251

    Default

    meni se nažalost crna krema nije stegla, i dalje je tekuća ali jedemo je svejedno

    u čemu sam pogriješila? zašto se ta crna krema nije stegla????

  21. #71
    sonata's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Osijek
    Posts
    1,088

    Default

    Quote Originally Posted by Nataša,Sarajevo View Post
    meni se nažalost crna krema nije stegla, i dalje je tekuća ali jedemo je svejedno

    u čemu sam pogriješila? zašto se ta crna krema nije stegla????
    Mozda nisi dovoljno dugo kuhala?

  22. #72

    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Sveti Ivan Zelina
    Posts
    479

    Default

    Quote Originally Posted by Nataša,Sarajevo View Post
    meni se nažalost crna krema nije stegla, i dalje je tekuća ali jedemo je svejedno

    u čemu sam pogriješila? zašto se ta crna krema nije stegla????

    ja je dosta dugo na lagano kuham.. dok cijela čokolada se ne rastopi i sve postane jednolična smijesa.. a i ovisi od čokolade.. i meni kad god nije uspjelo, sam shvatila da koristim lošu čokoladu.. čokolada mora biti svježa, tj nesmije izgubiti boju, onda je bolje kupiti novu nego se zezat sa tom..
    a koliko si čekala da se stvrdne?

    ma pojest će se
    više sreće slijedeći put

  23. #73
    ivananeda's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    PARACIN,srbija
    Posts
    292

    Default

    Jel'ima neko sliku ?

  24. #74
    Suzizana's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,194

    Default

    evo slika

  25. #75
    sasana's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Osijek
    Posts
    493

    Default

    Quote Originally Posted by Nataša,Sarajevo View Post
    meni se nažalost crna krema nije stegla, i dalje je tekuća ali jedemo je svejedno

    u čemu sam pogriješila? zašto se ta crna krema nije stegla????

    Potpisujem. Bijela krema je ok, ali je crna tekuca. I da koristila sam Hole slag i cokolada je svjeze kupljena.

  26. #76
    Nataša,Sarajevo's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,251

    Default

    slika sa linka iznad je divna ali meni i dalje nije jasno kako može biti tako debeo sloj crne kreme od samo pola litra vrhnja???

    dižem ruke od ovog, bar dok ne budem prisustvovala nekom uspješnom pravljenju od strane spretnije domaćice

  27. #77
    casper's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    moje malo selo
    Posts
    1,203

    Default

    kolač je mrakkkkk
    radila nekoliko puta

    što se tiče smeđeg sloja bolje je ako odstoji jedan dan a koliko je tekuće ovisi o čokoladi, tj.koju čoksu za kuhanje ste uzele
    prvi put uzela rialovu i jako jako preslatko i stisnulo se pošteno drugi dan, drugi put uzela u lidlu i sve super i treći put uzela u dioni xy - nije bila slatka ali nije se niti stsnula

    a osim toga može biti i stvar vrenja vrhnja, tj. da do istog ne dođe
    u zdjelicu na vatru čoksu i skoro odmah vrhnje i čim se rastopi odmah maknuti
    ja uvijek mogu držati prst unutra koilko je vruče

    ista krema se radi a sarah-bernard tortu ali tu se vrhnje dovede do vrenja ali se zato drugi dan miksa

  28. #78
    Hera's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Vž županija
    Posts
    509

    Default

    Ja sam takvu i sličnu kremu već više puta radila za razne prilike, s crnom čokoladom, s bijelom, koja se lijeva direkt na kolač ili se miksa kad odstoji i uvijek je uspjela.

    Onda sam prvi put radila monte i sve je bilo tekuće. Drugi put se fenomenalno stvrdla, stavila sam kojih 5-6dag čokse više, počelo mi je čak lagano kipit jer sam usput još nešto radila, pa sam brzo makla i čak kasnije stavila malo u friz da to bude prije stvrdnuto. Treći put je krema bila lelujava, ne baš tekuća, ali ni čvrsta.

    Svaki put sam koristila isto vrhnje i istu čokoladu (dorina za kuhanje). Tako da uzevši sve to u obzir i sve savjete, ne kužim u čemu je baš kvaka...

  29. #79
    Suzizana's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,194

    Default

    da, ni meni se baš ne stvrdnjava u zadnje vrijeme. čak me je za zadnju tortu zeznula i sa hole vrhnjem, što nikad prije nije. ne kužim u čemu je kvaka!

  30. #80
    kinder's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    2,338

    Default

    Ja sam danas pravila , umjesto gustina stavila sam 2 pudinga od vanilije. Probala sa bijelom kremom ali mi se definitivno ne sviđa, jer je bezukusna.
    Crna krema mi se stvrdnula , i nikada mi se nije dogodilo da se ne stvrdne, pravila sa vrhnjem iz Lidl-a, klasika kao i za Hola kocke

  31. #81
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,293

    Default

    Quote Originally Posted by Suzizana View Post
    evo slika
    Upravo takav je i meni ispao. Ista debljina bijele i crne kreme kao na slici.

    Pazila sam da vrhnje ne zakuha i lijepo se stvrdnulo do sutradan, ali ne smije biti frižider na prehladno.
    Probala sam napraviti sa pudingom od vanilije, ali to mi nije tako fino. Bolje mi je s Gustinom.

  32. #82
    Inda_os's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Osijek
    Posts
    598

    Default

    A koliko močite kekse u podlozi? Ja sam svoje samo poškropila mlijekom i sad razmišljam da sam ih možda trebala utopiti u toplo mlijeko
    Hladi se već par sati, gornja krema se polako stvrdnjava ali petit keks je i dalje tvrd i prhak

  33. #83
    kinder's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    2,338

    Default

    Ja obično keks poslažem u tepsiju i onda zalijem s malo mlijeka

  34. #84
    zeljana02's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Osijek
    Posts
    766

    Default

    UUuuuUUuuuUuuuuUUuu koji fini kolac ...tete hvala za recept bacam se odmah...nisam neki expert za kolace, ali vidim da se moze pojest i sa zlicom...dakle nece se baciti...

  35. #85
    ivica_k's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,835

    Default

    Quote Originally Posted by Inda_os View Post
    A koliko močite kekse u podlozi? Ja sam svoje samo poškropila mlijekom i sad razmišljam da sam ih možda trebala utopiti u toplo mlijeko
    Hladi se već par sati, gornja krema se polako stvrdnjava ali petit keks je i dalje tvrd i prhak
    dobro si učinila, u protivnom bi ti se previše raskvasio...nemaš brige

  36. #86
    Inda_os's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Osijek
    Posts
    598

    Default

    Onda super!
    Već sam pojela pola tepsije isprobavajući je li se smekšalo )))

  37. #87
    zeljana02's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Osijek
    Posts
    766

    Default

    kolac gotov i lijepo izgleda...jedva cekam sutra da ga probamo

  38. #88
    Snekica's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    ISTRA
    Posts
    5,593

    Default

    Evo još jedan monte koji već dugo radim, i uvijek uspije. Kad želim manje komadiće, radim u tepsiji od šporeta, a kad želim visoke i sa puno kreme, onda u onom (u pola) manjem. I još mi se nije dogodilo da se čoksa ne stvrdne.

  39. #89

    Default

    ja sam radila više puta i ispao je super.čak sam stavljala 200 grama čokolade, jer mi je ovako malo preslatko. radila sam i varijantu 100 gr bijele i 100 gr čok. za kuhanje-to mi je najbolje.
    i zadnji put radim isti takav..sve isto kako sam i prije radil.a..samo sam kupila meggle vrhnje-i uopže se nije crni dio stisnuo :ne zna:
    poludila sam jer sam kolač radila za ponijet u goste..grrrrrrr...
    tak da mislim da je stvar u vrhnju..
    Last edited by azrijelka36; 06.03.2011 at 12:22.

  40. #90
    zeljana02's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Osijek
    Posts
    766

    Default

    kolace je ispao kao sa slike ...prefini desert...umjesto hole koristila sam sania vrhnje za kolace i fino se je stvrdnilo...

  41. #91
    m&h's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    jug Srbije
    Posts
    26

    Default

    Dva puta isprobano i svima se jako sviđa. Čak je i zet danas pojeo dva komada i pohvalio kako kod nas uvek ima finih kolača..

  42. #92
    Lucas's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    village...long village
    Posts
    1,638

    Default

    evo ja već xx put radim monte i definitivno sam našla dobitnu kombinaciju
    u bijelu kremu izliti cijelu bčicu ekstrakta od lješnjaka
    a u crnu staviti 180g čokolade za kuhanje...
    mrak...
    i ovaj vikend sam ju radila u kalupu za torte - mrak...

  43. #93
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    napravila sam i ja taj kolac za vikend. bijela mi se krema nije stisnula, a crna je. dakle kolac izgleda tako da je dolje tekuc, a gore cvrst . klinci su rekli da im se ne svidja to dolje, a da mi je ona cokolada OK .
    sad se mislim da li da uopce pokusavam ponovo?

  44. #94

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    51

    Default

    moram napraviti ovaj monte kolač, jednostavan je, a muž me već daaaaanima cijepi da radim neke kolače

  45. #95
    Lucas's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    village...long village
    Posts
    1,638

    Default

    Quote Originally Posted by spajalica View Post
    napravila sam i ja taj kolac za vikend. bijela mi se krema nije stisnula, a crna je. dakle kolac izgleda tako da je dolje tekuc, a gore cvrst . klinci su rekli da im se ne svidja to dolje, a da mi je ona cokolada OK .
    sad se mislim da li da uopce pokusavam ponovo?
    nisu ju dovoljno dugo kuhala
    kuha se malo duže od običnog pudinga.....

  46. #96
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    jesam dovoljno sam je kuhala, ali citanjem cijele teme di je neko postavio pitanje oko 12 zlica gustina, jer mu je bila tvrda, onda sam ja pazila na kolicinu. tako da je problem tome. sljedeci put ako mi se bude dalo radicu to s ljesnjakovim ekstraktom.

  47. #97
    Lucas's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    village...long village
    Posts
    1,638

    Default

    da...pretvrda je ako se stave pune žilice... a opet ako staviš 12 žlica - ravnih;premekano je...tak da treba baš nać neku zlatnu sredinu :D

    a probaj s lješnjakom....
    nećak i ja si skuhamo te dvije kreme i izlijemo u male posudice za puding (bez keksi) i jedemo ko pravi monte

  48. #98
    S2000's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    3,801

    Default

    Vec se mjesec dana spremam raditi ovaj kolac, i sinoc kad sam vidila da se margarinu blizi istek roka trajanja- nisam imala izbora

    Uglavnom-ispao je dobro
    "Jedini" problem sam imala s bijelom kremom koja je bila super do faze kad je u ohladenu bijelu kremu trebalo dodati maslac i preliti na kekse. E pa kad sam ja umijesala maslac krema se pretvorila u sastavne djelove-male zasebne komadice nije vise bilo kremasto, ne znam kako da opisem... Uzela sam mikser i sve te djelove smiksala opet u jednu kremastu masu
    Ne znam di je bio problem, pazila sam da ne bude puno gustina. Ajd nek netko kome ispada dobro izvaze i kaze koliko je to u gramima- 12 punih (ne premalo punih/ne previse punih) zlica gustina.

    Danas sam probala kolac i super je ispao. I bijela i crna krema su savrsene, lako se reze na kocke. Malo mi se keks lako odvoji od kreme, mozda sam ga premalo polila mlijekom (1dcl).

    Di kupujete ekstrakt ljesnjaka? (ima li negdje, a da nije "muler inter nesto" vec obicni lanac ducana koji postoji i u dalmaciji ) ja sam na ovaj izribala malo ljesnjaka pa posula po vrhu...

  49. #99
    Lucas's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    village...long village
    Posts
    1,638

    Default

    kod nas ekstrakta lješnjaka nema nigdje...ni u 3 super konzuma u mojoj bližoj okolici, ni u billi, lidlu,kauflandu ni lokalnim dućanima
    jedino gdje sam ga našla je interšpar i to ga imaju na kartone
    tako da svaki mjesec kupim desetak bočica jer uvijek ima (ne radim toliko kolača neg uzmem šogorici, kumi, prijateljici i tak)
    pa eto ak imaš interšpar u blizini probaj tamo pogledati

  50. #100
    S2000's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    3,801

    Default

    Najblizi interspar mi je 700km
    I nasla sam taj magicni ekstrakt ljesnjaka, kupila sam 2 bocice.
    Koliko se toga stavi i gdje, i kad
    I sto mislite da li bi bilo ok izliti bijelu kremu dok je jos vruca na kekse, pa nek se onda hladi...

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •