Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Vrtić na otoku

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno Vrtić na otoku

Živimo na otoku i u 4 mj bih ja trebala početi raditi jer Jana navršava godinu dana i već sada imam noćne more.
    Koliko sam ja shvatila do jeseni ne mogu dijete nigdje upisati?
    Druga stvar je što imamo jedan jedini vrtić a šansa da upadnemo u njega je ravna dobitku na lotu što zbog popunjenosti a i veza koje ja nemam.
    Bake rade, teta čuvalica nema barem ne pouzdanih, privatnog vrtića nema i ja se pitam dali ću morati dati otkaz i postati socijalni slučaj?
    Zar stvarno ne postoji nikakva mogućnost s obzirom da nismo u većem
    gradu pa da je mogu upisati u privatni.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Imaš pravo na tri godine neplaćenog porodiljnog, pa ako nema alternative, dogovori tu opciju s poslodavcem do jeseni. Ne moraš dati otkaz, smiješ prekinuti porodiljni kad god želiš i poslodavac je dužan primiti te na posao odmah drugi dan. Sva prava i obveze ugovora miruju, ali te mjesto čeka.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Da problem je što je moj stari posao u zagrebu i na njega se ne vraćam. Trebala bih se zaposliti na otoku jer sam tamo preselila a s obzirom da nemam kuda s djetetom ne mogu se zaposliti a od MM-ove plaće definitivno nemožemo živjeti.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Znam da nije utjeha, ali taj problem koji imaš nije samo "problem otoka", imamo ga svi mi u ostalim dijelovima Hrvatske (manjim gradovima i mjestima).

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Znam da nije utjeha, ali taj problem koji imaš nije samo "problem otoka", imamo ga svi mi u ostalim dijelovima Hrvatske (manjim gradovima i mjestima).
    Potpis

Nadam se da ćeš naći rješenje

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nisam 100% sigurna ali mislim da u našem vrtiću primaju djecu koja su do 31.03. navršila godinu dana. Mi smo isto na otoku, ali, nasreću nama vrtić nije trebao odmah, baka je čuvala. Znam da si napisala da nema pouzdane čuvalice, ali meni se čini da u ovom trenu nemaš drugog izbora nego upravo to, naći tetu čuvalicu. Ipak u malom mjestu svatko svakog zna, možda da se raspitaš.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Na jednom otoku di znam doći (veliki, jako naseljen), isto mi je rečeno da je vrtić tek za djecu od 3+ godine, tj. nema jaslica. Držim palčeve da se snađeš. Jedino rješenje je čuvalica, vjerujem da ćeš tu naći nekoga u koga bi se bar malo mogla pouzdati. Možda da sve to počneš rješavati malo po malo, tj. da se raspituješ lagano dok tražiš posao, a u staroj firmi možeš biti na neplaćenom porodiljnom dok ne vidiš što ćeš i kako.

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Navodno možeš dobiti mjesto na preporuku Centra za socijalnu skrb, ako si u situaciji poput tvoje. Tako mi je rekla jedna mama u parkiću, ne šteti provjerit.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

moje saznanje ti neće pomoći al evo, ponukana temom, vrtić na otoku, moram napisati ovo iskustvo:
    na otoku tj. u mjestu na otoku odakle sam ja i gdje dolazim ljeti, primaju ne samo lokalnu djecu, nego i sve zainteresirane koji "praznikuju" doma a tamo ne žive (pretežno žive vani), očito nisu pretrpani
    nekoliko takve djece bez ikakve formalne procedure jednostavno je krenulo u vrtić radi jezika, druženja i sl. tijekom 2-3 mjeseca boravka na otoku (na dobru volju teta), i to se ponavlja redovito od kada je otvoren novi vrtić
    eto, i to se dogadja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •