Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Tata na roditeljskom dopustu za blizance

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno Tata na roditeljskom dopustu za blizance

Nisam sigurna kako formulirati pitanje, ali evo, zanima me može li tata ići na dopust za bliziće, ali ne nakon 6 mj.već nakon godine dana - nakon što je mama bila godinu dana doma? Znam da dopust možemo iskoristit do polaska u školu, no zanima me, da li se on trajno odriče svog prava na dopust ako ja sad, nakon prvih 6 mj.i dalje ostanem s njima.
    Nadam se da ste me skužili...

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Može ići bilo kad.
    I mm se odrekao prava na roditeljski, pa smo 1.5 mj kasnije promijenili mišljenje i predali zahtjev za zamjenu. Išlo glatko.

Uglavnom, bitno je da ste oboje zaposleni. Tebi će trebati potvrda od poslodavca da se možeš vratiti ranije na posao i predaješ zahtjev za prekid roditeljskog, a tm-u treba potvrda poslodavca da može na roditeljski i on predaje zahtjev za otvaranje roditeljskog.

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

MarijaP i ti imaš blizance?

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Prijateljica ima blizance i bila je na porodiljnom godinu i nešto pa je radila na pola radnog vremena, zatim je muž preuzeo, onda su prekidali i odlazili iduću godinu opet... mislim da su čak neko vrijeme bili i oboje na pola radnog vremena, u isto vrijeme. Uglavnom, svašta se može, samo ti nekad referentice na HZZO malo podbace kad se sretnu s neuobičajenim zahtjevima pa ako nešto zapne pitaj još negdje. Također, vodi računa da će otac, ako bude barem 3 mjeseca na porodiljnom (90 dana, treba paziti s brojanjem), dobiti još tri dodatna mjeseca.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ovih dodatnih 2 mjeseca navodno ne priznaju ak je dete starije od godinu dana

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Hvala vam puno na informacijama i iskustvima. Cure imaju tek 3mj, ali moram se na vrijeme raspitati

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj tonili prvotno napisa Vidi poruku
    MarijaP i ti imaš blizance?
    Nemam blizance, zamijenili smo se za roditeljski za drugo dijete.

Isto ćemo napraviti i za treće. Još ne znam da li prije prvog rođendana ili poslije, ali će mm definitivno odraditi dio roditeljskog.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •