Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 50 of 125

Thread: HVALISANJA (4)

Točkica's Avatar

Evo i nas!
    Dakle, sa 9,5 mjeseci imamo 9 kg i 73 cm, 2,5 zuba (ovo 0,5 odnosi se na dvojku gore koja izbija), nismo baš za puzanje ali sjedenje i samostalno igranje...
    A sad vještine! Prije cca 2 mjeseca počela je reagirati kad bi je mm upitao "gdje je cikara-mikara?" tako da bi se nasmijala i pogledala prema meni! To nam je sada uobičajeni signal da hoće cicu. U zadnje vrijeme plješće na "taši taši tanana" a zadnja dva dana na pitanje "gdje je pametna glava?" stavlja ručice na glavu! :D
    Inače, tata je već odavno "tata" a mama je "na-na"!

Njojza's Avatar

slatkica mala

nego ninet, tek sad vidim da je V uveliko obogatio rijecnik
    bravo za malu pricalicu

a ja sam još uvijek mamina krezubica

Njojza's Avatar

pa toima i te kakvih prednosti, bar manje boli kad ugrize

i mi se još malo hvalimo: jučer smo bili na kontroli s 2 mj, sada imami 5100g i 56 cm, odnosno narasli smo u mjesec dana 3cm i dobili 1 kg, samo cickimo (dojenje), pjevamo s mamom i imamo najslađe rupice kad se smijemo

iva_777's Avatar

Evo i nas među puzavcima, jutros smo za ozbać krenuli na sve četiri i ne stajemo. Do jutros smo bili onako kako je mama Josie rekla kao na prvoj liniji bojišnice. Sa 7,5 mjeseci smo bili teški 9500g i mislim da smo sada dostigli 10 kg. Što se zuba tiće imamo ih 4, dolje jedinice, a gore desnu jedinicu i dvojku :? .
    E da i znamo zvati tatu, mam još nije u igri

iva_777's Avatar

Uf zaboravih se pohvaliti: kad se probudimo mamu čekamo u kindaću klečeći i držimo se za ogradicu...

Frida's Avatar

Još se malo hvalimo: Sunčica se smije! :D

Anvi's Avatar

Dobro, kad se svi hvalite onda ću i ja, da ne bi netko pomislio da nemam čime:
    Mala čiči, 9 mj + 7 d, ima 73 cm i 8.6 kg, manekenski tip.
    Ima 7 zuba, 4 dolje, 3 gore, i dvojka gore desno na putu.
    Samostalno stoji već 5 dana.
    Plješće na "Taši taši tanana" i na "Kad si sretan". Maše pa-pa.
    Kaže mama.
    Lista knjigice.
    Kad je pitam gdje je vjeverica, pogleda u nju, i tako još za 15-ak drugih stvarčica u sobi. Vani razlikuje golubove, vrapce i vrane kad je pitam gdje je što.
    Zlato mamino...

Mama je toliko danas sretna, pa samo želi ovo podijeliti s vama:
    Konačno smo, nakon 3 tjedna ljuljanja u četveronožnom i ca 1,5 mjesec potrbušnog puzanja, zapravo propuzali - na sve četiri. Sa 8 mjeseci i 18 dana.

Zadnji put kad sam pohvalila svog miša imao je 23 dana. Sram me bilo, koliko je vremena prošlo od tada!
    Sad je već veliki dečko. Ima 7 mjeseci, težak 9200g, dugačak 74cm.
    Iako nema pojma što to znači, govori: mama, dada, deda, tata, baba, ajde, papa, bubu, cici... uglavnom non-stop nešto brblja.
    I diže se iz sjedećeg na noge ako mu je u blizini bilo šta za šta se može primiti. :D

Evo i ja da se pohvalim u ove sitne sate-moj misic (Filip 19.4.05) jako spretno puze i zadnjih nekoliko dana se samo malo nosamo, uglavnom kada ga sklanjam od nedozvoljenih stvari. Ostatak vremena puze za mnom po kuci, dize se uz sve na sto naidje. Zna i sjediti, sam se posjeda. Hoda uz namjestaj, kad stoji drzi se jednom rukom, ili se nasloni nadlakticom dok stoji i tapse. Sav je ko onaj Kico iz crtica, brz ko metak. Ako ga ne pratimo, za sekundu stigne do tv, uspravi se i ljubi teletabise na ekranu.
    Srce mamino.

izašao je mom Lovru prvi zubić!

Sad ce i drugi!

evo danas je i drugi izašao! :D

prvi je izašao u subotu da nebi bilo zabune...

Nista sladje od malih zubeka! I to kako idu jedan za drugim. :D

Danas smo skužili da Maurenu izbija prvi zubić ali ipak ostaje naša mala krezubica

Točkica's Avatar

A Lei jučer izbio treći zubić, dvojka gore desno :D !
    Sinoć je propuzala na guzi i to od baby gyma do fotelje (1,5 m) na kojoj je ugledala najdražu zabranjenu igračku,daljinski. Fino se privukla, povukla navlaku od fotelje, daljinski skliznuo i onda 10 minuta tajac, dok ga je prevrtala i zabavljala se s njim!

Barbara1's Avatar

I mi se moramo hvaliti!
    Jučer smo bili na kontroli i sa 3 mj moj mali je težak 6860g i dug 62cm.
    Dobio je i dvije pikice koje je podnio kao pravi dečko,bez plakanja,ma bez glasa uopće.
    Inače i dalje jako voli svoje dudače s maminim mlijekom,smije se,guguče i papa svoje prstiće.

E pa da i mi upišemo:
    Maks, 4,5 mjeseci, 71 centimetar i 8600 grama!!!!!!!! (Cicam maminu cicu, rumen sam u licu, ooooj!)

Darijae's Avatar

Luka se pruje deset dana prvi put nasmijao na glas i to ni vise ni manje nego tati na rodjendan kud ćeš boljeg poklona

Arijana's Avatar

Evo i nas da se malo pohvalimo. Moj N. je za mjesec dana dobio 1350g, a papa isključivo mamino mlijeko .
    Ajme kad se sjetim da sam prije 10 dana zvala Rodin SOS telefon, zabrinuta jeli mi dijete gladno .

kli_kli's Avatar

N je danas (6 meseci i 7 dana) ustao na noge (sam samcijat), u svom putnom kreveticu!!!
    nekoliko dana vec ustaje na noge hvatajuci se za mamu i tatu (ne, ne, mi ga ne podizemo)!
    pre 2 dana je i konacno sam seo, a trudio se i polu-uspevao nekih 10-ak dana.
    nisam veliki (8250g, 67cm) ali sam jak!

Pa da se malo pohvaimo!!
    Danas nam je 6 meseci i 18 dana i imamo 8060g a visoki smo 71.5 cm. Kad mama nije pala u nesvest zbog visine!!!! :shock:
    Ljuljamo se na sve cetiri i pokusavamo da puzimo, sedimo samostalno bez prevrtanja ( a pre tri nedelje mama je mislila da ce sama sedeti sa 8 meseci, ne pre). Klopamo mamu i vrlo malo nekih kasica, dve, tri kasicice dnevno i to je to.
    Mama je mmmmm ili mami. Tata jos nema ime.
    I jos smo bezubi.

pojavio nam se i drugi maaaali zubović :D

lininamama

Lini je sinoc izbio prvi zubic :D tacno na novogodisnje vece,
    inace imamo 7500g i visoki smo 67cm i jos uvijek jedemo samo mamino mlijeko iako puno nas nagovaraju da pocnemo jos sada sa nadohranom
    ili kazu da smo trebali poceti jos davno,ali nas ne zanima sta oni pricaju 8)

Sretna Nova svima

Evo i ja se moram pohvaliti da je Luka sinoć prvi puta sam držao bočicu s obje ruke. :D

Barbara1's Avatar

Da se opet malo hvalimo!!!!!!!!!!!!!!
    S obzirom da Tomo spada u nekakače danas je to uspješno obavio nakon cijelo jutarnjeg stenjanja.
    Ali se danas i prvi put okrenuo s trbuha na leđa,a mama pucala od ponosa i brže zvala djeda i baku da se i njima hvalimo.

yasmin's Avatar

Nismo se dugo hvalili pa evo: Ivan ima 6 zubića, probija 7., papa sam svojim prstićima, voće, tjesteninu i po neki krokić (ovo zadnje i nije baš za pohvalu, ali količina je stvarno mala)
    Puzanje je već odavno usavršo i stajanje i hodanje uz namještaj. Još se boji skroz se pustiti ali korakne k meni ako stojim blizu (bolje rečeno baci se k meni!)
    Vozi male autiće po cijeloj kući i viče brrr, a kad ga pitam kako Ivan vozi auto isto viče brrrr!
    Kada se igramo na krevetu pitam ga kako Ivan spava on se baci u ležeći položaj kao da spava.
    Nemoguć je za presvlačenje okreće se na trbuh pa sam mu na plafon iznad stolića zaljepila Tweetya da mu odvuče pažnju, samo ga pitam gdje je Tweety i on pogleda gore i umire od smijeha i maše ručicama, a ja na brzinu prematam.
    prepoznaje neke igračke, medu za spavanje i autiće. U kuhinji nam visi Lino kalendar i kad ga pitam gdje je Lino, okreće se dok ga ne ugleda.
    I još nešto slatko i bolno, koristi svaku priliku da me ugrize za lice, a pogotovo ujutro dok sam još snena, već imam par ožiljaka!

Barbara1's Avatar

Nama je dannas valjda neki poseban dan.
    Moj mali je danas mami podario uz prvi okret s trbuha na leđa i prvi smijeh na glas.
    Bila sam oduševljena

I mi imamo dva zubica! Nikli su jedan za drugim, malo smo bili nervozni, ali sad se foliramo i ponosno ih pokazujemo! Pored onih standardnih samoglasnika, sad smo poceli ispustati i grlene glasove i jako nam se svidja, smijemo se na glas!

Darijae's Avatar

Evo i nas opet danas smo se prvi puta okrenuli s trbuha na leđa na iznenađenje svojih roditelja

Da se i mi pohvalimo! Vagali smo se 4. 1. i imamo 6.600kg i 65.5 cm.
    A mama se bojala zelenkastih stolica , a beba dobila za dva meseca 2.5 kg i 9 cm!!!!
    Bebac stigao 29.09.2005

Osoblje foruma apricot's Avatar

Quote Originally Posted by bbb2909
    A mama se bojala zelenkastih stolica , a beba dobila za dva meseca 2.5 kg i 9 cm!!!!
    sada imaš argument za sve one koji tvrde da su zelene stolice - stolice gladi.
    drago mi je da si se umirila i da bebač tako dobro napreduje!

Bas vam svima bebice lijepo napreduju

Moram se i ja po prvi puta malo pohvalit.
    Moja Andrea danas ima tocno 7 mjeseci, i ima 9.7kg, i ne znam koliko je tocno duga ali joj je body broj 74 vec tjedan dana prekratki
    Sjedi samostalno, iako je obzidavamo jastucima jer se nekada od srece zna prevrnuti (baciti unatrag).
    Ima jedan maji zubic (donji lijevi) a drugima zasad nema traga.

Kad nesto hoce vice grrrrr...ili da...da...(to joj valjda znaci daj)...Mamu i tatu jos ne zove nekim razumljivim imenima, ali pocela je reagirati kada joj masemo pa-pa na odlasku na spavanje (mase rucicama)
    sad ju je uhvatila faza da cim mama izidje iz sobe, ona se okrece za mamom i place.

Kupili smo vrtic, pa se pomalo pokusava dici uz stranicu (ali joj je tur malo pojaci, pa ima problema sa odizanjem tog majusnog dijela tijela od poda - valjda ju zato ni puzanje previse ne zanima)...Valjda ce i to doci prije nego dodje druga beba...

Evo i mi se opet došli hvaliti! :D
    M. ima 7 mjeseci, 21 dan, 9600g, a visok je već 76cm, mamin budući NBA player!
    Sada već pomalo kuži značenje nekih riječi... zna tko su mama, tata i baba i tako nas sve i zove, kad ja vadim cicu on kaže papa (ako je jako gladan dere se paaaapaaaaa). Danas je rekao kaka dok je kakao, sad nemam pojma je li to bilo slučajno ili i to već kuži. Osim toga pokušava ponavljati riječi za nama. Jučer za ručkom je zamnom ponovio mama papa, a ja skoro pala sa stolice. Stvarno nisam očekivala da može spojiti dvije riječi!
    Izbijaju nam i prvi zubići i to dva odjednom, uz to imamo i laganu prehladu ali sve to super podnosimo.

Evo nas opet nakon 100 godina. Od jučer se ljulja na sve četiri - sa 6 mjeseci i dva dana. Prestigao je starijeg brata za dan. U onoj knjigici iz rodilišta piše da to bebe rade tek sa 10 mj., ali nas to ne brine. Ionako smo savladali sve vještine predviđene za 7. mjesec života, a i pol onih za osmi. Vjerojatno će i Matija brzo propuzati po uzoru na bracu. Inače, zadnje mjere od 19.12. bile su 69 cm i 8300 g. Tak je lijepi debeli!

A bio je i pravi glumac - pred katedralom u živim jaslicama glumio je Isuseka na jednoj predstavi. Mama nosom para oblake. :strašno umišljeni smajlić:

Frida's Avatar

Došle s kontrole pa da se pohvalimo: U mjesec dana 1050 g i 7 cm, trenutno "stanje" 4950 g i 63 cm. Sretna, napredna i vesela beba

Mi smo danas poceli uveliko da sisamo palac, a onda nam je kaziprst uleteo u nosic!
    Ajme cuda!

Kamelia

evo i nas mamina smijalica i gugutalica

momze's Avatar

Quote Originally Posted by Goga 19
    Evo nas opet nakon 100 godina. Od jučer se ljulja na sve četiri - sa 6 mjeseci i dva dana.
    goga 19, ne mogu vjerovati kako vrijeme brzo prolazi! kao da je jucer bilo kada smo bodrili tebe, niticu,snorki.... a gle sad, maleni vec puze! svaka cast!

Nitica's Avatar

Evo jedna pohvala i od nas. M. već danima guguće bababa, vavava, vauvau, ali prekjučer je jasno izgugutao mama i od tada sve češće kad traži papati ili plače govori mamamama. Sunce mamino!

Goga 19 baš sam mislila di ste nam vi!

joj nitica kako slatko jedva čekam da i moj mali pingvinčić kaže mama

Nitica's Avatar

Quote Originally Posted by Romina
    joj nitica kako slatko jedva čekam da i moj mali pingvinčić kaže mama
    Mogu ti samo reći jedinstveni osjećaj!
    Iako u knjigama piše da je u prvim slogovima tata (što u stvarnosti ne zove tatu nego guguće) moj miško je izgovorio mama (vjerojatno je i to dio gugutanja, a ne stvarno da me zove, ali meni je suuuuper).

jel si ga ''učila'' da kaže mama ili je sam od sebe progugutao? moja mama kaže da će prvo reći baba kako je satkoo to čekanje.btw. baš razmišljam o curama koje imaju ljetne bebice ....bilo bi mi super da i mi imamo topic o ljetnim bebama....ja sam za

Nitica's Avatar

I ja sam za. Ajmo otvoriti ljetne bebače da izmjenjujemo iskustva!

Nisam ga učila, nego je on sam progugutao mama. Iako je stvarno prvo bilo baba, pa vava, vauvau i onda tek mama. Ja mu samo pričam: dođi mami, mama je tu, ti si mamino sunce....

e tak i ja sa njim pričam i svako malo utrpam riječ mama mislim da moramo kontaktirat nekoga da si otvorimo topic,tak je barem bilo na jesenskim

Nitica's Avatar

Mislim da treba pitati moderatoricu. Buš ti ili ja?

jel moderatorica Lutonjica?možeš i ti pitat

Page 1 of 3 123 LastLast