Results 1 to 8 of 8

Thread: crvenilo po testisima - pelenski osip?

abeja's Avatar

Default crvenilo po testisima - pelenski osip?

Malome (5 mj.) se pojavilo crvenilo po testisima, kao da mu je koza jako iziritirana, crveno podrucje sa tamnije crvenim tockicama, na boku testisa (gdje diraju natkoljenicu). Nigdje drugdje nema osip niti nista (ima samo jednu flekicu na kuku, ali nista strasno). Ovo mu izgleda dosta lose, a bude i vlazno (oroseno), kao kad limfa prodire iz ranice. Mazemo mu sa Sudocrem-om (inace prije smo sa JGL-ovom kremom), ali nema pomaka... cak mu je sve gore. To mu tako traje vec par tjedana. Koristimo platenene pelene i barem 1 sat dnevno ga pustamo golog da mu se to malo prozraci. Primjetila sam da ga to malo i pece/boli kad ga mazem. Kad smo bili kod pedijatrice rekla je samo da treba odrzavati higijenu, prati i mazati, ali ocito nije dovoljno. Ima netko neki savjet ili mozda prijedlog za neku drugu bolju kremu?

Da odeš dermatologu, možda su gljivice?

Ripcord's Avatar

Ja uvijek navijam za Nevenovu mast - nas je spasila kad se sve upalilo usred ljeta tako da ne znam tko je bio jadniji, mali ili ja...

Balarosa's Avatar

Abeja, ja kao stalker za tobom Možda da pogledaš ovdje ako ćeš prepoznati što je. I potpisujem Ripcord za nevenovu mast.

nama je pomogla bepanthen mast (baš mast ne krema) i ispiranje vatom natopljenom u nevenov ili čaj od kamilice pa sušenje na zraku

abeja's Avatar

Quote Originally Posted by Balarosa View Post
    Abeja, ja kao stalker za tobom Možda da pogledaš ovdje ako ćeš prepoznati što je. I potpisujem Ripcord za nevenovu mast.
    Neka neka
    Tesko mi je procijeniti na ovim slikama jer njemu je to samo na testisima, a tamo je koza drugacija... pokusat cu ovo sa nevenom masti pa ako ne pomogne onda bepanthen ili nesto.
    Hvala vam

RozaGroza's Avatar

Mi smo u 2 navrata imali užasnih problema sa pelenskim osipom, svukuda. Ojedao se do krvi, trajalo je tjednima.
    Prvi put spasio nas je triderm iako nismo bili oduševljeni da moramo to koristiti al dečko je 3 tjedna krvario. Drugi put kad se pojavilo (ili od gotovih hpp kašica ili od maramica) nismo koristili ništa. Prestali smo mazat ikakve kreme, stavljali kantarion, nosili platnene i prali guzu isključivo vodom i tetra pelenama. Trajalo je jedno 10 dana i jako smo se bojali da ćemo napravit još gore ne koristeći ništa, ali se super povuklo. Doduše dečko je tada bio veći od tvog pa je kakio na tutu ono jutarnje govance, popodne je u pelene, ali bi ga odmah u 5 minuta presvukli, ako bi slučajno čekali duže, sve se opet zacrvenilo. Danas kaki na tutu, ništa ne koristimo i peremo ga vodom i tetrama. Ako se i zacrveni iz nekog razlog (nikad više od 3-4 točkice) namažemo kantarion i prođe.

Sretno!

RozaGroza's Avatar

Quote Originally Posted by anamix View Post
    nama je pomogla bepanthen mast (baš mast ne krema) i ispiranje vatom natopljenom u nevenov ili čaj od kamilice pa sušenje na zraku
    Bepanthen je i nama pomagala kad je bio mali. Ali treba bit uporan, u početku se čini da ne djeluje ali nakon 3-4 dana se naglo povuče.