Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Problem kod presvlačenja...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno Problem kod presvlačenja...

dal' je netko imao slično iskustvo:
    naš K kod zamjene pelene, kad leži na leđima i kad mu mama pokušava obrisati guzu na način da mu podigne noge prema glavi - ne dozvoljava da mu se to napravi i stalno počinje upozoravati "buba buba"... to se pojavilo od prije 3-4 dana. Inače nismo primjetili da bi manje skakal trčal, sagibal se i slične izvodio "akrobacije", ali jednostavno kad leži na leđima neda da mu se noge dignu dalje od okomice??? Kao da ga nešto boli ili u kukovima ili.... ili....
    Kad se valja po podu ili kad se igra u sjedećem položaju, ponekad se savije tako da skoro glavom dođe do poda (licem do stopala)...
    E .. nadam se da me netko shvatio......
    Lijepo molim za Vaše komentare i mišljenje
    Poz

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da ne mora znaciti da ga stalno nesto boli - tj. uvijek kad mu se presvlaci pelena ili ga se dovede u taj polozaj - moglo bi biti da je u jednom trenutku ga zabolilo kad je bio u tom polozaju, pa sad taj polozaj povezuje s boli... valjda sam i ja sad bila jasna

recimo - moj je djecak jednom nakon tvrdje stolice (koju je imao samo jednom) - nekoliko dana "sa strahom" kakao, i svaki put najavljivao da ga vec boli... naravno, kasnije bi rekao da ga nije uopce boljelo dok je "obavljao radnju"... (imao je tada oko triipol-cetiri godine) samo je sam cin kakanja povezivao s boli...

u svakom slucaju, nadam se da cete uskoro otkriti radi li se o pravoj ili "fantomskoj" boli i da cete rijesiti "bubu"

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj zagorecForEver prvotno napisa Vidi poruku
    dal' je netko imao slično iskustvo:
    naš K kod zamjene pelene, kad leži na leđima i kad mu mama pokušava obrisati guzu na način da mu podigne noge prema glavi - ne dozvoljava da mu se to napravi i stalno počinje upozoravati "buba buba"...
    Kod nas je bilo identično tako pre nekih desetak dana-podignem joj nogice da je presvučem, a ona viče-"booliii-glaaava"! Pri tom je u igri ležala, dubila na glavi, prevrtala se i dizala sama nožice bez ikakvih žalbi. Posle par dana sam iz njenih kratkih objašnjenja-jer sam je stalno polako pitala kad, gde i šta boli- shvatila šta se dešava: nedavno je sletela sa stolice i udarila glavu-i povezala strah od stolice sa strahom od naše visoke "presvlačaljke", a podignute nogice sa gubljenjem ravnoteže i padanjem. Problem smo rešili tako što sam je ja rukom čvrsto držala za nogice i pričala kako je čvrsto držim i ne može pasti. Za dva dana njena "glavobolja" je nestala...Možda je i kod vas nešto slično u pitanju....

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas je bilo identično tako pre nekih desetak dana-podignem joj nogice da je presvučem, a ona viče-"booliii-glaaava"! Pri tom je u igri ležala, dubila na glavi, prevrtala se i dizala sama nožice bez ikakvih žalbi. Posle par dana sam iz njenih kratkih objašnjenja-jer sam je stalno polako pitala kad, gde i šta boli- shvatila šta se dešava: nedavno je sletela sa stolice i udarila glavu-i povezala strah od stolice sa strahom od naše visoke "presvlačaljke", a podignute nogice sa gubljenjem ravnoteže i padanjem. Problem smo rešili tako što sam je ja rukom čvrsto držala za nogice i pričala kako je čvrsto držim i ne može pasti. Za dva dana njena "glavobolja" je nestala...Možda je i kod vas nešto slično u pitanju....
    Kod nas ista stvar - sad plače na prematalici i veli da se boji, pa je prematamo na krevetu, otišla mi leđa od položaja...

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

u ovoj brosuri je opisano presvlačenje bez tog podizanjanogu. mozda da probate tako...

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj tua prvotno napisa Vidi poruku
    u ovoj brosuri je opisano presvlačenje bez tog podizanjanogu. mozda da probate tako...
    ja tak i svog pišulinca i prematam bez dizanja nogu u zrak,a ne skidam mu hlače i štramplice,nego mu ih samo spustim do gležnjeva

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

aaa. .nadam se da je tak kak Vi pišete... telefonski smo kontaktirali našu pedicu i veli nam da nek ga pratimo cca 5-6 dana i da ak se "stvar" ne stabilizira da dojdemo kod nje.. veli da posoji mogućnos da se nakuplja mlječna kiselina u zglobovima.. pa da će ga dati na vađenje krvi (a valjda se to i iz krvi vidi)... veli da bi se trebal noću buditi jer u "smirenom položaju" to još više boli... ali on se fala Bogu ne budi.... za sad... imal sam priliku razgovarti i s jednim ped u mirovini koji mi je rekel dal ima gliste (?!?!) da ako ga guza mući onda se buni protf diranja.. ali to nije tak.. jer kad je "po strani" i kad mu se guza čisti .. on se smije i "zabavlja"....
    A ne znam... pokušavamo nekako "izvući" informaciju gdje ga boli... ali većinom nikaj ne pokazuje.... jednom je pokazal na koljeno, a jednom na bedru... i sad ga znaj... čak si mislimo da se natiskal u hranilici jer kad jede popirlično je nemiran s nogama tako da postoji mogućnost da se koji put zveknul u koljeno, a da nije zaplakal i sl....
    Ovo kaj pišu pulinka i winnerica .. stoji i to jer je on sad u nekoj fazi kad je na rubu kreveta i gleda na pod i veli rupa... i ne silazi odmah... prije bi se zarotiral na trbuh i smic na pod.. sad iako bez problema dosegne do poda... prvo dobro pogleda.. naravno... kad "divlja" po stanu i po kauču.. onda nije svaki put tak oprezan
    zahvaljujem sima na iznošenju svojih doživljaja...
    poz
    zfe
    p.s. budem vidio kaj bude pedica odlučila pa napišem... možda netko pročita tko bude u sličnim "problemima" ... (nadam se da "" budu i poslije posjeta pedici!!!!)

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pa koliko je staro dijete da se jos uvijek premata na prematalici? moja se nije dala vec s nekih 9 mjeseci a kad je prohodala nikako, samo mi pobjegne, a presvlacim je stojecki...poslje kakanja riticu na lavabou operemo a zbog piskenja bome ne koristimo ama bas nista samo pelene presvucemo tokom dana i to je to.

a imas i dvije teme nize istu temu..

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Demi prvotno napisa Vidi poruku
    pa koliko je staro dijete da se jos uvijek premata na prematalici?
    moje će skoro dvije god. i još smo na prematalici zato jer je meni praktičnije.Ne moram se sagibati i sve mi je pri ruci.Meni je prematalica najbolja investicija,bolja i od krevetića

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •