Molila bi,ako netko zna ili ima osobno iskustvo,da li se za vrijeme korištenja produljenog porodiljnog dopusta za njegu može sklopiti ugovor o djelu.Hvala
Molila bi,ako netko zna ili ima osobno iskustvo,da li se za vrijeme korištenja produljenog porodiljnog dopusta za njegu može sklopiti ugovor o djelu.Hvala
podižem...i mene ovo zanima - kako to funkcionira s ugovorima o djelu? smijemo li sklapati te ugovore i kako je onda s doprinosima zdravstvenog i mirovinskog za poslodavca obzirom da smo na državnoj skrbi kod produljenog porodiljnog?
Zvala sam HZZO dok sam bila na komplikacijama i rekose mi da dok se dobiva nekakva naknada zbog nemogucnosti rada ne smije se raditi, tj. sklapati ugovore o djelu ili ugovore o autorskim honorarima, ali su napomenuli da oni to ne provjeravaju i da ne znaju jel netko sklopio takav ugovor ili nije....u biti indirektno su mi rekli "samo naprijed dok jos mozete, zaradite si nesto", napomenuli su da bi se uskoro (a to je vrlo relativan pojam) trebali umreziti s poreznom pa to vise nece biti moguce.
Zapravo to je prekrsaj koji se tolerira (narocito za trudnice ili zene na porodiljnom).
ej, i meni su dali sličan odgovor, s tim da je ok raditi dok si na rodiljnom i roditeljskom dopustu
ali i ja bih voljela da nam pravnici ovo još jednom potvrde, stalno se postavlja ovo pitanje
ja sam pred 7 godina imala takav ugovor o djelu , radila jedamput tjedno 2 sata na faksu, itko mi ništ nije komentirao, ali tad je bio czzo