Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Budući porod i dojenje?

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Budući porod i dojenje?

Bila sam neki dan kod ginekologa i rekao mi je da moram prestati dojiti, jer da se dojenjem luče hormoni koji potići kontrakcije maternice i da bi bilo najpametnije da u potpunosti prestanem dojiti. Iako Nika ima blizu 2 godine, da nisam trudna ne bih ju prestala dojiti, ali ako to on zapovjeda onda moram.

Zanima me da li je to stvarno istina, budući da ste vi edukatorice experti u tome i ako moram prestati dojiti, kako? Strašno je vezana za cicu, muka mi ju je mučiti i odvajati ako baš NE MORAM!

pomagajte! :?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Meni ginekolog nije zabranio dojenje.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

draga Tea cestitam od srca na jos jednoj bebici !
    a sto se tice dojenja, probaj jos jedno misljenje, raspitaj se o nekom dobrom, prodojecem ginekologu, i trazi da ti objasni zbog cega bi prestala dojiti.
    za Karlu i Niku

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

pa eto zanimaju me vaša iskustva, da li ste zaista morale prestati ili ima onih koje su bez problema nastavile dojiti?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dok ti se ne jave Rode iz savjetovanja o dojenju, evo ti jedan tekst sa portala koji govori o toj temi.

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=112&Show=1850

Znam da ovdje ima i dosta mama koje su u praksi dojile u trudnoci, pa cak i za vrijeme cijele trudnoce i to bez problema, a kasnije nastavile sa tandem dojenjem. Ja jos nemam iskustva sa time, ali jedva cekam poceti.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kao prvo, cestitke na trudnoci :D

ali ako to on zapovjeda onda moram
    nista ti ne moras
    njegova preporuka je jedno, a tvoja odluka nesto sasvim drugo.

pogledaj na forumu produzeno dojenje koliko mama doji u trudnoci. dobivale su razne savjete, od ovakvog kao i ti, da moraju prestati dojiti, do privacanja dojenja tijekom trudnoce.

nisam kompetentna davati savjete u vezi dojenja, ali ako je trudnoca uredna, ti se osjecas dobro, nika zeli i dalje sisati - zasto bi prestajala?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Tea, prvo da ti čestitam!

Ako je trudnoća uredna, ako ti ne osjećaš nikakve probleme... nema razloga da prestaneš dojiti.
    Zato svakako pitaj doktora je li savjetovao prestanak predostrožnosti radi ili postoje neke indikacije za to.
    Evo, na našem Forumu trenutno ima sigurno desetak cura koje su "oddojile" cijelu sljedeću trudnoću i nije bilo nikakvih problema. Ali, svakako moraš razgovarati s liječnikom da ti objasni svoje razloge (činjenica jest da pri dojenju kontrahiraju mišići maternice, ali ako trudnoća nije rizična, zanemarivi su).

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tea, čestitam
    A o dojenju u trudnoći i tandemskom dojenju ne znam baš puno pa se neću miješati.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cestitam.
    Potpisujem apricot, ukoliko je sve ok s trudnocom, nema razloga za prestanak dojenja osim ukoliko ti ili Nika to ne zelite.
    Dojila sam kroz cijelu trudnocu, te kasnije normalno oboje. Trudnoca je bila uredna, nisu se spominjali nikakvi hormoni kao razlog za prestanak dojenja, istina, moj ginekolog nije bio odusevljen dojenjem, ali zato jer je smatrao da me to umara (u dobroj staroj maniri "dojenje je krivo za sve"), no to sam rijesila na druge nacine, a ne prestankom dojenja.
    Ukoliko zelis, slobodno nastavi s dojenjem.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pridružujem se čestitkama .
    Da li je dr. rekao "ne" i za seks? Naime i on uzrokuje kontrakcije maternice.

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj VedranaV prvotno napisa

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

i zaobrvila sam se zahvaliti svima na čestitkama! jučer sam niku pokušala cijeli dan ne dojiti, i nekako nam je išlo, ali danas je toliko navalila na mene da sam joj morala dati. eto, stvarno ne znam što da napravim. trudnoća je za sada uredna (tek početak) i vjerujem da će tako nastaviti, ali .... totalno sam zbunjena :?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Tea prvotno napisa
    Citiraj VedranaV prvotno napisa
    Nije to smiješno, dobro je Vedrana rekla.
    Pitaj doktora daje li "zeleno svjetlo" za seks - ako se tome ne protivi, onda sigurno nema prepreke ni za neometano dojenje.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Tea ceeeeeestiiiiiiiiitaaaaaaaamoooooooo!!!!!!!
    ja neznam puno cinjenica u vezi dojenja u trudnoci,ali znam da mi je moj sveki koji je inace ginic rekao da on to bas ne preporuca jer se organizam previse" trosi"(na proizvodnju mlijeka,novu bebicu...).
    samo prenosim njegove rijeci!!

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uh kako mi se digne tlak na ovakve mitove. Uvijek me zapanji kako si visokoobrazovani ljudi dopuštaju iznositi ovakve znanstveno neutemeljene tvrdnje.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Nemam ništa pametno reći, samo ti od čestitam!

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Odluka je samo na tebi. I meni je rekao da prestanem, još i crveno upisao u trudničku. Ja nisam prestala, samo smo smanjile, ali mislim da bi i inače jer je Stella sama počela smanjivati... Kad me idući put pitao jesam prestala rekla sam da nisam, onda mi je rekao da je i mislio da neću i da je OK, ako mi ne smeta neka nastavim. Rekao je da su mišljenja različita, nema nekih znanstvenih dokaza osim što se javljaju kontrakcije pa mi mora preporučiti prestati jer ako se nešto desi da će odmah krivac biti dojenje, iako bi se to možda desilo i da ne dojim. A moje je hoću li se držati preporuke... I da ne zna nijednu trudnicu koja doji, na što ja rekoh da sad zna mene...
    Sad dojimo jednom u dva-tri dana i kad se jače lupi, padne... Jedno vrijeme sam imala užasno bolne bradavice ali je prošlo, sad jedino imam kontrakcije ali kako Stella kratko i rijetko doji mislim da neće naštetiti bebi, a ja malo pretrpim bol, ionako me stalno nešto boli

I čestitam!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •