Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 57

Tema: ranojutarnje buđenje i maltretiranje ukućana

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno ranojutarnje buđenje i maltretiranje ukućana

T. ima 4 i pol godine. Godinu i pol spava u svojoj sobi, no kad se po noći (5 od 7 tjedno) probudi dolazi kod nas i tamo spava dalje. Ponekad je to u 1, ponekad u 5... ponekad zaspi istog trena, ponekad mu treba malo dulje, no do sad bi uvijek zaspao. Zadnja dva tjedna se gotovo svakodnevno probudi oko 5 - 5:30 i ne da više nikome spavati. Dođe kod nas i počne šou - lupa nas nožicama, gurka, štipka, pita kad ćemo se ustati svakih 5 minuta, je li jutro, je li dan, "ja bih išao u dnevni boravak"... jednostavno se ne želi umiriti i nastaviti spavati. Uvjerena sam da mu nije dosta sna jer je jedan dan oko 10 zaspao u auti pri vožnji od 20 minuta, a jedno jutro sam ja legla kraj njega umjesto da on dođe kod nas i odmah je nastavio spavati. Voljela bih neki savjet kako da to sredimo, ali još više me zanima tražim li previše od djeteta od 4 i pol godine? Je li prerano da se on počne prilagođavati nekakvom obiteljskom rasporedu, da ako ništa drugo leži tiho i mirno u krevetu s nama i pusti nas da spavamo. I kad je bio mali je imao te faze buđenja u 5 pa puno dnevnih spavanja i onda sam prihvaćala da je mali, ali nekako mi se čini da bi sad već trebao razumjeti da je noć (a u 5 je noć) za spavanje. Dan nam ovako užasno počne, i jučer i jutros sam se tako ljuta ustala da sam ga natjerala da sjedi na kauču do 6:30 bez crtića, igranja, doručka uz objašnjenje da ćemo se u normalno doba početi ponašati normalno.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Mi smo se od kad se P rodio navikli dizat oko 5-6 sa prvim buđenjem za hranjenje i tako nam je pasalo jer je oduvijek spavao cijelu noć (od 7-8 navečer pa sve do tog prvog buđenja za hranjenje), oko godine spavanje se produžilo do 7,30, a sad sa 3,5 spavamo do 8,30 iako ja neradim.
    Ali kada se probudi po noći ili prerano (ukoliko nema nikakve tegobe, temp ili ga nešto boli), kažem mu da je noć i da spava dalje i nikad ne inzistira na dizanju, ponekad leži budan al se nediže. On još spava sa nama u krevetu pa je vjerojatno mirniji i nema straha pa se nema potrebu dizat, da spava sam u sobi možda bi se i ustajao.
    Ja mislim da nije previše tražit od djeteta (4,5) da se prilagodi ukućanima već je to itekako moguće i poželjno.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nemam pametan savjet, jer imam slično iskustvo.

Naši dečki su isto bili ranoranioci (to je, nažalost, umrlo s polaskom u školu, pogotovo kod mlađega ). To je uvjetovao naš način života (radimo od 7 pa je ustajanje radnim danom za njih bilo oko 6). Platili smo skupu cijenu ovog režima, jer su djeca tako ustajala i vikendom.

Imali su vikendom ZABRANU ulaska u našu sobu prije nego je odzvonio naš sat ili bilo 6:30 na videu ili dok je mrak. Srećom, dvojica su, pa su rečeno vrijeme provodili igrajući se u svojoj sobi. Crtiće u jutarnjem terminu (i bilo kojem) ukinuli smo vrlo rano, upravo zbog tog razloga (i negativnog utjecaja na ponašanje djece - nije nam to bilo savjetovano nego smo sami primijetili). Kad nisu bili motivirani da radi crtića ulaze u našu sobu, prestalo je jutarnje maltretiranje.

No, ova navika igranja u krevetu ima jednu posljedicu koja se vuče već godinama - naši dečki to obožavaju i sad ih je teško istjerati iz sobe. MOra biti neki dobar mamac (npr. izlet) da bi oni izašli i obukli se bez prosvjeda.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Proći će ga, spavat će opet dulje. Lea oduvijek spava po fazama - nekad duže, nekad kraće.
    Prošli tjedan je bilo neko čudno vrijeme ili je mjesec u pitanju, svi su se rano budili i općenito selošije spavalo.

MM je jutros zaboravio isključiti alarm na mobitelu, pa smo se svi probudili kao da je radni dan a ne subota, i ond aLea više nije htjela čuti za spavanje - mi ju uglavnom uspješno ignoriramo, kažemo joj da si donese igračkicu u krevet, pustimo joj crtić, pa lovimo još malo sna.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ih bogme u tom slučaju pošaljem u dnevnu da gledaju crtiće, samo da me puste spavati.
    ne bude nas zato da bi im mi upalili crtiće - jer to već dugo znaju i same, nego se hoće pomaziti, poljubiti, "provjeriti" jesmo li budni.
    pa ja kažem "nisam budna, vani je mrak, upalite si crtiće i pustite me dok se ne dignem..."

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I naša 4,5 god. nam ne dopušta spavati . ali ona nikada nije niti voljela spavati...

Ima faza da se budi u 5,6, pola sedam je najkasnije, dok je maleni većinom dobar spavač, iako ima i on svojih faza od 5 ujutro.
    Uglavnom, moji ne žele bez nas u sobi gledati crtiće, pa se mi smjestimo na krevetu, ali ne za dugo,
    jer su gladni..i još sto razloga da nas dignu.
    Onda se dogovorimo, najraniju jutarnju većinom obavlja MM pa onda on ide na spavanac i uskačem ja. Naravno kad je nedjelja u pitanju,
    a ostatak tjedna sam ja u ranojutarnjem pohodu, sa podočnjacima do poda
    I tako već 4 i pol godine čekam da se nešto promijeni

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni se čini da je on još premali da bi sam gledao crtiće u dnevnom boravku, žao mi je da smo nas troje u toplom krevetu, a on tamo visi sam k'o luster... a i ne želim da vrti programe po televiziji. Možda bi to ipak bilo zdravije nego da se ustajemo živčani pa režimo pola dana svi jedni na druge.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A u koliko sati navečer ide u krevet, da to pokušate pomaknuti?

Kod nas se ujutru dugo spava, ali zato navečer je veselo. No, cura kada legne, obično odspava 10-12h u komadu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa nek' netko ode sa njim u boravak i tamo spava; crtić pustite sa DVD-a, ali imajte neke igračkice koje inače voli blizu kreveta.
    Mislim da je zadnje što možeš očekivati od njega da mirno leži i ne smeta kad se rano probudi, znači ako hoćete još spavati morate ga nekako zabaviti.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ma bila sam u prethodnom postu napisala kako smo zapravo najveći problem MM i ja pa sam to skromno obrisala. Nas dvoje se ne možemo složiti oko toga što možemo ili trebamo očekivati, tj. MM misli da bi se on trebao prilagoditi, a meni se čini da je još mali. Ja često ne mogu ustati jer J. u to doba puno doji i onda se razbudi ako me nema... a MM se odbija prilagoditi i otići kod njega jer se T. odbija prilagoditi, i tako to... Mantram - priviknut ćemo se, proći će, život je izazov...

Deaedi, ide spavati oko 21, ali kod nas nije problem u tome da je to prerano, on je spavalica i fali mu sna, vikendom ga redovito budimo kod dnevnog spavanja nakon 2 i pol sata. Zapravo, možda ide i prekasno, kad bi išao sat vremena ranije bi se možda i probudio oko 3-4 pa bi nastavio spavati; kad dođe kod nas usred noći često spava i do 7.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam se pomirila da moja djeca (3g i 5,5g) jednostavno nikada neće biti spavalice - za obje je devet sati dnevno maksimalno spavanje, danju ne spavaju, osim ako se baš ne probude u tri ujutro.

Imamo jutarnju maltretatoricu, ova trogodišnjakinja, koja digne u četiri-pet-šest cijelu frku sa cijelih svojih 12 kg ukoliko joj isti čas ne damo jesti (glaaaaadna sam, daj cicu, nije pošteno da mi ne daš, daj mi mlijeka ondaaaaa!) i pri tome lupa sestru nogama po glavi dok ona pokušava spavati.

Ako nam da mira noću, znači da nije htjela zaspati do pola noći ili kasnije (to se dogodi ako slučajno, slučajno odspava oko podna).

Starija je u istim godinama radila iste stvari, sad se kao primirila pa odspava nekih devet sati.

Moje cure su neki dan same preselile dječju kuhinjicu u našu spavaću sobu, pa sada ovo vragolanče kuha 'ko ludo, a mi kunjamo kraj nje.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jedno vrijeme prije par mjeseci se D. budio prije mene, pa bi onda jadan prelezao sa mnom i sat-dva, svako malo ispitujuci kad cemo se ustati. jer to dijete se nije moglo ustati bez mene! i onda je skuzio da se mm prije dize pa je poceo hododcastiti njemu u boravak. i nakon takvih par dana je sam počeo odlaziti u boravak i poceo bi se igrati cak i kad mm-a ne bi bilo.

ja mu ne pustim crtic ujutro, ako je budan za ustajanje moze se igrat. ako ne, neka legne i spava.

Balarosa, mozda je tvome previse sna, ako velis da spava po danu. ili jos nije spreman na spavanje u svojoj sobi, a ovo hodanje do vase sobe ga previse razbudi.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moji su imali takve faze. postepeno bi prestale kada bi shvatili da ih potpuno ignoriramo (je da sam ja ležala probuđena u krevetu ali sam se pravila da i dalje spavam), jer da smo mm ili ja reagirali, zasigurno bi to ranojutarnje buđenje prešlo u naviku

danas se stariji uvijek budi prvi, ali zna da mora ostati u dječjoj sobi, tiho se igrati i ne smije buditi manjega

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ako neidemo u vrtic dizemo se u 10-pola 11

Ali je zato navecer uspavljivanje do 12-pola 1. Ustvari ne znam sta je gore...

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    ja ih bogme u tom slučaju pošaljem u dnevnu da gledaju crtiće, samo da me puste spavati.
    ne bude nas zato da bi im mi upalili crtiće - jer to već dugo znaju i same, nego se hoće pomaziti, poljubiti, "provjeriti" jesmo li budni.
    pa ja kažem "nisam budna, vani je mrak, upalite si crtiće i pustite me dok se ne dignem..."
    ista situacija
    s tim dok je bio manji(oko 4g) bi se digla pustila mu neki crtani i vratila u krevet a sada sam bira crtane
    oduvijek je ranoranioc i nema veze kad ide na spavanje isto se budi

što se tiče vaše situacije mislim da si ti u pravu i trebate se prilagoditi njemu ili pustiti crtić

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

žao mi je da smo nas troje u toplom krevetu, a on tamo visi sam k'o luster.
    stavi laptop negdje pored kreveta, i pusti mu na njemu crtić. pa će bit s vama u toplom krevetu, a vi možete spavati.

ne znam, meni je užasno ako me netko probudi ujutro dok još nisam spremna za buđenje, a MM je još gori. onda smo mrgodni i nervozni cijelo jutro, ako ne i cijeli dan. i čini mi se manje zlo da im upalim crtiće, bilo gdje i bilo kako i da nas puste na miru jos pola sata-sat nego da se cijeli dan izderavam jer sam živčana što su me probudile.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sva sreća, mi smo svi spavalice. Vikendom nas nema prije 10. A pravilo je da nitko nikog ne budi.
    Ja ubijam ako me netko probudi bez razloga, M. ima 4,5 godina i to dobro zna (ako mi nismo ustali sama si pali tv). Zna i da me mora probuditi ako gori vatra ili curi voda po podu .

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Neću te moći utješiti. F. ima 5 i pol godina i dalje se budi oko 6, nema šanse da odspava dulje. Preko tjedna nam to odgovara jer se svi moramo rano dizati, ali vikendom bi ga čovjek u top stavio.
    Mama me tješi da će početi spavati duže kad krene škola i kad se baš bude morao dizati rano

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ovako na brzaka: stavi ga da spava s vama cijelu noć (ne znam imate li mogućnosti), pa se (najvjerojatnije) neće buditi, jer kad vidi i osjeti da su mama i tata tu, nastavit će dalje spavati, barem tako moji.

Moji su do 4 godine spavali sami , ali onda su nam se ušuljali u krevet i sad spavamo svi skupa (ono kaj nismo kao bebe, sad nadoknađujemo).

Najgore je kad se klinci probude oko 5 ujutro, nisu više preumorni da bi spavali, a još je puuuuno prerano za ustajanje. Moji kad se usred noći probude, samo napipaju jesu li mama i tata tu, i nastave dalje snom pravednika.

Mislim da ti je u tome kvaka.

Da mene bude u 5 ujutro, uh, nikom se ne bi dobro pisalo. Meni je i u 08:00 prerano .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovako na brzaka: stavi ga da spava s vama cijelu noć (ne znam imate li mogućnosti), pa se (najvjerojatnije) neće buditi, jer kad vidi i osjeti da su mama i tata tu, nastavit će dalje spavati, barem tako moji.

moje ne
    dakle, spavaju s nama ali se svejedno često bude puno prije nas

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    moje ne
    dakle, spavaju s nama ali se svejedno često bude puno prije nas

Ma kužim. Svako dijete je drugačije, pa je teško savjetovati.

Meni ih je žao rano ujutro poslati u dnevnu da gledaju crtiće dok mi još knjavamo. Crtiće čuvam za trenutke kad ja trebam nekaj obaviti bez njih (kuhanje, peglanje, itd.) .
    Posljednje uređivanje od lola_34 : 24.01.2011. at 11:01

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja isto mislim da je u ovome ključ, ali ne znam da li bih se odlučila vratiti sebi u krevet dijete koje već spava u svojoj sobi.
    Moja je isto rano budna, ali se počne vrtjeti već u neko nedefinirano doba noći, pa kad osjeti da sam blizu nastavi. Da se ustane iz kreveta i dolazi do mene u drugu sobu vjerojatno ne bi bilo povratka na spavanje jer bi bila previše budna. Negdje oko 6:30 se probudi definitivno i počne nas sustavno buditi a mi se još borimo negdje do 7:30 (vikendom, radnim danom se ja dignem ranije).
    Ali opet, ne znam što bih napravila, spavanje u drugoj sobi nosi svoje prednosti

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    spavanje u drugoj sobi nosi svoje prednosti
    Ma, naravno, kužim.

Mi čekamo 'prave' krevete koji uskoro trebaju stići za klince, pa se nadam da će se oni tada i odseliti iz kreveta.

A, čuj, naravno da su kod nas u krevetu svojom, a ne našom voljom .

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

same here

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Spavanje u drugoj sobi meni nista ne znaci. Vikendom se dizu ko i radnim danom, sto mi je zapravo normalno. Ono sto me izludjuje je sto se ne obuku (ni Andrija...) nego u pidjamama plaze po pločicama u hladnom hodniku, bosi i smrznuti.... Ono od ceg podivljam je kad se zatvore u dnevnu sobu i onda me kroz zatvorena vrata probude jer se mlate i urlaju. Kao, "mi samo gledamo crtice ili se igramo, ali zapravo smo zatvorili vrata u nadi da cemo se moci solidno pomlatiti bez da nas skuzi"....
    Mogu ih poslati kat nize kod bake, ali bakina dnevna soba je ispod moje spavace, a ni betonska deka s trskom kao izolacijom ne pomaze od te deracine, plus sto dolje i tv radi na najjace i sto nitko uopce ne trza na divljanje...
    Kad su me u nedjelju probudili Vid i Lovro mlateći se, a obojica kaslju ko da su zreli za plucni odjel i jos su bili samo u gaćama, jer kao "samo što se nisu obukli", kaznila sam ih.
    Ne znam kako da se naspavam. Jedino da ih drogiram valjda....
    Posljednje uređivanje od marta : 24.01.2011. at 12:00

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja i MM imamo smjene vikendom
    pa se jedno digne uz djecu - mladja je mala i njoj ionako nista ne mozes objasniti - a drugo malo napuni baterije
    sutra se zamijenimo
    nismo nasli bolji nacin
    cesto se citav tjedan tjesim 'svojim' danom, kad odvalim i do 10:30 u praznom krevetu i sobi :blazenstvo:
    Posljednje uređivanje od summer : 24.01.2011. at 13:48

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kod nas nikada nije bilo problema sa ranim, noćnim ili
    bilo kakvim buđenjem a mislim da je tome pridonjelo što su djeca
    dugo spavala s nama u sobi (starija do 6, mlađa do 3 g).
    Imali smo mogućnosti urediti dječju sobu, ali smo čekali da starija
    bude spremna, pričali smo o tome od njene 4,5 g, odgađali,
    pripremali teren da njih dvije pređu zajedno u svoju sobu.
    Kad smo im ove jeseni uredili sobu, nije bilo nikakvih problema, plača, čak niti jednog
    dolaženja k nama. To me je skroz iznenadilo jer je starija curka ogromna maza
    (do sada je spavala u krevetu naslonjenom na moj i još često tražila da je grlim).
    Očito je postala dovoljno velika i zrela. Mlađa je to super prihvatila jer su zajedno.
    A što se tjedne rutine tiće. Za vikend se bude 15-20 min
    kasnije nego kad ih budim za vrtić odnosno oko pola 8.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nema nikakve veze to s dugim spavanjem s roditeljima. I kad su spavali s nama dizali su se s pjetlovima. Andrija se i danas zna probuditi u 6 ujutro. Pa mu bude dosadno pa probudi Lovru da se malo pomlate.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da je tome pridonjelo što su djeca
    dugo spavala s nama u sobi
    kao što već rekoh, naše kćeri su spavale s nama svaku noć od rođenja pa jedna do svoje 7.godine, a druga do svoje 3.5 godine.
    sada još uvijek povremeno spavaju s nama.

svejedno su se budile i bude se i po noći i jako rano ujutro.

kod nas to nema apsolutno nikakve veze sa zajedničkim spavanjem.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Nema nikakve veze to s dugim spavanjem s roditeljima. I kad su spavali s nama dizali su se s pjetlovima. Andrija se i danas zna probuditi u 6 ujutro. Pa mu bude dosadno pa probudi Lovru da se malo pomlate.
    Isto od a do ž.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kod nas je točno i da ima veze sa spavanjem s roditeljima i da nema. Dok je bio manji i spavao s nama isto se budio rano (iako ne ovako), ali to je bilo pravo buđenje kad mu je stvarno dosta sna. Isto tako se budio i po noći kad bi samo nastavio spavati. No ovo sad nije buđenje za ustajanje nego zapravo noćno i stvarno bi nastavio spavati da je s nama u krevetu. No radije ću se još godinama ustajati rano nego ga vratiti nazad, a sve mu ovo pamtim za doba kad bude imao 16
    I mi smo organizirani da ustajemo na smjene. Problem nastane kad ta smjena počne prerano. MM je tipa kao Lutonjica i Gita, neuračunljiv je kad ga se probudi i onda reži na klinca. Onda ja režim na njega što je još gore i eto ugodnog dana...
    Meni je glavno da je Arwen ustvrdila da sam ja u pravu jer to mi je najveći upitnik, što T. može shvatiti i prihvatiti, što mogu očekivati od njega. Evo primjer od nekog jutra - ustali smo se, ja sam morala u kupatilo, a on je ostao sam u boravku, gleda crtani na Cartoon N. Crtić mu je valjda bio dosadan i čujem ga kako vrti programe... i onda ga čujem kako odlazi u spavaću sobu i zove tatu da mu nešto kaže. Ovaj ga kroz zube izbacuje iz sobe, ja dolazim i pitam što je bilo i on mi najnevinije objašnjava kako je htio reći tati da počinje utakmica. Eto, dijete naletilo na neki sportski kanal gdje se igra nešto s loptom i logično zaključilo da bi tata to htio gledati jer tata voli sport. U 5:45. I stvarno je mislio da mu radi uslugu.

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

On ima 4,5 god, ona 2,2 god. Jedno uvijek probudi drugo, on spava u svojoj sobi uglavnom cijelu noc, a ako i dodje kod nas, nastavi spavati... Kad se probude ranije (za mene je rano sve prije 7.30 ), skinu svoje vrece (ostanu u pijamama), odu sami u dnevni, on pojaca grijanje ("mama koliko ono puta treba pritisnuti botun?), ona ga trazi keks, cujem ga kako vuce sjedalicu da joj dohvati kekse i pale crtice, uglavnom po njenom izboru jer ju ujutro (prvih sat vremena) obozava.. Kad pocme dozivanje ili kad mi udju u sobu, vrijeme je za nase budjenje.

Ako kojim slucajem ona nastavi spavati, a on se prvi digne, tih je ko bubica i sve napravi kao s njom, samo sto su crtani po njegovom gustu!

Obozavam ih ujutro :D
    Posljednje uređivanje od Mum2Be : 29.01.2011. at 21:32

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam uzasna spavalica, jedva, ali fakat jedva se probudim (oskar mi je jednom, dok je bio beba od par mjeseci, pao s kreveta na pod i tak je jadan ostao do jutra kad sam umrla od straha jer nisam znala di mi je dijete... mislim sad mi je smijesno, onda mi bas i nije bilo... i nadjem ga kak spava na podu, al s krastetinom na nosu... on si je jadan trljao nosic cijelu noc o tepison... imao je tu krastu mjesecima... a meni bilo muka kad me neko pitao pa dobro od kud mu ta krasta na vrh nosa )
    moji su pokusavali s tim da me probude u neko nedoba dok su bili manji, ali su skontali da nema sanse da mene probudis ak nisam spremna za budjenje
    pa bi legli pored i od dosade zaspali
    to je bilo dok se nisu poceli mlatit (jer zadnje 2 godine uglavnom samo i jedino to rade kad su skupa)
    sad se krkaju, a ja blazeno spavam i mislim si valjda ce prezivjet - prezive dok sam budna, pa buju valjda i sad

znam da nisam nis pomogla, al eto

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ptičice su s nama u krevetu
    bude se dosta rano,ponekad u 6
    ali nikad ne ustaju iz kreveta prije 7
    zašto
    zato što ih je MM naučio da je mrak i prerano za ustajanje dok crkva ne zvoni
    probude se i pitaju "jel zvonila curkvica"
    mi kažemo "nije,još je mrak"
    i oni leže i čekaju
    ponekad još malo odspavaju,a ponekad brzo zazvoni curkvica

kad zazvoni oni su na nogama

to je naš sistem,možda ti da neke ideje

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi nemamo roletne, a ona cim vidi da je svanulo ustaje. Leti je to bas muka.
    Ali ja imam sistem. Evo sad kad podjem na spavanje zakljucam sve programe osim crtaca na TVu, stavim pored kreveta njenu flasu sa vodom, kreker i bananu. Ujutru kad ustane, samo joj tutnem to i ona sedi pored mene, gleda crtace, a ja sanjam Pepu prase
    MM je ili vec na poslu ili spava takvim snom da ga nista ne moze probuditi.
    Kad joj dosade crtaci ona sedne na mene i cvili da ne zna gde su joj papuce. Tad ustajemo.

edit: super mi je koliko roditelja u stvari ima sistem za produzivanje jutarnjeg spavanja, ja mislila da sam jedina
    Posljednje uređivanje od vissnja : 29.01.2011. at 23:49

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

A. se zna probuditi u nedoba (to je meni sve prije 8 - ja sam spavalica). Onda uvijek mene budi, nikad tatu. Preselimo se u dnevni na kauč, on gleda crtiće, ja spavam dok se Z. ne probudi.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

vito se isto budi užasno rano- između 6 i 7h. preko tjedna se i ja tako dižem pa mi je on budilica, ali za vikend mi je muka živa. kada je MM doma prakticiramo princip od summer, jedan dan jedan, drugi dan drugi, ali on vikendom često putuje i tada se selim na kauč u dnevnoj sobi. on gleda crtiće, ali meni je to iskreno isto koma jer ih onda gleda dva sata u komadu i mislim da je to previše...a ne mogu se natjerati da se pokrenem.

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Možda je to sve povezano sa dolaskom novog člana u obitelji.Ja znam da je nama bilo puno takvih faza i još ih ima zbog dolaska brace.Jedino što smo mi za razliku od vas svi u istoj sobi pa se samo prebacujemo iz jednog kreveta u drugi.
    Drugo mi ništa pametno ne pada na pamet osim da se nadam da će brzo proć i da ćemo se uskoro malo naspavati.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Balarossa, i ja sam za to da se prilagodite malcu
    Ma mali je još uvijek.

Mi s Mašom nemamo takvih problema. Budi se zajedno. Ili ona malo prije mene (onda se valjuška po krevetu između nas dvoje), ili zajedno ili ju ja čekam da se odšteka i razbudi. TAtu ne tangiramo. On ili ide jako rano na posao (zavisno kada mu počinje nastava) ili prespava cijelo prijepodne.
    Jednom nam se dogodilo da smo svi troje spavali do 12.30. Čak je tu večer zaspala i ranije, oko 23 h. Par dana prije toga smo bile kod moje sestre pa se valjda zaželjela našeg kreveta.
    No, kad je roleta odignuta, ili kada je jače sunce, onda se probudi ranije. No, znam ju nagovoriti da nastavi, utrpam siku i mirna Bosna.
    Ja sam inače ranoranioc, no kako idem jako kasno (rano) spavati ovo mi dobro dođe. A ona je izgleda i po ovome ista ćaća

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kad ne radim ujutro i kad nitko od djece ne ide ni u školu ni u vrtć, onda me živo zaboli ako će se dignuti i u 4 ujutro, ja spavam koliko mi se spava. Ne znam, ja sa djecom oko nekih stvari uopće ne raspravljam niti njima pada napamet samnom se dogovarati oko tih istih. Najmlađi dolazi i po deset puta kod mene, gurkati me, zivkati, tražiti da se dignem..ja ga samo pošaljem u dnevni ili da se vrati u krevet, kako god hoće. On isto ima 4,5.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Kad ne radim ujutro i kad nitko od djece ne ide ni u školu ni u vrtć, onda me živo zaboli ako će se dignuti i u 4 ujutro, ja spavam koliko mi se spava. Ne znam, ja sa djecom oko nekih stvari uopće ne raspravljam niti njima pada napamet samnom se dogovarati oko tih istih. Najmlađi dolazi i po deset puta kod mene, gurkati me, zivkati, tražiti da se dignem..ja ga samo pošaljem u dnevni ili da se vrati u krevet, kako god hoće. On isto ima 4,5.

Eh, ni mi onda ne pregovaramo, isto mu kažemo da još spava. Ali nema koristi od nepregovaranja kad te on deset puta pozove, to isprekidano spavanje mi je gore od ustajanja. I onda još kad MM krene režat... ma predajem se, spavanje je za slabiće

Meni se čini da to nema veze s bebom, a inače sam sklona sve pripisati toj promjeni; odnosno, možda ima veze utoliko što je gužva u krevetu pa je neudobnije.
    Uglavnom, nekako smo u pregovorima da usvojimo ovaj Vissnjin sistem, pripremit ću mu vecer prije crtani i pahuljice za doručak i staviti alarm na telefon pa kad zvoni može doći po nas. Pripremam ga lagano cijeli tjedan, vidjet ćemo kako će proći vikend. Ovo Mijino o mirnom ležanju mi je naučna fantastika, a Mum2Be ću skroz ignorirati, javila se samo da provocira

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moji se ne bude rano ujutro, prestali su s negdje godinu-dvije. kad mi je M znala u krevetu govoriti "mama toji oko, mama toji oko" i otvara mi oči
    al kod nas je mm totalni ranoranioc, on se vikendom nikad ne probudi poslije sedam i pol osam, tako da nemamo problema s tim
    a bili bi inače veliki problemi jer ta crtiće može gledat maksimum pet minuta, ako i toliko izdrži.
    snašlo me dijete koje ne voli crtiće

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

moj se isto budi rano i odma dođe do nas u sobu(ak nije prespaval s nama) i viče stani se, ja sam gladan-i to tak glasno
    da ga valjda još tri susjeda čuju(a živimo u kući)! I ak se ne stanem počne skidati pokrivač i izvlačiti me iz kreveta!
    inače imala sam s mužem dogovor da se jedanput stane on pa onda ja al nekim divnim čudom ja nikak da dojdem na red da spavam!
    Uglavnom jedino kaj mogu je iti s njim u dnevnu sobu, dati mu jesti i crtiće i leći si na kauč!

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nemam pametan savjet, ali moglo bi biti da ne želi biti u dr. sobi ako je beba s vama. Govorim ti to iz vlastitog iskustva jer je moj E. tek nakon više od 6 mj. od kad je dobila seku počela sve izraženije pokazivati povratak na neke "bebačke" fore + napaaji bjesa i sl. ugl. nakon 3-4 mj. sve se umirilo. Možda kod vas nije to u pitanju, ali iako E. obožava seku i nikada nije otvoreno ljubomorna ili gruba, dolazak seke se odrazio na njeno ponašanje i osjećaj sigurnosti.

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

vjerojatno se moze dijete prisilit i naucit na svasta, ali ja osobno volim da se mogu ustati s njima... od nasih neki ustaju jako rano, neki spavaju duze... netko od nas ustane s djetetom kad se probudi, pa bilo i jako rano... ne mislim da se od tako malog djeteta moze traziti da 'ne smeta' u to doba, dodje do toga da samo gluposti smisljaju..

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Moj se jutros probudio u 5.30.Ma da poludiš.Odma akcija.Mama igraj se samnom,a ja još ni kavu uzavrila.Kad spava popodne u krevet idu oko 9-9.30,a kad ne spavaju u 8.Blaženo,mir konačno.Samo što i ja tada redovito zaspim.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo, ako netko bude imao sličan problem, da malo prijavim što je kod nas bilo. Dakle, to ipak nije bila normalna situacija nego "faza" koja se nastavila buđenjem u 3, 1, 23 i inzistiranjem na ustajanju, a zatim se razbolio. Sad je skroz zdrav i odjednom se izražava puno jasnije, sa složenijim rečenicama i ima tu nekih novih misli, novi nivo percepcije... i spava već 6 noći čitavu noć u svojoj sobi do iza 6:30 što je za njega puno. Jutros sam ga čak i budila za vrtić u 7. Valjda je bila kombinacija nekog skoka u razvoju i nadolazeće bolesti.

Sad još samo moram ovog manjeg uvjeriti da se u 5 ujutro ne guguće nego spava

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

sve čitam i čitam i ne mogu vjerovati..rijetko kome je palo na pamet dati djetetu jesti i piti, radije ih puste da gladni i žedni gledaju crtiće dok im se dupe ne naspava

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ivana b prvotno napisa Vidi poruku
    sve čitam i čitam i ne mogu vjerovati..rijetko kome je palo na pamet dati djetetu jesti i piti, radije ih puste da gladni i žedni gledaju crtiće dok im se dupe ne naspava
    jesi vidla a? straaaaaašno, jadna zlostavljana dječica
    sram ih bilo, ja bi to sve po redu socijalnoj službi

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •