Dakle, ostale mi tri božićne zvijezde od BožićaZanima me akko ih mogu sačuvati do sljedećeg Božića? Znam da ima dosta toga na netu, ali zanimaju me osobna iskustva i trikovi, hvala
![]()
Dakle, ostale mi tri božićne zvijezde od BožićaZanima me akko ih mogu sačuvati do sljedećeg Božića? Znam da ima dosta toga na netu, ali zanimaju me osobna iskustva i trikovi, hvala
![]()
znam da one nikako ne smiju na hladno (čak i kad se nose od dućano do auta ili kuće ih treba zaštititi)
znači ako nema promjene temperature trebale bi dugo cvjetati
sve moje zvijezde (koje inače obožavam) su znale dugo cvjetati, ali nažalost nikad nisam uspjela natjerati ih da nakon otpadanja cvjetova ponovno procvatu![]()
Ja ne znam trikove jer sam ove godine tek prvi put kupila ovu biljku. Teta koja se bavila cvijecem mi je rekla da ju puno zalijevam i da joj treba puno svjetla. Tako da ju tijekom dana micem kako se sunce pomice (kad ga ima naravno). I da ju sad ne ureknem, stvarno mi je lijepa i stalno izlaze novi listovi.
procvate, kako ne.
stavljala sam ja svojevremeno slike svoje zvijezde koja je imala preko 4 godine i bila već jako veliki grm.
nije stajala na svjetlu, niti sam je redovito zalijevala, ja to zaboravim, pa nalijem litru kad se konačno sjetim.
postoje neke fore da će ponovo procvjetati za Božić ako se u 8. ili 10. mjesecu drži u potpunome mraku. tako nešto.
ja svoju nisam držala, ali su se pojavljivali crveni listovi. ok, ne baš tempirano za Božić, ali ih je bilo dosta.
a kod moje mame zvijezda preko godine stoji na balkonu, samo je zimi unese. i listovi su stalno crveni, tijekom cijeloga ljeta.
Nama nažalost nikad više nije procvjetala, bez obzira gdje i kak smo ju držali.
Ja bih sad svoje najradije odnijela u podrum (koji nije baš mračan) do idućeg Božića, to mi nekako nije biljka koja se drži u kući tijekom cijele godine, kao da držim okićenu jelku :D Hoće li joj hladnoća naštetiti?
Moja mama je imala jednu godinama (mozda je jos ima) i ta nije cvjetala nego samo jednom. Kasnije se pretvorila u cudnovatu izduzenu biljku s relativno malo listova.
Moja zuta zvijezda je izdrzala preko pola godine, mozda malo duze. Onda se sirota smrzla.