Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 68 od 68

Tema: Imam gripu!!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma imaju ali dode puno trudnica, a uz to svi dolaze po sat vremena ranije kako bi sto prije bili na redu. I onda je vec u 6 i 15 tamo 50-tak ljudi i to kad nije sezona gripe.
    Kazem, vadila sam krv prije neka 2 mjeseca i sat vremena sam cekala jer su primili neke koji imaju prednost po necem, pa jos par trudnica prije mene...pa te pozovu zajedno s jos 8-10 ljudi i onda skupa s njima stojis u hodniku, svi stisnuti jedan na drugog i cekas na red za vadenje krvi. To je stvarno koma ako zelis izbjec jos virusa i bakterija...
    Srecom, djecu su pomaknuli u pola 9 da i oni jadni ne moraju vec u 6 biti tamo,

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

koksy pa možeš i u privatni labos. Neki dođu i doma.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma mogu, naravno. Valjda ima neki u Samoboru, iskreno nije mi nikad trebalo pa ni ne znam. No dobro, cekam jos do sutra s tim limfnima pa cu vidjet hocu li poduzimati ista ili samo popit antibiotik do kraja.

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

Ja imam dosta problema sa mandulama i čestom grloboljom. Neznam koliko je to dobro, ne ići doktoru kad su tako jake upale, al ja to često izbjegavam pokušavam se sama izlječiti (bez antibiotika) sa puno čaja sa medom, najčešće za grlobolju koristim bombone na bazi mentola iz dućana, malo se oduži grlobolja al na kraju prođe.
    ozdravi što prije.

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Nisam med. struke, ali ako si već počela piti antb., mislim da nema smisla sada vaditi krv već je to trebalo napraviti prije prve tablete antb. Sada treba popiti do kraja (naravno ako se nisu pojavile neke nuspojave) i onda čini mi se 10 dana nakon popijene zadnje tablete vaditi krv. Ako se varam, pucajte...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam svoje mandule izvadila jos ko klinka, imala sam 3, pa su izvadili trecu ali lose, opet je izrasla i upalila se a s njom i ove druge dvije pa su sve izvadili. Dakle mandule nisu, grlo ocito nije...Postoji li neka upala limfnih cvorova??

Mislim da si u pravi mrkvica, vidis ja se toga nisam sjetila. Ali ako i je mononukleoza il tako neka teza bolest sigurno ce nac nacina da mi se "javi" i nakon antibiotika.

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ma joj, nemoj odmah u crnilo, možda je samo obična dosadna viroza, a tijelo ti još extra reagira jer si trudna. popričaj još s doktoricom. držim fige za vas dvoje!!!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Svega ovog, cijele ove rasprave i našeg nagađanja na 2 stranice ne bi bilo da je tvoja dr. napravila ono što je morala - po analizi krvi vidjela što je, ili barem odbaciti što nije. I opet se potvrđuje, uz sav trud da ne generaliziramo, da je najlakše krknuti antibiotik svima bez iznimke i šiškaj miško! Limfni čvorovi pokazuju da ti je tijelo zdravo, to je linija obrane, govore ti da je u tijelu infekcija. Dobila si lijek i nadamo se da je pogođen. Ako ti čvorovi ipak ne splasnu, možda možeš:
    - poslati nekog da čeka red za tebe a ti kasnije dođeš
    - doći 5 minuta prije kraja radnog vremena za vađenje krvi
    - privatno vađenje
    - nek ti dr. organizira vađenje kako zna i umije odmah i sad.
    Probaj se ne brinuti. I da je "najgore" - mononukleoza, nije strašno, traži disciplinu a ne lijekove i uspješno se i brzo liječi. U krvi se vidi bez obzira na popijene antibiotike, znači, vrijedi izvaditi krv ako ne splašnjavaju čvorovi. Ali je važno ne piti antibiotike ako je mononukleoza. Ajde, nadam se da će biti - puno vike ni za što. I da će doći dan kad nećemo pored svojih doktora mi i dalje morati učiti medicinu...
    Posljednje uređivanje od asa : 26.01.2011. at 00:42

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da je nemoguce da mi izvade krv u ordinaciji jer im ordinacija nije u ambulanti gdje i lab. Ako limfni ne splasnu nimalo za dan-dva ici cu sigurno traziti vadenje krvi pa nek stave pod hitno da me prime odmah.
    Ne znam kako je kod vas, ali u Os postoji mogućnost da ti dođu kući izvaditi krv. Naravno, to se dodatno plati pa provjeri u laboratoriju.
    Uh, želim ti da što prije ozdraviš i da nije ništa ozbiljno.

Evo sam ovo na brzinu našla o medu u trudnoći.
    http://www.poliklinika-harni.hr/teme/trudnoca/10faq.asp
    http://forum.roda.hr/threads/5151-Med-u-trudno%C4%87i

Osobno sam u trudnoći jako puno jela meda, a čak sam uzimala i propolis. SAda, kada osjetim da me malo boli grlo, u oko 4 dcl vode stavim sok jednog limuna, dosta meda i malo mljevenog đumbira. Jako godi bolnom grlu. Ako slučajno nemam limuna, umiješam jabučni ocat. Njega je čak dobro i grgljati.
    KOliko god da ti se ne jede, pokušaj jesti jer ti treba snaga. I zamoli nekoga da ti dođe pomoći da se malo odmoriš.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja sam prošlu jesen bila trudna i u panici kad su toliko pisali o svinjskoj. Zaista sam u labosu u domu zdravlja bila primljena u prvoj turi, ali po meni je uvijek najbolje doći 15 do 9 kad se već manje ljudi tamo skuplja.
    Za hormone štitnjače za koje bi bila morala ići na Rebro sam zaključila da mi je to prerizično, a da nije neka frka jer sam ih bila vadila 2 mj. prije pa sam naprosto odvagnula rizik i ostala do poroda doma bez tog pregleda.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da vam javim da su limfni splasnuli, potpuno su u normali! A i ja sam, opet imam osjet okusa, apetit...ma kao da nista nije bilo... Jedino me, naravno, morala pogodit klasicna nuspojava antibiotika - gljivice... Al to bar znam sta je i kako ljeciti.
    U svakom slucaju, sad cu pazljivo osluskivat svoje tijelo jedno vrijeme i puhat i na hladno. I da, trazit vadenje krvi za bilo sta sumnjivo.
    Hvala vam svima jos jednom na ove 2 stranice dijagnoza i podrske.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj, mene su u ovoj trudnoći gljivice katastrofalno napale nakon antibiotika, trebalo mi je duže od mjesec dana da ih se riješim :/
    baš je bilo posebno gadno :/

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    joj, mene su u ovoj trudnoći gljivice katastrofalno napale nakon antibiotika, trebalo mi je duže od mjesec dana da ih se riješim :/
    baš je bilo posebno gadno :/
    Bas si me lijepo utjesila

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Koksy, najvjerojatnije znaš -pa u tom slučaju, zanemari moj post...

Ali ako slučajno ne znaš: svakako počni uzimati probiotike ali u terapijskim

dozama!

Iz osobnog iskustva, preporučujem ti Probiotic Premium, proizvođač je austrijska

firma VIP; Acidosalus, proizvodi ga MarinaLab (hrv.firma) i čajevac

od Primavere, Oshadija
    (kako je to za lokalnu primjenu, važno je da budu vrhunske

kvalitete, a od ovih proizvođača to jesu).

I da, ako možeš izdržati, nemoj papati slatko - da gljivice vole slatko i bujaju od toga

sigurno znaš !

Kako rekoh na početku, ako to sve znaš, zanemari moj post - da ne ispada da ti solim

pamet...

Zbilja samo hoću pomoći
    Posljednje uređivanje od Teica : 27.01.2011. at 14:52

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja sam prije mjesec dana otkrila bijeli luk. Mislim, jelte, to da se stavi u ono mjesto. MM me sprdao, ali kada je prošlo za nekoliko dana, više nije bilo sprdnje. Zezala sam ga da što se buni kada i tako inače voli jesti bijeli luk

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Šta kad ja mislim da imam gripu, a moji muški zdravi?
    Mali doji, spavamo skupa, znam da se prenosi kapljičnim putem, tako da su možda i u inkubaciji.
    Sve me preboli, tresem se, temperatura, kašljem i ne mogu iz kreveta.
    Kud da selim, da njih selim, jel ima smisla?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kupi one kirurske maske u ljekarni pa to nosi. Al ne mora biti gripa, eto vidis kako je meni bilo, ista stvar, svi simptomi gripe a ipak nije. I moji susjedi su prosli identicnu stvar oboje. Ja sam vjerovatno od njih i pokupila.

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Hvala, nadam se da nije, glava će mi eksplodirati.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •