Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 76

Tema: Vešmašina....

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Vešmašina....

Opet ja nekaj kupujem...nažalost.
    Najradije ne bih, ali izgleda da mi ne gine.
    Već 8 godina imam svoju dragu najdražu Whirpool 6th sence, 6 kg.
    I počela je rikavati. Bio majstor prije dva mjeseca reko sve ok, ali rekla bi vam ja sve ok. Muđž danas cijeli dan pokušava nekaj srediti, ali ne ide. A ovom iz principa nedam još jedno 200 kn da bi digo poklopac i reko da zapravo sve štima i da on ne vidi kaj bi moglo ne raditi. Ah da te nove programirane perilice....

Nego, ono kaj mene zanima je kojoj dajete svoj glas? Evo ja sam ovom stvarno zadovoljna, ali mi se čini da je 8 godina ipak kratki vijek trajanja...Ili sam u zabludi?

Inale mi se na ovoj preilici sviđa sve. Stane puno veša (6 kg), odgoda pranja, puuuno svakakvih programa za pranje, sve na gumbiće i može se regulirati temperatura i broj okretaja na svakom programu. Naravno ne više od po programu dozvoljenog.

Dakle, da vas čujem!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sta ti ne valja s masinom?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Trenutn se pali inidkator otvorenih vrata, a vrata su zatvorena.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znaci da ti je senzor ili crko ili je prljav. Ukoliko ti muz ili ti znate ista o popravljanju masina, mogu preporuciti ducan Batis. MIslim da je zagrebacki negdje u Kustosija, Vrapce, pa pitajte tamo za dijelove. Meni su svojevremeno u totalno nesposobnom lokalnom servise trazili 500kn samo za dio za sudjericu, znaci bez dolaska, pa sam taj dio kupila u Batisu za 149kn i promijenila sve sama.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Bio majstor prije dva mjeseca reko sve ok, ali rekla bi vam ja sve ok. Muđž danas cijeli dan pokušava nekaj srediti, ali ne ide. A ovom iz principa nedam još jedno 200 kn da bi digo poklopac i reko da zapravo sve štima i da on ne vidi kaj bi moglo ne raditi
    Meni je sa proslom perilicom-susilicom majstor isto tako tvrdio, da susenje radi. Pa sam trazila da ostane dok ne zavrsi jedan najkraci program, da osusi samo 1 rucnik. Pa je onda vidio da ipak ne radi.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 23.01.2011. at 17:19

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Marta, hvala za info, bumo probali...Muž, ne ja...
    Ma ja se sad prisjećam kak je meni bilo čudno kak je frajer onako više odokativno reko da je ustvari sve ok, a čini mi se da nema pojma. I sam je reko kak su nekad na mašini bila 3 ili 4 moguća kvara i to je to. A veli danas se jedva dogodi da isti kvar bude dva ili više puta. Kod svakog nekaj drugo. I tak je on to stalno ponavljao. I meni se činilo da baš ne kuži kaj treba...
    Posljednje uređivanje od ana.m : 23.01.2011. at 17:31

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MOguce da ne zna. Problem najcesce nije u mijenjanju dijelova, nego u rastavljanju dijelova masine da se dodje do konkretnog kvara.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa muž danas pola dana potrošio na tu mašinu, odšerafio pozadinu, leđa da vidi kaj ima iza...Ovaj majstor to uopće nije naprvio, a rekao je da je motor u redu. Muž danas veli da motor nije u redu, da struže, blabla...podmazao je to sve malo. Ovaj majstor je samo digo poklopac, pogledao onako odozgo, čak ni ruke nije sprljao...
    I uzeo mi 200kn naravno. I reko mi da ako nekaj ne bude u redu da ga zovem opet. I kaj opet 200 kn njemu za dizanje poklopca...?
    Ak sam već zvala majstora, trebala sam zvati baš ovlaštenog za whirpool, a ne ovog selskog...
    Joj, baš sam grozna, tračam tu čovjeka i omalovažam njegovo znaje i zanimanje, ali kaj drugo da velim...

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja imam 4 godine lg perilicu, 7 kg, odgoda, razni programi i odabir okretaja do 1000, jedino mi fali na pamuku temperatura između 60 i 95 ali ne tražim dlaku u jaju..
    Inaće super, cca 2800 kn, prije mjesec dana mi je krepao motor i bilo je ili kupiti novu ili zamjeniti i uspjeli smo se s majstorom dogovoriti za zamjenu na crno..800 kn..sada radi tiše ili bar tako on kaže ( meni je u prizemlju pa ne čujem kad radi)..
    E sada jel preporuka ili ne..ma u biti i je..navrtila se dosta i dobro pere.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Hm, pa moja je radila 8 godina bez greške, tak da...Hvala na info, lg znači nećemo.

p.s. još uvijek ne znam da li će trebati nova ili ne. Svakako vas molim preporuke.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Trenutn se pali inidkator otvorenih vrata, a vrata su zatvorena.

i ode moj prvi post u kupus

dakle, nek muž očisti kamenac s poklopca i pročeprka bravu ( ja nisam vidla kamenac no moj ga je skinuo hrpu ). Meni se istina nije palio indikator, ali mi je voda curila van, možda je tvoja pametnija pa javlja da bi se uskoro i to moglo desiti . Plus, ostavljam poklopac u nekom poluotvorenom položaju dok ne radi što bi isto mogao biti uzrok ako i ti to radiš.Inače, imam Electrolux-ovu staru isto cca 8 god i suuuuper pere, ali je popravljana već milijon puta i popravci posebno nekih gumica su me došle pravo malo bogatstvo. Svaki put kad rikne kažem da slijedeći put kupujem novu, ali kad dođe taj put jednostavno ne znam koju bih kupila..............a muž ni pod razno ne želi opet ovakvu.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Imamo LG,cca 4 g (odgoda pranja,1000 okretaja) bila je 2 200 kn i do sada pere ok,no mama mi ponudila kombinaciju da mi da 1600 kn za nju a da si ja kupim noviju pa se dvoumim da li da kupim neku s sušilicom,tako da vas pratim...

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa Vidi poruku
    ali je popravljana već milijon puta i popravci posebno nekih gumica su me došle pravo malo bogatstvo.

sorry, nisu gumice nego četkice. Vidim da si napisala da je muž rekao da struže što bi barem po našem iskustvu ukazivalo upravo na to. Zamjena tih četkica i nije toliko skupa ( pod uvjetom da izdrže koliko kažu ), ali nama očito ne stavljaju original jer odlaze svako malo. Mislim da je kod naše zamjena s rukama 200-tinjak Kn ( MM tvrdi da je i više, ali on dobije plikove na spomen veš mašine pa mu baš i ne vjerujem )

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj hada prvotno napisa Vidi poruku
    Imamo LG,cca 4 g (odgoda pranja,1000 okretaja) bila je 2 200 kn i do sada pere ok,no mama mi ponudila kombinaciju da mi da 1600 kn za nju a da si ja kupim noviju pa se dvoumim da li da kupim neku s sušilicom,tako da vas pratim...
    ja bih rekla da ne kupuješ kombiniranu perilicu/sušilicu

ako ti pere dobro a nešto ti se kupuje, kupi sušilicu (ako imaš di s njom)

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja imam ovakvu sličnu (nije baš taj model, ali ajde, više manje to je to) http://corbis.hr/proizvodi/bijela-te...a-aqxxl-129-ex

7kg
    super pere

ima 4 godine, za sad radi bez problema

ali ne znam do kad, to se nikad ne zna, pa pratim temu...
    puj puj puj ne urekla se

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa po svemu pročitanom do sada, moja je još i najbolja...Mislim ono...8 godina bez ijednog i najmanjeg kvara je do sada u vodstvu...Hehe.
    Ne znam, pregovaramo. Muž je sve kaj se dalo očistiti očistio, propuhao cijevi, ali i dalje ne radi. Ja bi novu, a on bi da zovemo majstora...Hm...Mislim da je majstor rupa bez dna...
    Nisam pametna.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam uzela Gorenje, zato sto su davali najduzu garanciju (5 godina). Prvo smo hteli Bosch pa nam je prodavac rekao da to nije "onaj Bosch" od nekad, pa sam htela Candy daju dve godine garancije. Onda sam se mislila izmedju Whirpool i Samsung, pa se malo raspitala, kazu ljudi sve sama elektronika, pa servis je skup, pa ovo pa ono.... Tako da sam se odlucila za onu sa najduzom garancijom. Za sad (2 godine) nije ni stucnula. Uzeli smo neku od 7kg vesa, bila na akcij, ima dovoljno programa, sve temperature koje mi trebaju, 1000 okretaja, ja zadovoljna. Radila je skoro svaki dan ove dve godine.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moja perilica je isto Gorenje, vrti već jedanaest godina svaki dan,
    zadnjih par godina se kvari, vrijeme je da kupimo novu.
    Pitala sam majstora što on preporuča,
    kaže ili Miele ili Gorenje,
    prve su skupe, ali dugotrajne i rijetko se kvare,
    a druge su najbolji omjer uloženog i dobivenog,
    dobiješ mašinu solidne kvalitete sa petogodišnjom garancijom,
    i po povoljnoj cijeni,
    nakon pet godina čekaš prvi popravak, pa je zamijeniš novom.

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

1700kn quadro-5 g. garancije

ali trebas zvati majstora-koji zna što radi- jer je možda sitnica pa je to na kraju ipak jeftinije nego nova mašina.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kod mene je mješavina bjele tehnike:
    -vešmašina-candy
    -šporet-gorenje
    -frižider-whirpool
    -suđerica-bosch

...i sve radi!

Nisam namjerno ovako sve rasparila, jednostavno nisam sve kupovala odjednom i tak je ispalo.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

moji imaju candy vešmašinu kupljenu prije 13 god radi bezprijekorno( mijenjali su remen,koji je puknuo i prošle god. onu gumu kod vrata-dakle potrošni materijal),ja imam gorenje već 9 god i jeko sam zadovoljna ,cjena je prihvatljiva i dugotrajna je. naša pere svakodnevno ,nekad i po dva puta...
    sa quadrom smo jakoooo razočarani,kupili smo usisavač, jako brzo je puklo crijevo, sami smo morali kupiti iako je pod garancijom,bio je motor na popravku pa su otezali jako dugo i jedva sam izganjali popravak.ma šta da kažem komaa.iako su jeftini,mislim da se neisplati.

davno sam se uvjerila da je ovlaš.centar daleko isplativije pozvati kod nekog kvara,nego zvati šarlatane.....
    Posljednje uređivanje od genius : 24.01.2011. at 11:00

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

A meni je nevjerojatno da ta tehnika danas tako 'kratko' radi: mislim, pa prošla veš mašina koju je imala mama, Singerica, radila je nekih 30-tak godina bez problema.

Stari televizor (mislim RIZ-ov), izdržao dooobrih 20-tak godina.

A vidi danas: usisavač kojeg imamo doma (ne znam marku, mislim Whirlpool), već nakon 3-4 godine zafrkava.

Onaj mali ručni usisavač, Philips, nakon cca. 4 godine zafrkava.

Veš-mašina, Gorenje, nakon 9 godina (povremeno) zafrkava, itd.

Mislim, nasreću, muž se kuži u svu tu tehniku, pa i on popravi kaj se može, ali nekak mi to sve skupa prekratko traje.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja bih rekla da se danas namjerno rade zamjenski dijelovi malo slabije kvalitete tako da i nakon kupnje samog uređaja ostanete njihov stalni kupac.

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja bih zvala ovlašteni servis da pregledaju, kažu u čemu je problem i cijenu popravka. Onda ćeš znati isplati li se popravljati ili kupiti novu.
    A ja imam najobičniju quadro, 400 okretaja, pere super (3 puta tjedno) već više od 6 godina i nikad ništa, ali ništa nismo morali popravljati
    Čak sam zadnje dvije godine u njoj prala krastavce (da, dobro ste pročitali) prije kiseljenja
    I btw do sada sam 2 ili 3 puta čistila filter ali nikad nisam imala što očistiti... sad, jel to dobro ili nije

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj jella prvotno napisa Vidi poruku
    I btw do sada sam 2 ili 3 puta čistila filter ali nikad nisam imala što očistiti... sad, jel to dobro ili nije

ti ili imaš jako loš filter ili jako čisti veš. Kod mene u filteru bude i kamenca i muca, a čistim ga relativno često.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Bosch , stara 13 g, niti jedan jedini kvar - svakako preporučujem

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj jella prvotno napisa Vidi poruku
    Ja čistim filter 2x godišnje, nikad ništa u njemu... A dok smo živjeli u Zagrebu mi je doslovno kamenje ispadalo iz filtera.

Moja veš-mašina Zanussi, stara 8 ili 9 godina, bez puno gumba i funkcija, radi savršeno i bez ijednog kvara sve ove godine. S tim da zadnje 4 godine radi barem 5 puta tjedno. I nismo je puno platili.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ni ja u svom filteru nisam nikad našla ništa za očistiti

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A kak imate za prati veša svaki dan i to u mašini od 7 kg?

Uglavnom, ja još nisam na čisto.
    Zvali majsotra, ali na rubu sam da odustanem. Bojim se da nas ti "sitni" popravci na kraju ne bi došli kao i nova mašina, pa onda si mislim najbolje uzeti novu.
    E sada, nisam znala da sam toliko zahtjevna. Pa ja bih ovo i ono, pa ona nema odgodu onakvu, oa ova nema pokazivač preostalog vremena i nema centrifugu bez ispiranja. Ma sto čuda.
    Onda gledam to neko baby pranje...Ono kao, wow, kaj je to, pa ispadne da je to pranje na 95 koje se kod ispiranja spusti na 40, a to mi uopće nije napeto jer ja jaaako rijetko perem na 95.
    Onda gledam taj bosch...pa je mužu za oko zapela neka Panasonic, ali je 3999kn, a meni se to pak čini puno...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

A kak imate za prati veša svaki dan i to u mašini od 7 kg?
    Ja imam malu mašinu, mislim da je bubanj za 5 kg (uska, otvara se od gore).

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nas je 5 pa nemam za prari svaki dan. Moj princi e da skupljam preko tjedna pa perem za vikend, svake vrste po mašinu. Dakle bijelo, šareno, tamno i nježno...

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nas ima također pet, beba se prlja, pobljuca,
    dečki nose jednu robu u školu, drugu poslijepodne za sport i igru,
    MM se presvlači kada dođe sa posla,
    moja se obleka isto pofleka, pa se presvlačim za šetnju...
    Samo to je već više od mašine na dan,
    a gdje su još ručnici, posteljina, krpe za suđe, stoljnjaci, pidžame, zavjese...
    Posljednje uređivanje od piplica : 24.01.2011. at 23:08

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

kupi bona Miele, neces se pokajat'
    http://forum.roda.hr/threads/62079-M...ighlight=miele

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nemam ti ja nofce za tu Miele...To mi je malkice too much!
    Ali hvala, skužila sam ja da je jedna od najboljih.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Eh, da pitam...zna li netko možda da li se i gdje može prodati pereilica u dijelove?

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Kaj se tiće kratkog roka trajanja ima u ome nešto..evo meni osim lg perilice u roku od 2 tj krepala sušilica 6 sence ( ne grije ali vrti) to još nisam popravila jer ju sada ne koristim često pa ignoriram do boljih vremena i usisavač samsung, inaće zvjer od usisavaća a krepao je cijeli kabel, sada mi je muž stavio novi kabel duži ali ne stane u mehanizam pa je neuredno ali bar imam usisavač.
    Definitvno treba kupovati stvari koje imaju najdulju garnaciju bez obzira na marku.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Eh, da pitam...zna li netko možda da li se i gdje može prodati pereilica u dijelove?
    Ana probaj na nekoj stranici za aukcije , forumu koji nije za bebe. A i vidjela sam još davno da se i po oglasima može naći netko tko kupuje takve stvari.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

http://www.protis.hr/products/detail...28va2wee/39629

Evo, mi smo se odlučili na kraju za ovu hvale ju dosta, a ono najbitnije hvale ju serviseri...

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne znam koliko ti je dobro to što ju serviseri hvale, jer to znači da je popravljaju jer se kvari. Najbolje je ako ju uopće ne spominju
    Naša je Gorenje, pere svaki dan, ponekad 2x, ovo joj je 5. godina bez kvara čini mi se. Prijašnja je bila isto Gorenje iz 1973.g samo što joj je guma bila otišla, a takve gume se više ne proizvode pa smo morali uzimati novu, iako se ni ta stara nije kvarila.

Al da kupujem novu, kupila bi Miele da mogu

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I ja bih svašta kupila da mogu, hehe...
    Nego, ipak izgleda ništa od ove gore, nisu sada bitni razlozi, sad mi je sljedeća na popisu bosch...

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

http://www.bijela-tehnika.com/#prikaz_artikla

ana.m , jesi li vidjela da Bosch ima garanciju 60 mj ?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Hm, ne znam kaj da ti velim kinder, upikirala sam jednu u ecos trgovini i tamo piše da je garancija 24 mj.
    A na ovim stranicama kaj si mi ti stavila je 60mj. Ne kužim. I naravno da na ovoj stranici tvojoj nema ovog mog modela...

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Glasam za Whirlpool jer... mi je to skoro bila jedina opcija ovdje.

Zapravo, stvarno sam zadovoljna, ali nemam iskustvo duze od godinu i pol dana, za sad (s dvije ves masine, na dvije adrese). Fino stane 16-ak kila u nju, mogu valjda odjednom oprati sav ves koji imam, ako zatreba.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Akcija je od 15.1.-15.4. , pogledaj sa strane

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Eh, bila konačno u dućanu i vidjela da imaju akciju.
    Uglavnom. Dvoumimo se između jedne boscheve, koja je s 4325kn snižena na 3670. I ove Panasonic.
    Jako su slične, imaju goovo identične fumkcije.
    Ono što mi se sviđa na Panasonic je nagnut bubanj, veliki otvor za bubanj, 8 kg veša, ispiranje i punjenje vodom odozgo.
    Bosheva ima 5 godina garanciju i to joj eje malo veća prednost.

I sad muž i ja se nemremo odlučiti ali ono nikako.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ana nama je pre dve godine tacno u ovo vreme riknula Gorenje masina, stara koliko i ja
    i trazili smo hitno neku da kupimo, a prodavac u Merkatoru (bela tehnika) nas ubedio da sacekamo par dana jer je pocetkom februara velika akcija
    i stvarno posle nekoliko dana, bas ova koju sam htela bila je na akciji, pa smo je uzeli

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moj glas za dužu garanciju.
    A i nekako mi Panasonic perilica ne ulijeva povjerenje,
    kao što mi ne bi ulijavala povjerenje Zanussi plazma,
    ne znam, možda griješim...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa sad...Panasonic je jako dobar u svemu što radi i na naše tržište su njihove mašine došle prije kogu godinu, ali zato vani imaju već goooodinama jako dobru reputaciju.
    Kaže striko gdje smo ju gledali da još nije bilo reklamacija na njih.
    Ne razumijem jedino zašto vani fino uredno daju na Panasonic 5 godina garanciju, a kod nas ne. Možda baš zato što je to novo. Nemam pojma.
    Uglavnom presudilo je kada smo gledali centrifugu na yoputube-u obje mašine...I odlučili se ipak za Panasonic.
    Javim dojmove.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

KOd nas ne daju garanciju od pet godina jer je vjerojatno proizvedena za istocnoeuropsko trziste, a to onda ne moze biti iste kvalitete kao za EU.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mašinica je doma...javim sutra dojmove.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •