Mašina je odlična. Centrifuga je jaaaako tiha. Mislim, čuje se ali onako..slabo. A mašina jedva da se pomakne kad centrifugira.
Objasnio mi muž...hm da, sad kad smo ju već kupili (da mi je prije reko, lakše bih se odlučila), da ima dodatnu akustičnu zaštitu.
I da nema četkice na motoru, nego nekakve magnete koji omogućavaju bubnju da lakše stane i rkene vrtiti na drugu stranu. Jučer smo ko mala djeca gledali u nju dok je vrtila. I baš nekako drugačije tumba taj veš unutra.
I super mi je što ima kids lock, oliti mogu stiskati koliko hoće gumbiće ništ se ne bude desilo...
I tako. Prala je sa jako malo praška i jaaaako je dobro oprala veš.
Sad je jedino što želim i čemu se nadam da će potrajati.
Ana, koju ste na kraju uzeli? I mi ćemo izgleda trebati novu. Naša stara evo vrti već 8 godina, svaki dan, nikad se ništa nije pokvarilo. Imamo Indesit, kombinaciju perilice i sušilice(mada je sušilica shit). Čak ni u filteru nikad ništa nisam našla.
Morat ćemo je vratiti u stan za podstanare, onda bi si uzela novu,svakako.
http://www.emmezeta.hr/bijela-tehnik...c-na128va2wee/
Ivančica ovu smo uzeli...
Na glasu je kao jedna od najboljih u toj klasi.
Svemirska je, vidim!
Meni osobno prevelika. Volim kad cijelu mašinu veša samo prebacim u sušilicu. Vešmašina je od 4 kg, a sušilica 7kg. Ovako bi mislim morala sušiti na 2 puta, a to mi je onda duplo veći trošak.
A i nemam toliko kila veša odjednom. Mada bi ju bilo super imati za ubaciti duplu deku ili dupli jorgan na pranje. Ali to mogu doći kod tebe.![]()
Ne pere sav veš na 8 kg..
Bijeli uglavnom, ovo ostale se ipak manje dozira.
A deke i pokrivači...Ima upute kako složiti deku u mašinu kad ju ideš prati.
Ima upute i kako slagati osjetljivo (svila, vuna) na pranje...To moram prznati nisam vidjela u niti jednim uputstvima. Stvarno su temeljiti.
Još da saznam kakva je to čupava deka. Piše da se takva ne smije prati...
Sad mi je palo na pamet da sam u staroj mašini prala tenisice. Hm...ne znam kako ću to sada. Nigdje ne piše da se smije. Doduše, niti na jednoj ne piše niti da se smije niti da se ne smije...Ali ono, nova je, kak bum sad ubacila unutra tenisice koje lupajuuuu.
ja imam mašinu od 6kg a sušilicu od 5
mašinu uvijek natrpam koliko stane (znam, ne bih trebala ali šta ću LOL)
i onda sve prebacim u sušilicu
mašina radi bez greške 3,5 godine
a sušilica, koja je neka najobičnija-najeftinija-dobili za vjenčanje radi bez greške skoro 6 godina
a, kako vidite, ne štedim je
pljuc pljuc pljuc ne urekla se![]()
moja sirotica odradila posljednje pranje kod nas , nakon 13 godina vrijednog služenja , otišla na pumpa za vodu ,
ležajevi , eto, nisam je trabala hvaliti , možda bi doživjela punoljetnost
Uglavnom ,ostajemo vjerni boschu , iako sam pikirala jednu Miele , ali mi je uistinu bila preskupa ,
pa budući da ne vozim jaguar, ne moram imati ni Miele
http://www.bijela-tehnika.com/#prikaz_artikla odabranica našeg srca WAQ2446KBY
Posljednje uređivanje od kinder : 13.03.2011. at 08:02
dižem temu da priupitam...
ana, jel možeš molim te izmjeriti kolika je dubina s vratima otvorenim na 90°
i jel se može nagurati direktno do zidaili mora biti odmaknuta?
ako je odmaknuta, koliko treba prostora da bi se mogla otvoriti vrata?
hvala![]()
Prvo pitanje sam skužila ali druga dva nisam...Izmjerit ću kad mi se opere veš, sad nemrem otvoriti vrata.
Pa koliko ja znam, niti jedna mašina nemre biti baš full na zid prislonjena...Hm...Naša je, a i stara je bila, odmaknuta par cm od zida.
Gle naša kupaona je minijatruna, ali mašina stane normalno i vrata se normalno otvaraju. Daj još ovo dvoje zadnje malo pojasni detaljnije pa premjerim sve kad završi pranje...
i moja stara mašina je bila odmaknuta od zida par cm, ali se mogla prisloniti i direktno do zida (jer su crijeva za vodu imala neke svoje utore iza mašine i kad bi mašina gornjom pločom i dotakla zid, samo "tijelo" mašine nije bio uz zid
uh, nisam baš objasnila jelda?
no za početak, molim te mi izmjeri koliko je
1. duboka sa otvorenim vratima
2. koliko je rub otvorenih vrata udaljen od zida
ma zapravo će ti možda biti lakše ako kažem da imam točno 103cm od zida do ormarića i u taj prostor mora stati veš mašina i moraju se moći otvoriti vrata
čine mi se jako velika ta vrata na slici
jesi inače zadovoljna s mašinom? sad kad je prošlo malo više vremena?
Posljednje uređivanje od mirjana : 23.05.2011. at 13:37
Aha, kužim, mislila sam da je to, ali...Ok, čekamo da mašina stane!
Što se veličine tiče, nije ništa veća od moje whirpoolove stare, a prezadovoljna sam njom. Pere odlično, jaaaako je tiha, ma nemam zamjerke, ali ako te baš nešto konkretno oko nje zanima, pitaj...Ne znam kaj bi ti hvalila, tj. koji dio ti je bitan!
Prostor u koji je ugurana moja mašina je 130cm od zida do zida, s time da još imam na prednjem zidu i radijator. Dubina mašine kada se vrata otvore na 90 stupnjeva je cca 102 cm. Od vrata kad su otvorena do zida ima još 20 cm. S time da vrata idu i do 180. Nadam e da sam pomogla!
puno ti hvala
mislim da ću ipak morati pogledati "uživo"
ovih 102cm mi je jako "na knap"
po dimenzijama je 2-3 cm dublja od moje stare mašine i čini mi se da ima puno veća vrata
A moraš svakako pogledati uživo...Ali nisu ti vrata baš tak jako velika kak ti se možda čini na slici...
ana puno ti hvala na odgovorima, bio je MM izmjeriti u trgovinu i ne stane nam u kupaonu(odnosno preriskantno nam ju je uzeti, ako bi i mogli otvorito vrata bilo bi na milimetre prostora)
ipak ćemo ići na Bosch
Samo da te upozorim, Bosh mašina ti je jako glasna kad centrifugira. Ali ono, jako!
ma znam, nadam se da neće biti glasnija od Gorenje sušilice...
Hm, pa sad...čula sam je svojim ušima, tak da...
I nije stara, friško kupljena...
Posljednje uređivanje od ana.m : 26.05.2011. at 15:35
dakle isteklo vrijeme i mojoj končarici, pere gospoja ali već duže vrijeme ne opere...
Mijenjali smo grijač, mada je majstor rekao da nema potrebe ali ajde neka možda propere...
dakle dvoumim se između ove
http://www.bijela-tehnika.hr/aparati/artikal/13743/
i ove http://www.bijela-tehnika.hr/aparati/artikal/15206/
s time da bi mi dobro došao usisavač
Jel ima tko kakva iskustva s tim mašinama?
Posljednje uređivanje od Kosjenka : 26.06.2012. at 12:34
Kupi što te volja, samo da nije Candy ili bilo što iz Bosch-Miele-Siemens grupacije. Candy, a osobito tehnički otpad namijenjen našem tržištu, jednostavno ne valja. Čak i Candy nakovanj bi se kvario. Bosch Siemens grupacija je nadaleko poznata po programiranom starenju. Poguglaj "Planned obsolescence" - e to su oni.
Gledaj da ima što duži jamstveni vijek jer se u zadnje vrijeme popravci izvan jamstva jednostavno ne isplate.
moji kriteriji kod kupnje nove vešmašine su bili:
- odgođeni start pranja
- garancija 5 godina
- više od 1000 okretaja/min
- brzi programi pranja, mogućnost pranja manjih količina rublja
izbor je pao na gorenje...
Mene je ta garancija najviše mučila, odgoda pranja mi nije bitna to bi rješila onim uređajčićem.
Pala je odluka, muž otišao uplatiti samsungicu (među nama mislim da je novi usisavač presudio)