Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: ugradbeni ormari-unutrašnjost

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno ugradbeni ormari-unutrašnjost

vlasnice ugradbenih garderobnih ormara, trebam vaše dragocjeno iskustvo: od silnih unutrašnjih dodataka za takve ormare, što vam se pokazalo funkcionalno i dobro?
    npr. jesu li police na izvlačenje dobre? ili žičane košare na izvlačenje? ili oni nosači za cipele iz ikee? kako vam je organizirana unutrašnjost? ako imate u jednom ormaru štangu za vješanje na nižoj i višoj razini, koliko je funkcionalno nešto vješati gore i onda spuštati tu štangu (nadam se da me razumijete ).
    posebno me brinu razne izvedbe polica za cipele - koje su se pokazale najboljima?

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

i mene ovo zanima, pratim temu..

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cipele uopce ne drzim u tom ormaru. Meni je to nerpihvatljivo. Ugradbeni mi se nalazi u spavacoj sobi i nema sanse da spavam u istom prostoru s 20 pari cipela. Zapravo da je ormar negdej drugdje, svejedno ne bih drzala cipele unutra.
    Inace moj ormar je od punog drveta skroz po mjeri i napravili samo samo police, ladice i štangu ispod koje je prstor djelomicno samo za kosulje a djelomicno i za duze stvari.
    Ja sam za sebe sigurna da bi mi se s tih polica na izvlacenje stvari prevrtale unatrag. Ono sto mi se cini ok su one štange za hlače, ali to nismo stavljali jer naš ormar iz nekih razloga (još) nema leđa.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jedino sto mi se sad cini da smo trebali staviti su ladice razlicitih dubina, zgodno je za sitne stvari imati pliće ladice.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja ću svog sutra nacrtati pa uploadati na fotki. Nakon 7 godina još sam zadovoljna svojom rasporedom

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

meni su izvlačne police super jer je ormar dosta dubok, pa je problem zavuć se do stvari u stražnjem redu...ovako, izvućem policu i uzmem, bez zavlačenja...i ne prevrne se ništa...
    prostor za duže i kraće stvari isto je super jer je glupo trošiti isti prostor na kratke košulje i suknje primjerice
    vješalica za hlače isto kul stvar, ali mi za nju nismo imali mjesta...šteta

p.s. izvlačne police nisu sve...samo neke...one najgornje primjerice nisu...ne bi imalo smisla...
    Posljednje uređivanje od kudri : 23.01.2011. at 21:54

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja cipele držim u zadnjem dijelu ormara gdje nema odjeće,samo košara za zmazani veš, usisavač i sl. cipele držim u kutijama

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Cipele uopce ne drzim u tom ormaru. Meni je to nerpihvatljivo.
    X

Meni su najdraže duboke ladice za izvlačenje. Lift mi je isto super (te štange za spuštanje), a najgore su mi se pokazali nosači za hlače, to bih svakako izbacila, ali dragi ne da

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a gdje držite cipele? meni ovo neće biti ormar za spavaću sobu, nego za predsoblje, i u njemu namjeravam držati cipele, jakne, kape i šalove.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam u prošlom stanu imala lift i pokazao mi se jako loš.
    U sadašnjim ormarima najbolje su mi se pokazale duboke široke ladice na izvlačenje. Imam i one poluotvorene iz Ikee i skroz zatvorene našeg proizvođača

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bilježim si temu

ja isto ne mogu zamisliti cipele i odjeću u istom ormaru, ja bi radije odvojila jedan dio ormara samo za cipele (kad bi imala mjesta)

budući da mjesta nemamo, mi ćemo napraviti box-ormarić iznad vrata u koji ćemo staviti vansezonske cipele u njihovim kutijama
    sezonske su u onom plitkom ormariću od 16cm - ali smo kupili neki jeftini koji ima šar šipki u unutrašnjosti i to je jako loša opcija jert su se s vremenom te šipke iskrivile pa cipele ispadaju iz ladice u ladicu, tako da ćemo to morati mijenjati - sad sam vidjela da postoje ladice koje imaju unutra nekakvu polukutiju iz koje cipele ne mogu ispasti, ali to znači da ćemo morati uzeti/napraviti širi ormarić nego je trenutno

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Spavaća soba:Ormar širine 3 m, podijeljen na 3 dijela širine 1m.
    1. i 2. dio ormara:
    dolje dvije ladice dubine 25 cm, iznad njih polica na visini 35 cm,
    iznad nje vješalica na visini 170 cm od poda, iznad još 1 polica
    na visini 40 cm i iznad nje ostaje još 40 cm do stropa.
    Ladice su pune a ne žićane.
    3. dio ormara:
    Nema donje ladice, nego dvije police umjesto njih na visini 35 cm,
    vješalica na 170 cm, i jedna polica gore kao i u prvom.
    Ormar je dubine 60 cm. Sve mogu dohvatiti jer su mi na visini gdje mi je pregledno
    police, a niže gdje bi teže dohvatila ladice. Gornje police su mi za odjeću kojoj nije sezona.
    Cipele ne držim u tom ormaru sa odjećom već za njih u hodniku imamo posebni
    ugradbeni ormar, dimenzioniran (širina, dubina) baš da na svaku policu stane 2 para cipela.
    Posljednje uređivanje od krojachica : 24.01.2011. at 10:07

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Najbolje mi se pokazalo:
    - Štanga koja se može spustiti (jel se to zove lift?) na vrh, tako da sve viseće i na vješalicama zauzima gornju polovicu ormara, pa je donja polovica ormara s policama pregledna i lako dohvatljiva (odustala sam od toga da ću stvari koje manje trebam držati visoko jer sam na kraju imala osjećaj da stalno nešto kopam po tim visokim policama).
    - na dno umjesto police(tj. poda ormara) stavila ladicu/košaricu jer je ionako slabo pregledno i teško dohvatljivo. Inače ladice u ugradbenim ormarima drugih namjena su super ali u garderobnom baš mi se i nisu pokazale. Ujutro kad krene stampedo pa jedan uhvati jednu polovicu ormara a ladice još u upotrebi pa napola izvučene a drugi hoće do drugog dijela pa zgura klizna vrata - buum. A ako su još kakva vrata od sobe u blizini, nabavite nešto za zaštitu vrata . Zbog toga razmještaj neka bude takav da svi imate u istom djelu ormara stvari koje ujutro trebate da se ne blokirate.
    Ma ja sam imala micikinu sobu i iskorišten prostor za ormar do zadnjeg milimetra pa je na kraju ta logistika bila najbitnija.
    I da, najnezgodniji je prostor na polovici ormara (kad su klizna vrata u pitanju) - ne stavljati ništa što se izvlači. Na kraju sam u drugom stanu odustala od kliznih vrata ali zadržala štangu visoko i najdoljnju ladicu.
    Još jedna rečenica pa će ispasti diplomski na temu unutrašnjosti ugradbenog ormara.

Za cipele isključivo poseban ormar, daleko od spavaće sobe.

Ivke avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja imam metalne nakošene police za cipele i odlične su, ali su u cipelaru.
    Na dnu ormara mi je metalna korpa na izvlačenje, isto zgodno.
    Sviđaju mi se Ikeini ormari jer cijelom visinom imaju provrte za nosače polica.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

odustala od crtanja, pa evo opisa. 4 vrata.
    u spavaćoj sobi 4 metra/4 vrata. Da se izbjegne lupanje vratima koje je spominjala Blue Cat, svatko od nas ima pola ormara, ali najvažnije stvari su nam u sredini.
    Mislim d aje bitno unaprijed dobro smisliti ovisno o garderobi koja se nosi. Mi ne nosimo odjela i košulje pa nam ne treba puno vješalica.
    Ja sam troška lifta izbjegla tako što sam vodoravnu liniju (nama je bila obavezna jedna koja ide širinom cijelog ormara) stavila na 2 metra. U dva dijela imam kratki dio za vješanje košulja i sl. I imam jedan dugi dio za vješanje širine pola metra, to nam je baš za duge kapute i hlače.
    JA preko 2 metra držim stvari koje baš ne koristim, tipa kufere, nesezonsku robu, "dotu" u spacebagovima i sl.
    Sve mi je otvoreno osim što imam 4 široke i 4 uske ladice u kojima su mi posteljina i rublje. Ladice su zakon, ali su bile užas skupe, tako da sam ja sve što ne koristim posložila u IKEA kutije
    Najpraktičnija stvar su mi izvlačne police na dnu ormara.

Imam i drugi ugradbeni u hodniku od 3 metra/4 vrata. Njegova mana je što nema 60 cm dubine pa nisam mogla normalno staviti vješalice nego mi stoje okomito, ali navikla sam. Tu se malo pogubi mjesta sa strane svake pregrade, ali to sam riješila tako što sam napravila kukice za torbe i dječje jakne
    cijela jedna četvrtina mi je u policama i tu su mi cipele. Ja cipele držim u kutijama (osim 3-4 para koje redovno nosim) pa mi je sve uredno složeno/natrpano. Cipele koje se nose stoje u dnu ormara na podu, na pločicama tako da nije problem što se prljaju/cijede
    Ono što mi u hodniku nedostaje je neka vješalica za mokru odjeću, npr. kad pokisnem nemam gdje staviti jaknu nego u ormar, pa obično završi obješen na vrata od dnevnog.

Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Roza prvotno napisa Vidi poruku
    a gdje držite cipele? meni ovo neće biti ormar za spavaću sobu, nego za predsoblje, i u njemu namjeravam držati cipele, jakne, kape i šalove.
    Opet podižem temu - zanima me isto. Rossa je napisala da drži cipele na policama - ja bih htjela (a to sam vidjela u nekim časopisima o uređenju stana) da se izvlače nakošene police (na principu cipelarnika samo da se otvaraju na drugi način - ne da se vrata samo nakose već da se izvuku za cijulu dubinu ormara). Kada sam pitala neke proizvođače ormara (Eduor, Duplić) rekli su da nemaju tako nešto već samo cipele, ali mi se to ne sviđa. Imali netko riješen ugradbeni ormar s izvlačnim policama za cipele, i kod koga ga je dao izraditi? Ili su obične (izvlačne) police sasvim praktične za cipele?

izvlačno (dimenzije 617x265x0500 mm), stane jedno 8 pari cipela, košta 700 kuna, pa mi se to čini malo preskupo.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Leelee prvotno napisa Vidi poruku
    Opet podižem temu - zanima me isto. Rossa je napisala da drži cipele na policama - ja bih htjela (a to sam vidjela u nekim časopisima o uređenju stana) da se izvlače nakošene police (na principu cipelarnika samo da se otvaraju na drugi način - ne da se vrata samo nakose već da se izvuku za cijulu dubinu ormara). Kada sam pitala neke proizvođače ormara (Eduor, Duplić) rekli su da nemaju tako nešto već samo cipele, ali mi se to ne sviđa. Imali netko riješen ugradbeni ormar s izvlačnim policama za cipele, i kod koga ga je dao izraditi? Ili su obične (izvlačne) police sasvim praktične za cipele?

izvlačno (dimenzije 617x265x0500 mm), stane jedno 8 pari cipela, košta 700 kuna, pa mi se to čini malo preskupo.
    imaš u Ikei neki žićani nastavak koji se umetne na vodilice kao ladica pa se izvlači, košta oko 30 eura , malo potraži na njihovim stranicama.

Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    imaš u Ikei neki žićani nastavak koji se umetne na vodilice kao ladica pa se izvlači, košta oko 30 eura , malo potraži na njihovim stranicama.
    Pogledat ću. Hvala! Imaš li ih možda ti u svojem ormaru?

U mojem prethodnom postu je u zadnjoj rečenici samo drugi dio rečenice - ustvari sam napisala da sam našla u Schachermayeru nekakvu izvlačnu žičanu policu (ostatak rečenice je dobar), a isto tako rečenica "...(Eduro, Duplić) rekli da nemaju tako nešto već samo cipele" - ma ne cipele već police.

Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Opet podižem...
    Kako ste riješili spremnik za cipele u hodniku, u sklopu ugradbenog ormara?

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Leelee prvotno napisa Vidi poruku
    Opet podižem...
    Kako ste riješili spremnik za cipele u hodniku, u sklopu ugradbenog ormara?
    meni cipele koje se ne nose stoje u kutijama. sezonske cipele stoje na dnu na pločicama (to je super zimi, samo ih ubacim na neku krpu da se ne povlače mokre naokolo)

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno kako zaštiti police

kupili smo novo predsoblje i sada bi kao Raymondova mama najrađe stavili najlon na njega i ne koristili ga.
    htjedoh pitati, kako da ipak zaštitim police od ormara za cipele, ono, da se baš odmah ne izgrebu? samoljepljivom folijom?
    ideje?

hvala

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

bilježim

anita_m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

cure koje imate ugradbeni ormar u hodniku, molim Vas podijelite iskustva...

što obavezno da, a bez čega mogu?

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

predvidi prostor za torbe i neku vješalicu /policu za ključeve.
    Imaš li predviđeno mjesto za usisivač, dasku za peglanje, peglu, ljestve, kišobrane, alat, kacige, kape/šešire?
    meni fali i neki dio za "parkovske" igračke. Kantice, lopatice, tačke

anita_m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

dobro si me sjetila da nemam mjesto za usisivač- to ću morati predvidjeti, isto tako i za kape, šalove, kišobrane.......

planirala sam jedan dio podijeliti na pola po visini - u gornji dio staviti vješalice za jakne na lift, ali ne znam da li nam to neće biti tlaka svakodnevno spuštati više puta
    u donji dio bi mogla staviti usisavač u jedan ormarić, police za torbe, kape i ostalo u drugi
    drugi dio je predviđen za cipele, ali ne znam što bi stavila iznad - samo otvorenu vješalicu ili zatvoreni dio...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •