Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: U koju autosjedalicu?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno U koju autosjedalicu?

Molim instruktorice za pomoć.
    Gdje je sigurnije voziti dijete od 9,5 mjeseci 12.5 kg i 86 cm koje ima razvojnih teškoća, jako je hipotonično i još niti ne sjedi? Obrnuto smjeru vožnje u Maxi-cosi sjedalici koju je odavno preraslo ili autosjedalici primjerene kilaže (9-18kg), ali okrenutoj napred?.
    Roditelji nisu baš u mogućnosti uz ove dvije kupovati i treću "kombiniranu" sjedalicu ako to ponudite kao rješenje.
    Curica je svaki dan u autu i, na žalost, trenutno najviše boravi u krilu. :/
    Hvala.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije bitna samo kilaža, nego je važan uvjet i da se dijete može samostalno ustati.
    tako da bi po tome trebala biti u ovoj okrenutoj prema nazad.
    ako stane u nju:/ zato mislim da bi kombinirana fakat bila najbolje rješenje, ali ne znam što savjetovati ako nemaju love za nju.

možda će cure naći neko pametno rješenje.

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nažalost kombinirane su u principu dizajnirane tako da se do 9 kg djeca voze u suprotnom smjeru vožnje a nakon 9 u smjeru vožnje.

Za sad bi curica stala u normalnu sjedalicu do 13 kg koja se montira u suprotnom smjeru vožnje.
    Bojim se da će nakon toga morati tražiti posebnu stolicu za svoju bolesnu djevojčicu.
    Netko je već naručivao takvu sjedalicu a ja ću svakako probati doći do Ančice da im pomognemo ju naći.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Hvala.
    Ma već odavno teško stane u ovu prvu. Zato i pitam.
    Javim se još. [/code]

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sad vidim casper da si napisala da bi mogla u onu do 13 kg. U koji model? Možda bi je mogli negdje posuditi bar neko vrijeme.
    Problem je što je curica preduga, a ja se sjećam da je kod naše (Peg Perego) Leu već sa 70-tak cm virila glava.

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što se tiče dužine djeteta i sjedalice pravilo je ovako.
    Noge mogu viriti ili visiti koliko god hoće. Glavica mora biti barem 2 prsta (2 cm) ispod gornjeg ruba sjedalice.

Model ti nije bitan. Samo na standardu mora pisati 0-13 kg ili grupa 0+

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •