-
Nije svejedno koje su dobi djeca.
Za zabavu veće djece (4+) pogotovo ako su djevojčice, možeš napraviti modnu reviju - daš im svoju staru odjeću (ili tako nešto) i nek se presvlače do mile volje. Može i malo bezopasne šminke tipa labello ili neko sjajilo sa šljokicama. Osiguraj pristup ogledalu. AKo želiš (ja to ne volim jer netko se uvijek rastuži, a nisu rijetke ni svađe) možete organizirati natjecanje za najbolju manekenku ili maškaru... samo osiguraj dovoljno "repromaterijala".
Za miješano društvo - igra pantomime (netko od odraslih se treba angažirati i zato su ovi štosevi s odjećom i maskama bolji. Možete napraviti i disco ili karaoke ako imaš uvjeta.
Za djecu koja čitaju i pišu-razne složenije igre tipa kvizovi, mini-tombola i slično (da ne raspredam, dojavi koje dobi su djeca).
Jelovnik
Paaaaa, sve ovisi o očekivanjima, puno je to ljudi. Ja se ne bih upuštala u nakuhavanje nego bih naručila nešto izvana. Sve ovisi kakva hrana "prolazi" za rođendan. Mi npr. rijetko jedemo hrenovke, ali za rođendan gledamo kroz prste pa mi je uobičajeni trik ispeći hrrrpu klipića od dizanog tijesta punjenog koktel hrenovkama. Za odrasle serviram domaći ajvar, hren i senf, a za klince bez ičega (da ne usvinje sve što stignu) ili eventualno kisele krastavce...
Alternativa koju se može napraviti doma dan ranije - mesna štruca punjena kuhanim jajima (ili bez jaja) jer to valja i hladno i toplo, a možeš nahraniti vagon ljudi sa jednim protvanom (ja to ne frčem u rolu nego mrtva hladna napunim pravokutni pleh, pa poslije režem kao kolač).
U oba slučaja - tvrdi sirevi + ukiseljeno povrće. (Ja imam doma svoje krastavce, lučice, paradajze u maslinovom ulju, sir u maslinovom ulju... miješanu kiselu salatu - bilo bi dovoljno opljačkati moju špajzu ili kupiti par staklenki na delikatesnom odjelu u bilo kojem velikom marketu).
Piće za djecu - voda, sokovi, obvezni dječji šampanjac za slavljenika/cu (kod nas to često zamijeni čak i tortu)
Piće za odrasle - štajaznam, kod nas bi prošlo pivo i crno vino, bez žestica...
Kolači - neki medenjaci ili špric-keksi koji se mogu dosta ranije pripremiti u većoj količini ako radiš sama doma (imaš hrpu ideja na topicu za božićne kolačiće), ili ista stvar iz dućana...
TOrta - kod mene doma prolaze samo dvije: torta od naranče bez file (http://forum.roda.hr/archive/index.php/t-38733.html) i čokoladna parfe torta (s gotovom parfe kremom).
Dobru zabavu i sretno!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma