Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: Bakterije i brusnica

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno Bakterije i brusnica

Znam da smo ovu temu već sto puta prošli,ali molim da mi kažete koji čaj od brusnice da pijem, postoji list brusnice, plod brusnice i kapsule. Neznam što da uzimam, imala sam E.coli, pa je nalaz poslije antibiotika bio ok, ali sad opet imam pritisak pa me strah da se beštija nije vratila.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

par trudnica koje ja znam su pile brusnicu filter čaj od biofarma ili plod brusnice taj plod sam i ja kuhala mojoj bebi jer je imao reflux i na prvoj urino kulturi e. coli
    kapsule ne bi preporučila jer mislim da je prejaka koncetracija odnosno trebala bi ipak pitati liječnika

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja sam imala isto E.coli u 3 mjesecu trudnoće, ali tako jaku da mi je došla sve do bubrega i završila sam u bolnici, nakon toga sam preventivno pila kapsule jednu kutijicu...... pa je urinokultura bila dobra, no kad su mi nakon nekoliko ,jeseci albumini u mokraći bili opet pozitivni ja opet udri po brusnici i raščistilo se! Obični nalaz urina koliko se sjećam indicirao je na bakterije, a urinokulturu sam radila tek poslije vikenda i bila je dobra, dakle...valjda je brusnica u kapsuli pomogla, inače pila sam i čaj , ali onako više zbog dobrog ukusa! Ali čula sam da ih je najbolje jesti svježe a može i sušene.

Ally avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja sam se mučila sa više raznih bakterija u urinu, a sad si skuham litru i pol čaja dnevno od brusnica, stavim 2 filter vrećice ili od kamilice i polako pijuckam cijeli dan i ponekad kupim u apoteci sok od brusnice. Dvije zadnje urinokulture su mi bile u redu.

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

a sok od Aloe Vere? čula sam da to pomaže,a sadrži i brusnice....

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ni Aloa ni brusnica nisu preporučive u trudnoći, jer sadrže tvari koje mogu potaknuti kontrakcije. U čaju od brusnice i nije neka velika koncentracija, pa neće štetiti, kao ni sok, ali kapsule ipak treba izbjegavati. Ista je stvar sa Aloa verom, ona između ostalog, u većim koncentracijama djeluje kao laksativ, znači izaziva grčeve u crijevima, pa isto tako može izazvati kontrakcije maternice. Ne koristi se u trudnoći. Nažalost, često se to ženama ne napomene, jer je još rašireno mišljenje da ako je nešto prirodno, znači da nije štetno.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam prije vise od godinu dana imala strasan napad Ecoli, tako da je doslo do infekcije bubrega. Naravno, tada su mi dali jednomjesecnu terapiju antibioticima, nakon cega sam bila k'o zombi. Trebalo mi je vise od sest mjeseci da popravim krv. A Ecoli se vracala i vracala. Pokusavala sam sa brusnicom, ali mi nije odgovarala. Ono sto mi je najvise pomagalo je limunada, jer bakterije ne vole kiseli ph.
    Prije trudnoce svi nalazi su bili ok. Medjutim, vec u sestom tjednu bakterija se pojavljuje i to 10 na sedmu! Nisam znala sta da radim. Pomoc sam zatrazila od Matije Paunovske (http://www.matijapaunovski.com/). Objasnila sam kompletnu situaciju. Dala mi je neku tinkturu vina (Vino za jacanje organizma i dezinfekciju mokracnih puteva), meda i bijelog luka. To sam morala kombinovati sa jos dvije vrste caja, Caj za Ecoli i Caj za bubrege i mokracne kanale.
    Bilo mi je bolje vec nakon 2 dana. Nakon sedam dana, na provjeri, urinokulture su bile sterilne. Svi dosadasnji nalazi urina su savrseni. Napominjem da sam ovu kombinaciju trosila samo deset dana.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ja sam imala e.colli na početku trudnoće nalaz je bio 10/5...i pila sam kapsule od brusnice od Natural Wealtha+sok od brusnica od Encijana ,puno tekućine i za 3 tjedna nalaz mi je bio super...
    Ne brini samo se drži toga i sigurno će ti biti ok.

Pozdrav Dodolina

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam imala e.coli od početka trudnoće, nikako je se riješiti. U tri navrata sa pila po jednu kutiju Novocefa u kojoj ima tableta dovoljno za 5 dana, a treba uzimati barem 7 dana. Tek kad sam popila dovoljnu količinu antibiotika, prošlo je.
    Uz to svakodnevno uzimanje čaja od brusnice (plod, ne list), što manje zaslađen, a moj ginekolog kaže da može i kapsule, a isto su mi i u biljnoj ljekarni rekli. Naravno, malo me frka tih kapsula zbog pustih priča, pa popijem tu i tamo, kad mi nestane čaja.
    Prije par dana sam kupila i sok od brusnice, nije loš, ali dosta skup.
    Preporučljivo je jesti i naranče ili druge agrume (meni ne pašu, povraćam od njih), jer zakiseljuju mokraću, a izbjegavati slatko.

aannkkaa

Početno

CURE znam da je glupo pitanje al STA JE BO BRUSNICA-jel to BOROVNICA il ima jos neki naziv?? HVALA

Datum pristupanja
    Sep 2005

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ne znam zašto mi nije stavilo link, sve sam napravila kako treba :/ ... ukucaj aannkkaa adresu pa vidi...

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

CranActin kapi mogu pit i dojenčad pa raspitaj se u ljekarni za trudnice-to su kapi od brusnice.

Brusnica nije borovnica, brusnica su crvene bobice 8)

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

i ja sam se mucila s e. coli, rijesila je se s pomocu novocefa i brusnice. sto se caja tice, preporucujem onaj sto se cijedi, a ne onaj u vrecicama, jer je u ovom potonjem koncentracija brusnice valjda 14% - nisam sigurna, al znam da je neka mizerna cifra. ja sam koristila encianov, kupovala sam ga u dm-u. dosta je skup, ali isplati se - evo vec treca urinokultura sterilna...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I ja sam ju dobila , ali pred kraj trudnoće.Pila sam sok od brusnice iz DMa i kapsule.Riješila sam je se za 10 dana.
    I ono što je jako bitno je piti što više tekućine.Koliko god možeš.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mogu li djeca piti čaj od brusnice?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Arwen prvotno napisa
    taj plod sam i ja kuhala mojoj bebi jer je imao reflux i na prvoj urino kulturi e. coli
    Draga koliko staroj bebici? Kad ste otkrili refluks? Heeelp. Mi imamo problem s klepsielom

Početno

Po terapijata so antibiotici (Cefaleksin) dobiv pojacana infekcija, Candida. Momentalno postoi golema verojatnost da sum bremena, rano e za da napravam testovi. No sepak imam strav deka Candida moze da mi napravi problemi vo bremenosta?! Ve molam, dali nekoj ima ovakvo iskustvo i dali nekoj znae kolku e ova seriozno i opasno?

Jeluška avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Cekana, mojoj Jeleni je dijagnosticiran refluks 2b stupnja. Nama je bilo sumnjivo to što ona nije htjela jesti ni piti. s dva mjeseca je završila u bolnici urinarna upala, pa s tri opet nije htjela jesti, pa s četiri opet. Na kaju smo završili na šalati. Također bakterija kao i kod vas. Nakon deset dana hospitalizacije sve je rješano. Na terapiji smo. Dajem joj cran actin i sad HVALA BOGU puca od zdravlja. Sad jede sve i savšta.

u čemu je kod vas problem osim što imate baketriju?

pozdrav

pam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Bakterije

Meni je sada 37.tjedan i frendica mi je rekla da si kupim Acidosalus forte terapijski probiotik (nešto kao acidofil ali puno bolje protiv bakterija i virusa). Ima više vrsta Acidosalusa pa si odaberete koji vam odgovara. Inače to je prirodna zaštita i za očuvanje sluznica i kože. Pomaže kod bakterijskih gljivičnih infekcija, virusa i sl. :E.coli, Chlamydia, Candida, HPV, HIV... Pakiranje je od 1L , i pije se 2 dcL ujutro na tašte. košta oko 85 kn. Adresa je: "Marina Lad",Drežnička 34, Trešnjevka, Zagreb. ima i na netu stranica...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

U nalazu urina piše mi "bakterija: dosta". Nalaz urinokulture je pak sterilan. Kako mi je ginićka na godišnjem, a i privatni doc kod koga odlazim, nisam sigurna što da sad radim.

Prema nalazu urinokulture je sve ok i ne moram piti antibiotike. Nalaz urina sa "dosta bakterija" me sad muči. Počela sam piti čaj od brusnice.

Oba nalaza rađena su isti dan.

Je li koja od vas imala istu situaciju. Što mi preporučate?

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Je li normalan uzrok, onaj koji nije bio za urinokulturu, mogao nekako biti onečišćen? Ako se ne uzme na "pravi način", onda se lako "kontaminira" okolnim bakterijama koje ustvari nemaju veze s urinom.

Ovisno o tome kako su uzimani i tretirani uzorci, ide preporuka da li ponoviti pretragu ili ne.

Do tada možda pomoći organizmu prirodnim metodama - brusnica, probiotici i slično.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hm, da. Za urinokulturu uzorak sam uzela još doma, u sterilnu posudicu kupljenu u ljekarni, tek otvorenu. Ja friško oprana, prvi mlaz - sve prema uputi ginićke.

Nisam znala da ću, dok dođem do DZ, trebati davati još jedan uzorak urina (na drugom mjestu). Ono, vruće je, znoj se cijedi, u čekaonici 50ak osoba. Isti wc - muški i ženski... A tko bi ga sad znao? Ma lupit ću ja po čaju i soku od brusnice pa šta bude - bit će.

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ako ti je samo bakterija dosta, ništa ostalo nije povišeno, ne trebaš niš brinuti, za to se čak niti ne daje ništa, možeš uzeti brusnicu i c vitamin u kombinaciji i piti više tekućine i to je to

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

i još nešto, češto ti bude u urinu dosta bakterija kad se radi o noćnom uzorku, jer je on ipak koncentriran- ne piješ po noći, popiješ nešto tekućine i daš novi uzorak i on bude sasvim ok

luni avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj MonaLisa prvotno napisa
    U nalazu urina piše mi "bakterija: dosta". Nalaz urinokulture je pak sterilan. Kako mi je ginićka na godišnjem, a i privatni doc kod koga odlazim, nisam sigurna što da sad radim.

Prema nalazu urinokulture je sve ok i ne moram piti antibiotike. Nalaz urina sa "dosta bakterija" me sad muči. Počela sam piti čaj od brusnice.

Ja sam imala nalaz urina "dosta bakterija" i sutradan me gin. pošalje na urinokulturu i sve ok, sterilna. Rekla je da je urinokultura pravi način da se vidi ima li kakvih bakterija, a ne ovaj nalaz urina, ali da se on mora obaviti procedure radi i da je sve ok i da se ne obazirem na ovaj prvi "dosta bakterija".

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj luni prvotno napisa

Ja sam imala nalaz urina "dosta bakterija" i sutradan me gin. pošalje na urinokulturu i sve ok, sterilna. Rekla je da je urinokultura pravi način da se vidi ima li kakvih bakterija, a ne ovaj nalaz urina, ali da se on mora obaviti procedure radi i da je sve ok i da se ne obazirem na ovaj prvi "dosta bakterija".
    ma da, ima veze i ova temp, urin bi trebao biti u frižideru , a dok ga odneseš, predaš, oni ga obrade, prođe dosta vremena i bakterije se razmnože, a i to je subjektivna metoda jer ne određuje točan broj, nego neki raspon, koji se često razlikuje od laba do laba

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj "noćni" uzorak - za urinokulturu - koji sam uzela doma - je sterilan.

Onaj drugi, koji sam dala na licu mjesta u DZ je sa "dosta" bakterija.

A je, leukociti su nešto povišeni, no negdje sam pročitala da je to uobičajeno kod trudnica pa nakon sterilne urinokulture ja na to jednostavno zaboravila.

Zvala danas i za papu. Kaže žena da je papa savršen, nigdje baš ni traga ničemu, ni najmanjoj upalici, pa vjerojatno i zato zaboravih na te malo povišene leukocite.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja sam pila čaj od plodova brusnice, kupljen u ljekarni i kapsule od brusnice
    ( odobrio mi ginekolog).

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Moj "noćni" uzorak - za urinokulturu - koji sam uzela doma - je sterilan.

Onaj drugi, koji sam dala na licu mjesta u DZ je sa "dosta" bakterija.

A je, leukociti su nešto povišeni, no negdje sam pročitala da je to uobičajeno kod trudnica pa nakon sterilne urinokulture ja na to jednostavno zaboravila.

Zvala danas i za papu. Kaže žena da je papa savršen, nigdje baš ni traga ničemu, ni najmanjoj upalici, pa vjerojatno i zato zaboravih na te malo povišene leukocite.
    ma ja bi čisto zbog sebe malo brusnice, svejedno je fina, a ne može naškoditi

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

vidim da postoje oprečna mišljenja o korištenju brusnica u trudnoći...
    na kraju, farmaceuti, zbor!
    kažite nam da li šteti ili ne!

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

i ja bih volela da znam da li je dozvoljeno koristenje brusnice u trudnoci.
    Do sad se nisam usudjivala...

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa
    vidim da postoje oprečna mišljenja o korištenju brusnica u trudnoći...
    na kraju, farmaceuti, zbor!
    kažite nam da li šteti ili ne!
    Meni je dozvolio ginekolog. A u ljekarni vam kažu da morate pitati ginekologa.

pam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

koliko sam procitala brusnica je jako dobra protiv infekcija i u trudnoci, ja sam ju i jela i pila sokove tako da ijerujem da ne moze biti štetna ako se koristi u normalnim količinama.

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja sam imala E.coli i u urinu i na brisu gotovo cijelu trudnoću. Tek se u trećem tromjesečju povukla. U 6 tj. sam prokrvarila pa sam bila mirovala prva tri mjeseca. Pila sam Novocef, Penbritin, Klavocin i Lactogyn. Uzimala sam čaj od brusnice, plod nisam mogla progutat ni da me sile, ali na kraju sam pila na litre vode i uzimala svaki dan jednu Encianovu šumeću vrećicu od brusnice.
    Hvala Bogu sve je sretno završilo... :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •