Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: gdje kupiti mljevenu piletinu

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno gdje kupiti mljevenu piletinu

sori ako je glupo pitanje
    sjecam se da je prije bilo po trgovinama, ali vec dosta dugo nikako da se sretnemo ta piletina i ja.
    ima neka pileca mesnica u centru, a da melju piletinu ili je prodaju mljevenu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ima kupti mljevenu puretinu , zamrznutu.
    Piletinu nisam nikad vidila.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozda je to to. ako se ne javi ijedna koja je vidjela piletinu.
    znaci smrznuto?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mljevenu piletinu kupujem u Konzumu. Mada mislim da na pakiranju piše usitnjeno pileće meso. Mislim da je Cekinova :/
    Usitnjeno pureće kupujem u Getrou.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ivka, ti si htjela svježe? ne znam da sam igdje vidjela svježu ml. piletinu. mljevene puretine ima svježe purisove.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A sad je bedasto, ivarice, da ti velim da nabaviš flajšmašinu i da sama melješ??? Je.

Nego, imam super recept za burgere od mljevene piletine i mljevenog kikirikija. Samelješ, izmiješaš, malo zasoliš i popržiš.
    Prefino!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja kada imam domaće usitnim u multipraktiku!

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja sam jednom kupila to usitnjeno pileće meso misleći da je mljeveno. Nisam bila zadovoljna, jer je bilo previše samljeveno, ko pašteta.
    Uglavnom kupujem pureći mljeveni batak (ne znam je li puris ili vindon)- pazi, jer u istom pakiranju imaju i usitnjeno pureće meso.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Da izgleda malo paštetasto, ali kada se prodinsta je meni sasvim OK!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mljeveno pureće SVJEŽE meso ima u vindijinim dućanima (u centru grada ih ima mali milijun).

(ima i zamrznuto, jednom sam i to kupila kad nisu imali svježe, bilo je ok... ali više volim svježe)

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam pileće usitnjeno meso (ali samo smrznuto) kupovala u Cekinovom dućanu (istina u Samoboru), al vjerojatno ih ima i u Zagrebu.
    Nisam našla svježe, već samo smrznuto. Točno je da je jako sitno, paštetasto, al kad se pripremi meni je super.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

tako je, vindijini dućani, npr. u vlaškoj ili jurišićevoj. ali ja se spremam kupiti moulinex strojček koji fašira, riba i melje orahe i sl., jako je dobar i lako se čisti. jupi!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sam par puta kupila u mercatoru mljevenu puretinu - ne pakiranu, nego friško mljevenu!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

..a meni je samljela teta u Mercatoru...

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja kupujem mljevenu puretinu (pakiranu) u Metrou,za piletinu nemam pojma

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    tako je, vindijini dućani, npr. u vlaškoj ili jurišićevoj. ali ja se spremam kupiti moulinex strojček koji fašira, riba i melje orahe i sl., jako je dobar i lako se čisti. jupi!
    ime stroja (ona oznaka) i cijena?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    mljeveno pureće SVJEŽE meso ima u vindijinim dućanima (u centru grada ih ima mali milijun).

(ima i zamrznuto, jednom sam i to kupila kad nisu imali svježe, bilo je ok... ali više volim svježe)
    bravo, vindijin ducan na britancu.
    jos samo da nadem piletinu. vise mi pase.
    htjela bi napraviti lazanje s mesom prvi put u zivotu, a ne volim ostala mljevena mesa.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ivarice, ne mogu vjerovat-dala si mi super ideju!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja uvijek pravim sa piletinom.....
    Ako praviš sa puno povrća, bez paradaiza, i bešamel, onda možeš koristiti i piletinu narezanu na kockice.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Lu prvotno napisa
    Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    ime stroja (ona oznaka) i cijena?
    moram pitati mamu, ona ga je kupila prije godinu-dvije i oduševila se. cijena je bila oko 300 kn. ja inače mrzim te mašinice koje se obično pokažu beskorisne pa doma imam samo mikser i blender, ali ovo je fakat jako praktično. provjerim pa javim (joooj, valjda toga još ima za kupiti..?).

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja isto tako ali oduvjek zelim neki tako zgodni aparatic koji ce mi sluzit za vise stvari...npr za samljet orahe ili kiki riki za onaj fini recept sa piletinom i kiki rikijem. mislim mi vrlo rijetko koristimo mljeveno meso ali nemam povjerenja jer mi se uvijek cini da svasta samelju unutra.
    jos ako je 300 kn

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

za lu i ostale zainteresirane: moulinex hv 3 charlotte.

ima 3 nastavka za ribanje od kojih se jedan može koristiti za orahe i sl., faširalicu i nastavak za kobasice (ufff), cjedilicu za agrume. valjda nisam niš zaboravila. ma glavno je da melje orahe i genijalno riba povrće za fine proljetne salate! a meni je interesantno i faširanje puretine.

zaprlja se samo nastavak koji se lako izvadi, ne treba prati cijelu mašinu. cijena između 200 i 300 kn prije nekih dvije godine u pevecu, toplo se nadam da se još proizvodi...

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj tinkie winkie prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam jednom kupila to usitnjeno pileće meso misleći da je mljeveno. Nisam bila zadovoljna, jer je bilo previše samljeveno, ko pašteta.
    Uglavnom kupujem pureći mljeveni batak (ne znam je li puris ili vindon)- pazi, jer u istom pakiranju imaju i usitnjeno pureće meso.
    nasao mi se u frizideru puris mljeveni pureci batak a nemam pojma sto bi sa njim?
    nekako zamisljam da je sve unutra i meso i kost

dajte mi ideju kako da ga spremim?
    (za mene, muza i dijete od skoro 3godine )

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

jel mogu napraviti lazanje?
    ili mozda punjene zapecene tikvice?
    kakvog je okusa? s cim i kako zaciniti?

hvala

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja to sve meljem / usitnjavam na onu malu sjeckalicu, to je meni zA luk, mrkvu, orahe,ma sve. kad hoću mljevenu piletinu onda pileća prsa stavim na low i fino ih usitni.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja isto meljem pileći i pureći file sama, na multipraktik, i radim od toga sve redom - i lazanje, i faširance, i ćufte, i bolonjez.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

a ne bude gnjecavo kad se u tome samelje? ja stalno imam osjecaj da bi se pretvorilo u kasu?

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

U bilo kojoj mesnici možeš tražiti da ti samelju piletinu...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne treba predugo mljeti multipraktikom; a piletina (file) svakako je malo gnjeckava (puretina nije uopće) - ali kad se krene dinstati (za lazanje) odmah to izgleda OK, a kad radim faširance dodam jaje i krušnih mrvica i onda dobijem finu smjesu za praviti šnicleke.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

hvala ti, bas cu jednom probati ubaciti da vidim kako ce mi uspasti.
    sad sam se sjetila da sam vidjela i jednog poznatog kuhara da isto ubaci piletinu u multipraktik, tako je radio za torteline...
    Posljednje uređivanje od zhang : 01.02.2011. at 22:48

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u katalogu mercatora na akciji od 03.02. je mljevena piletina
    10 kuma 500 grama
    do ove teme nisam imala pojma da to postoji
    ja sam vjerna mljevenoj svinjetini i junetini

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Iskreno rečeno meni se baš ne sviđa ideja o toj kupljenoj mljevenoj piletini. Uvijek se sjetim Al Bundy-ja u epizodi za pilećim hrenovkama kad su primijetili da u tvornici nemaju kante za smeće . No jela od doma samljevene piletine7puretine su mi super, evo npr. jedan super recept:

http://coolrecepti.blogspot.com/2010...rajcica-i.html

(jedino ja ne pržim ćuftice na ulju, to mi je premasno, nego ih direkt ubacijem u paradajz umak)

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Plusic prvotno napisa Vidi poruku
    nasao mi se u frizideru puris mljeveni pureci batak a nemam pojma sto bi sa njim?
    nekako zamisljam da je sve unutra i meso i kost

dajte mi ideju kako da ga spremim?
    (za mene, muza i dijete od skoro 3godine )
    Mi često spremamo mljevenu piletinu ili puretinu na razne načine. Možeš npr.:

- napraviti mesnu štrucu (mljeveno, kruh, luk, peršin, češnjak, sol, papar) samu ili punjenu kuhanim jajima
    - od slične smjese možeš raditi kao malo deblje i manje pljeskavice, kod nas zvano faširanci
    - prodinstati meso na luku s rajčicom, po želji uz dodatak ribane mrkve/ tikvice / celera / šampinjone (na šnitice) i time puniti palačinke koje zapečeš prelivene sokom od dinstanja i vrhnjem za kuhanje ili
    - možeš tu dinstanu smjesu kombinirati s kuhanom tjesteninom, pomiješaš ili sloj jednog, pa drugog, gore vrhnje ili kiselo vrhnje s jajem, ili ribani sir, po želji, pa zapečeš ili
    - možeš naribati krumpir na tanke ploške (a možeš i sitno), te slagati red jednog, red drugog, a možeš dodati i red tikvica, lagano prokuhane cvjetače....opet gore preljev po želji ili sir i zapeči
    - osim klasičnih lazanji, možeš raditi one s keljom, gdje stavljaš red kelja, red mljevenog i dalje ostalo red čega već želiš (tikvica, karfiola, sira, bešamela...), dok ne potrošiš sve sastojke, opet zaliješ / posipaš sirom i pečeš......

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ajme, koja tema iz naftalina
    sjećam se kako sam je onda čitala
    i već odavna nema vindijinog dučkasa na britancu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •