-
Tortilje
Kako spremiti tortilje?
-
ja po ovom receptu radim i nadjev i tijesto i uvijek su mi odlične
jedino što ih pri posluživanju još premažem vrhnjem
http://www.coolinarika.com/recept/to...inom-i-grahom/
-
za 8 kom umijesim (u pekaču) 500 gr brašna, 1 dcl maslinovog ulja, 2,5 dcl vode i malo soli
filujem sa pilećim bijelim mesom+luk+tikvice+grah+kukuruz+pelati
bilo je već tema o tortillama, pretraži malo
-
Ja prvo kuham umak od rajcice i povrca u koji stavim zlicu kiselog vrhnja, ribani sir i przenu, na trakice narezanu, piletinu sa kukuruzom i mali chilija. Tom smjesom punom tortilje, koje motam ko palacinke i stavim u pleh. Gore premazem sa jos malo umaka od rajcice i ribanim sirom. Zapeci 15-minuta u pecnici.
-
Ima mnogo načina za pripremit tortilje odaberi što voliš (tune, piletinu, puretinu ili možda mljeveno) možeš punit i tako poslužit uz salatu ili zarolati i peći u pečnici. možeš dodat od povrća što voliš (šampinjone, kukuruz, grah, papriku ili što ti volja...)
-
ja uvijek drugačije, ili kupim mix povrća ili sama sjeckam i mixam-ovisno o raspoloživom vremenu i namirnicama. nekad piletinu, nekad crveno meso-lungić obično na komadiće..umak nekad bijeli, nekad crveni od rajčice sa začinima...Njega stavljam i u smjesu-punjenje i preko smotane tortilje. nekad sve zajedno grijem u mikrovalnoj, nekad zapečem u pečnici...
-
ok, ja sam vidjela da su neke tortilje tako lijepo zavezane necim zelenim, je to vlasac? Gdje ima za kupiti uope svjezeg vlasca?
-
Osoblje foruma
Mi u tortilje stavljamo uglavnom grahorice.
Na malo luka i cesnjaka stavim malo paprike i paradajza, onda dodam crveni grah, kukuruz i slanutak. Zalijem paradajz sosom. Prokuham, ubacim sol, papar i chili u prahu. Jos malo prokuham.
Svatko stavlja u tortilju onoliko koliko zeli, mota je po vlastitoj zelji, takodjer. Unutra jos ide svjeza salata na trakice, a na vrh guacamole i vrhnje.
Njam.
Ponekad kao dodatak ide junetina s tave, sa senfom, ali to je rijetko. Jos rjedje u ovom spomenutom grahu zavrsi malo mljevenog mesa. Cesce je rijec o soji, a najcesce ni o cemu, jer proteina zapravo ne fali.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma