Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: neprimjerene scene

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno neprimjerene scene

zanima me da li vi mjenjate program kada nešto gledate zajedno i tada se dogodi neko nasilje,erotika itd...Sjećam se kako su moji roditelji mjenjali program.Moja curica ima 4god i jako je sve zanima,ali isto tako jako sve emotivno proživljava.Kada mm gleda vijesti,a fala bogu uvijek ima nekih prometnih,ili nekih tragedija i ona se baš tada zateke u sobi već znam da mi pred spavanje ne gine sto pitanja,a ponekad i sanja i plače.Znam da je to normalno da ju sve zanima,ali ja ipak prebacim sve ono što smatram da nije prikladno za nju,jer mislim da se u njenim godinama ne bih trebala opterećivati tragedijama.Kako vi u vašem domu to rješavate,samo još da napomenem gašenje tv ne dolazi u obzir jer je mm ovisnik o televiziji,compu...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne gledaju ono sto nije primjereno za njih. primjereno i za njihovu dob i individualne karaktere.

da sam u tvojoj situaciji, trudila bih se da dijete ne bude u istoj prostoriji dok je na programu ista uznemiravajuceg. a u slucaju da ipak nesto vidi i zbog toga uslijedi "sto pitanja" - na njih bi bogami, odgovarao onaj koji je priustio da se to vidi - dakle, ne ja, nego gospodin "ovisnik o televiziji i kompu"... i tjesio kad se place i sanja...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I ja pazim da dete nije u sobi kad su neprimereni sadrzaji, tj. kad je ona tu ili gledamo nesto benigno ili ne gledamo. Npr odgledamo tu i tamo neku humoristicku seriju dok se ona igra, ili zabavnu emisiju.
    Ako pocne nesto sto nije za njene oci, gasim istog trenutka.

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

slazem se s litalom.

sjecam se kada sam imala nekih 6-7 godina, bilo je to bas kada je poceo domovinski rat, prvi put kada sam cula da su spomenuli rat u Jugoslaviji, toliko sam se bila prepala i pocela plakati, jedva su me mama i tata smirili, i od tada kada god bih poceo dnevnik bih sama otisla iz dnevnog boravka u svoju sobu jer me to strasno pogadjalo.

pokusajte kada je nesto takvo na televiziji da jedno od vas ode s njom u neku drugu prostoriju igrati se ili nesto raditi, u svakom slucaju da ne gleda takve stvari, pogotovo ako vidis da to lose utjece na nju.

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

...izgleda da dijete može bez televizije...ja ne znam kako su moji uspijevali, mama mi tvrdi da sam išla na spavanje poslije onog crtića u 7.15....ali kad je počeo taj rat u Jugoslaviji, ja sam imala već 11 god. - ali ničeg se ne sjećam -ama baš ničega..nikakvih dnevnika, novina, emisija, vijesti..i onda najednom mi poslije škole jedna frednica "prepričava" kak je čula za nekog "Češelja" koji će ubijat ljude -a ja ono o čemu ti? ko? nemam pojma? - blaženo neznanje.....
    S druge strane sjećam se crtića po danu, Smogovaca.neuspjelog dočeka Nove pred tv-om jer sam zaspala već u 22h....

No, evo jedne priče iz perspektive manjeg djeteta....možda sam bila predškolski ili neki rani razred...mama i tata su me samo potjerali na spavanje jer će oni kao gledat neki film koji "nije za mene"- i sad, da ne duljim, ja sam "otišla" na spavanje i vratila se....skrivena čučim iza fotelje i vidim vampira koji radi što vampiri rade...bye the way - ja nisam znala da je to vampir ili da se to tako zove, -...ali evo, bila sam prepreprestravljena,sanjala sam to još dugo vremena kasnije i bilo me jako strah, spavala sam leđima prema zidu, naslonjena na desni dio vrata - da me ne ugrize - užas....

..tako da i ja danas nastojim da moj mali ne gleda dnevnike, ili filmove s pucnjavom ili sl. ili bilo kakvom agresijom (čak tipa neka prenabrijana glazba) ako je još budan navečer iza 20h i ako smo kod bake koja ima TV jer ga mi doma nemamo....
    Uz to, i ja imam muža koji je par puta sabotirao i uredno odgledao dijelove nekih filmova sa njim - kao "mi ćemo sad malo gledat skupa" -ma mi smo momci.... i onda nekaj komentiraju po filmovima, no...kad sam jedan dan čula da spominje Gospodara prstenova - ajoj - bilo je povuci-potegni).

Ja osobno mislim da je poželjno da roditelji budu suglasni oko svega u zajedničkom roditeljstvu, ako ikako mogu ... čak i oko "prostora odstupanja" u različitim razmišljanjima....tak da bar možeš nekako planirati život i određene situacije.

anitak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

jednostavno kad vidim da je nešto neprimjereno njihovoj dobi npr.nekakve tragedije,pucnjave ,agresije , preokrečem program btw.ni ja to nemrem gledat tak da ih zaštićujem maksimalno od toga.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

hvala vam na odgovorima i zaista nastojimo ju sačuvati od neprimjerenog.Brinulo me da li je možda ona osjetljivija jer mi prijateljice kažu koje imaju djecu iste dobi da njihova djeca uopće nemaju interes za tv i ne zamaraju se kasnije viđenim na tv.Ja sam našla davno neki popis agresivnih crtića i izbacila ih,ona gleda pepu,fifi,novije pepeljugu što je isto malo po mom mišljenju previše okrutno i previše vrijeđanja pepeljuge,a mm kaže da je baš zbog te moje izolacije ona osjetljiva.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi isto gasimo TV ili okrećemo na neki drugi program.

A što se "osjetljivosti" tiče, Terr je na neke crtane filmove u kojima mi nismo vidjeli ništa strašno, doslovno vrištala:"Gasi, gasi!"

(Naravno da smo iste sekunde ugasili.)

Ona je to nešto vidjela drugačijim očima nego mi - svojim, dječjim i bila je vidljivo prestrašena.

Naravno da smo izrazgovarali to s njom koliko god smo mogli i nije poslije toga ni

plakala ni budila se noću - ništa od toga, ali je ostala pri svom i dan-danas još ne želi

gledati te crtiće.

I to je OK, ima potpuno pravo na to.

Off topic, moja malenkost isto ne gleda filmove s nasiljem, ubijanjem itd. Kad je počeo rat, imala sam 21 godinu i moji bliski ljudi su otišli u taj rat.

On je za mene bio itekako stvaran. I zapravo otada imam nultu toleranciju na filmove takvog i sl. sadržaja.
    Posljednje uređivanje od Teica : 27.01.2011. at 16:42

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •