Kosjenka prvotno napisa
ja bi se nadovezala na Lelinu temu.
Šta za Vas znači briga za roditelje?
Mi živimo sami ali skoro svakodnevno se viđamo sa svojim roditeljima, pomažemo im u obavljanju nekih poslova koje oni fizički ne mogu obavit, posjećujemo ih (nakon ručka), mm ovi su stariji pa smo im tu za od šopinga do obavljanje sveg i svačeg, sve što neko može obavit za njih mi to obavimo a i ovo što oni moraju nastojim otići s njima.
Oni imaju generalno stav da oni su svoju djecu rodili i othranili ih, odškolovali(to mi je najbolnija točka, jel je mm cijelo vrijeme radio i financirao sebe i usput dobro grijao stolicu, al oni su ih odškolovali) i ta se djeca moraju brinit za njih. Sad taj pojam brinit mi upitan, šta to znači? Jel ovo što sam nabrojala nije briga? Skroz kukaju da su jadni sami i stari. Posječuje ih se maltene svakodnevno(ne živimo u istom mjestu), sve im se obavi, osigura...
Jel to nije briga?
I općenito taj stav da djeca nešto moraju jel ih se rodilo i odgojilo mi je malo, onak. Ja sve što radim radim što želim im pomoći i nadam se da će moji tako jednog dana moći i htjeti.
A opet mislim da sam za svoju djecu dužna napravit sve što je potrebno i da im to nemam pravo nabijati na nos jednog dana.
Jel ste recimo spremne primit kod sebe roditelja kojem je potrebna skrb 24 sata na neodređeno, i pri tome kompletno sebe i djecu podredit toj novoj situaciji?