-
Smijes pustit dijete.B-) Zaustavili me i zakljucili da mi je izasla vozacka...
nes ti prekrsaja...
Uglavnom, cekam da me odvedu u Remetinac. Dva dana apsolutnog odmora!
-
-
Medonija, potpis o super moći ti je genijalan! Ja uz twinsice imam još troje... eto moje super moći!
Danas sama s njih 5, ok najstariji u školi, ali zato mi curka ostala doma ima temperaturu.....a onda je i sinak ostao....
za sada guramo!
-
-
Andreja ti si supermama! Žena, Majka, Kraljica! hahaha
kad si pomislim da mije teško s mojima, sjetim se tebe i sličnih! svaka čast!
-
Kad se probude, obje ih nosim zajedno, smiju se, al kako uspijetate sami niz spepnice kad idete vani?
-
mare41, ja ih obje nosim, doduše samo kat i pol...
prvo ruksak na leđa, pa svaku na svoje rame i polako...
Sad kad s odmakom gledam... sve se može...
Iskreno, ja sam se više bojala, nego što nisam mogla. ... i u jednu ruku mi je žao što nisam od prvog dana bila sama.
Jest da mi je mama pomogla u fizičkom smislu (ona bi čuvala bebe dok bi ja obavila kuhanje i pospremanje), ali psihički balansirati između nje i MM.... to je bila prava "krađa energije"!
Danas, bebe imaju 4 mjeseca, isključivo dojene, troje djece od 9, 7 i 2 i pol godine u kući, svaki dan skuhano, česti ima i kolača, sve spremljeno, čak se i ormari stignu posložiti....šetnje svaki dan, čak i neke druge aktivnosti (moje, vezane za društvenu zajednicu u kojoj živimo) stignu na red...
Organizacija, organizacija i organizacija....
Imala čak još jedno djete u kući na par dana da vidim kako je to sa šestero....
sve se može, treba samo vjerovati u sebe....
Imam ja i loših dana i onda kukam i želim se, ali sve bi trebalo posložiti onako kako nama odgovara.
Ja sam tip koji sve "moram" sama, sve "mogu" sama i "nitko to ne napravi bolje od mene" ... dakle pomoći mi ne treba (iako kad mi neko pomogne, shvatim da nije to kraj svijeta i da sada imam slobodnih pola sata - koje onda potrošim da napravim nešto što sam mogla i sutra, umjesto da se odmorim ili što već....
Ako volite da vam pomognu i ne smeta vam tuđe prisustvo u kući i da vam netko drugi slaže i sprema - zašto ne? Ja vam zavidim onda....
-
Mi smo vise stizali napravit kad su imale 4 mjeseca, jedna cura losije spava pa budi drugu pa ih cuvam i preko dana dok spavaju i ne stignem nista, osim kuhanja, baka pomaze kod uspavljivanja, rado bi da mogu sama i po noci kad tata radi, valjda smo ih razmazili ,
-
Sve stvari u torbu, obukla sebe, njih. Ovdje uzmi u obzir da smo mi navrsili godiny u veljaci.
Kljuc u dzepu. Svakog u jednu ruku. Nogom zatvaram ulazna vrata (ne znam kako). Dolje dva kata, kolica cekaju na strateskom mjestu. Obicno njega (jer je tezi) nekako bacim/prebacim u kolica pomazuci se nogom (nema druge), a nju stavi u kolica s dvije ruke.
Tako je to izgledalo.
Meni je najgore bilo ici u park kad su kao vec hodali, a bili su totalo nestabilni.
10 minuta takvog parka mi je pol zivota uzelo...
-
-
-
Nije mi bas slicna situacija al sam friska pa mogu podijeliti svoje dojmove. Iskreno, ne znam sto bih bez lifta a ovdje su lifotvi jako mali i zato smo nasli jedina dupla kolica koja udju u njega jer nam je alternativa bila unajmiti jos jednu garazu da drzimo kolica a ici dolje s 2 as.
Sto se tice hendlanja blizanaca, jako jako ovisi o djeci. Idealna solucija je 2 zdrave djece i mama koja ima hrpu mlijeka ili nadje ad koji djeca svrseno podnose. Ja sam se jako trudila dojiti al sam kombinirala s ad pa mi je duplo vremena odlazilo + jaki grcevi i cesto smo i mama (koja mi je u pocetku pomagala) i ja jedva stizale. Znam mame s bebama koje samo jedu i spavaju pa ih mama sama hendla s lakocom.
Nakon 4 mjeseca sam se vratila doma koje je vise od 1000km od mame i svekrve i ostale obitelji i imam starije dijete. Buduci da nisam super mama ni super zena i zelim paziti na svoje zdravlje i tijelo koje je ipak dosta proslo s duplom trudnocom i jako teskim porodom (obojica licem okrenuti tzv dorsoposterior polozaj), imam curu koja mi dolazi prosjecno 10-14 i pomaze malo s njima, malo po stanu, nekad ih pricuva da odem do doktora ili tak nes obaviti. Ali sada je puno lakse i dobri su mi decki iako mi dodje da placem kad procitam stare postove gdje neka mama pise da njeni s 4 mj spavaju 12 sati nocu i 3 sata po danu u komadu. Neki dan je cak mm bio na poslovnom putu a stariji sin bolestan pa sam prezivjela (uz malu pomoc prijatelja i cure koja mi inace dodje).
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
-
-
Evo ja se javljam nakon duzeg vremena i moram vam reci da se sve prepreke koje se cine nesavladive ipak daju savladati. Nasi decki su rođeni u 36 tj, bii smo mjesec dana u bolnici, kad smo dosli doma mm je bio sa nama 2 tj i otisao na put i tako je i dan danas dolazi samo za vikende. Ostali smo sami i priznajem tu prvu noc sam bila u ogromnom strahu ali noc po noc strah je brzo jenjavao. Savladala sam i nosenje po stepenicama i 3 kat vise nije tako velik problem. Cak smo znali za lijepog vremena i dva puta na dan ici u setnju. Do nedavno noseje u jajima, a sad torba na ramena, jedan u klokanicu drugi u lijevu ruku, desna slobodna za otvaranje i zatvaranje vrata i nosenje eventalno vrecice iz ducana na povratku. Nije lako ali mi mame imamo nezamislivu snagu kad su djeca u pitanju. Imamo svoju rutinu i cak je ponekad teze kad je mm doma jer nam on tu rutinu malo poremeti ali ok, podnosljivo je. Drzte se i sve je izdrzljivo uz dobru organizaciju, samo neka su djecica zdrava.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma