Ja sam ostala sama s blizancima kad su napunili oko 4 mj., inače je i muž bio doma (privatnik, pa je nekako organizirao). Nitko drugi se nije ni približio, a kamoli pomagao. Znam da te strah, bilo je i mene, ali uspjet ćeš. Što se tiče hranjenja, bilo je svakakvih načina:
- polegla ih na madrac na podu, stavila nešto ispod glavica da nisu na ravnom, klekla ispred njih, u svaku ruku jedna boca, pa držim..
- ili sjednem na krevet sa nogama savinutim u koljenima (stopala ne na podu, nego na krevetu), stavim klinca na svoje noge da gleda u mene, njegove nožice meni na prsima (oči u oči) i držim mu bocu. Ovaj položaj preporučaju fizijatri kao vrlo prirodan za dijete, ne može se izvijati i ostvaruje kontakt očima. Prosjedila sam tako noći noći...
- ili... ne znam smijem li ovo preporučiti, ali mi drugačije nismo mogli, jer su jeli satima, kap po kap (nedonoščad, anemije, silna povraćanja... muka živa): legli smo ih na podeblji jastuk, u polusjedeći položaj, jedan kraj drugog, ispred guze stavili onaj jastuk kao valjak (on je sprječavao da ne kliznu prema dolje), noge preko tog jastuka, bilo im je ugodno tako, svakom bocu u usta i podbočili bocu dekicom. Pa su se sami hranili, naravno, nisam ih nikad ostavila same, da ne netko ne napadne, ali to je bilo snađi se druže i preživi nekako...
- ili kad je počela dohrana: dva stolca za hranjenje, ja ispred njih, jedan tanjur, jedna žlica.. pa: lijevi, desni, lijevi, desni...briši rigotinu, lijevi, desni, briši stol, lijevi, desni, briši, pod, papuče, stolicu, zid, lijevi...

Bocu stalno spominjem, jer ih jednostavno nisam uspjela dojiti (premali, preslabi, prespori....), nego sam se izdajala 7 mj. i hranila time + AM po potrebi.
Nadam se da ćeš bar nešto od ovoga moći predočiti.