Prvih 15-tak dana nakon poroda pomagala mi je mama (udaljeni 600 km), a nakon toga svekrva i muž, naravno. Kasnije smo uzeli ženu za ispomoć da rasteretimo sveki. Kad su blizići navršili 6 mjeseci, suprug je morao u inozemstvo poslom i još se nije vratio za stalno (uskoro klinci navršavaju 14 mjeseci). Od tada sam sama s njima i noć i dan. Preselila se privremeno u rodni grad da mi mama pomogne, dodje mi oko 18h (nakon posla) pa ja trknem u dućan ili nešto obaviti...Pomogne mi vikendom kad moram u veće kupovine. Tko bi još i njih vukao sa sobom! Najgore mi je što 2 godine već ne spavam, počevši od nesanice u trudnoći pa do nespavanja mog sina. Ako se probudi jednom u noći, imala sam dobru noć. A zna i biti cjelonoćnih tuluma. Curica spava cijelu noć od 6-tog mjeseca, nakon što smo ih razdvojili jer do tada nitko živ u našoj kući nije spavao. Teško mi je što sam sama s njima non-stop, kronično sam umorna, ali uskoro se tata vraća doma...Srećom, imali smo od rođenja samo jednu prehladu i curica virozu tako da sam po tom pitanju sretne ruke jer ne znam kako bih još i boleštine prošla sama s njima.