koliko nakon poroda muž može biti s tobom doma? meni je bilo strašno teško poslije poroda jer sam rodila na carski, bila dosta izmučena i trbuh mi je još uvijek vidio do poda, ako ikako možeš za prvih tjedan-dva organiziraj si pomoć koliko god možeš dok se ne oporaviš od poroda i ne napuniš lagano baterije za dalje
bit će ti dosta teško ako u samom početku budeš sama po noći, ma inače su noći najteže, meni pogotovo onaj prvi dio cca od 22 sata, pa do nekih 03,00 ujutro - tada mi je doslovno glava padala i nisam mogla doći k sebi
jednostavno se ne stigneš odmoriti jer koliko bi i uhvatila vremena po danu ne možeš zaspati uvijek kad želiš, pa kad se skupi više neprospavanih noći teško je izvlačiti iz sebe snagu za dalje
pomoć se sastojala u hendlanju sa vešom i kuhanju neko vrijeme, ostalo smo rješavali ja i muž
nije lako, ali prolazi
svakim danom je sve lakše, ja sam se preporodila otkad su prohodali, iako su jako aktivni barem ih ne treba prenositi amo tamo već sami zuje okolo, a to je i njima super naravno
zaista su prva cca tri mjeseca najteža dok se ipak sve malo ne ustabili, dok ti ne dođeš k sebi od svega, oni svakim danom sve više napreduju i sve postaje jednostavnije, a da je sve izazov - jest, da je lako nije, ali da je posebno i čudesno - svakako