Pokazuje rezultate 1 do 50 od 115

Tema: Ocjene i ocjenjivanje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da dijetetreba imati ispunjeni život i poslije škole, ali to ne rješava pitanje kvalitet školovanja, jedno ne može biti zamjena za drugo. Dijete ipak pola dana provodi u školi i to mu je najvažnija aktivnost tijekom većeg dijela odrastanja. Kao što ja ne bi bila sretna da osam sati provodim na poslu koji ne volim, sa šefom koji mi daje nejasne zadatke i totalno ne transparentno procjenjuje moj rad, zasto to ocekivati od djece? Dakle, tokoliko se dijete samoostvaruje poslije škole nema veze s potrebom mijenjanja školskog sustava.
    ovo potpisujem isto. sigurno da se to ne može očekivati, to je strašno frustrirajuće kako za nas, a isto tako i za djecu. i nekako bih probala utjecati na to da dijete dobije ovo o čemu ivarica priča. možda je najbolje pozvati se baš na sustav, na pravilnik o ocjenjivanju sad nemam vremena, al poslije ću ga baš proguglati da vidim. iako, ako tako netransparentno ocjenjuje i izaziva na taj način nesigurnost kod djece, bojim se da je to jako teško mijenjati, te ustaljene prakse.
    a to mi je užasno. to je nepravda i jako mi je žao tih malenih kad su u takvoj, nepravednoj situaciji, strašno sam na to osjetljiva (a valjda smo svi).

hm, a ovo o maksimumu, to me vuče na da počnem filozofirati. odnosno uvijek se pitam zašto moramo davati maksimum? kome? toliko truda i rada, a zašto? nisam uopće sigurna da li svojoj djeci želim to prenijeti i mislim da se može lagodnije živjeti od davanja maksimuma cijeli život. al dobro, to su moje nejasne ideje u glavi, a ovo nije filozofski kutak

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne treba stalno biti sretan, ispunjen i u maksimumu, to je neuroza samo takva
    ali jos je veci problem problem kad provodis jako puno vremena negdje gdje imas najmanje prilika za to

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Matilda, potpis na tvoj post! Također ocjenjujem na taj način, vodim svoje bilješke i djeci i roditeljima su dostupne u svakom trenutku. Vidim da raspravljate o sustavu, hm, dalo bi se tu puno toga reći...samo ću istaknuti da je tu najveći problem što su djeca preopterećena gradivom, hrpetinom predmeta i što većina ne zna razlikovati bitno od nebitnoga, već uče napamet ilitiga štrebaju, ...tako se barem pokazalo u mom dosadašnjem radu i iskustvu. A što se tiče kriterija, još bih napomenula, kako u mojoj školi (strukovna) ta riječ odavno ne postoji. Naime, činjenica je da nam svake godine dolaze sve lošije generacije, s minimumom znanja i nikakvim radnim navikama.....uglavnom, moj recept za uspješno ocjenjivanje i naposlijetku (kakvo-takvo) znanje, jest da se prilagodim svakom razredu i kriterije spustim na njihovu razinu.....da ne radim tako, "popadalo" bi pola razreda! A to mi nije cilj.....
    Posljednje uređivanje od Smajlich : 28.01.2011. at 09:46

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Smajlich prvotno napisa Vidi poruku
    ...samo ću istaknuti da je tu najveći problem što su djeca preopterećena gradivom, hrpetinom predmeta i što većina ne zna razlikovati bitno od nebitnoga, već uče napamet ilitiga štrebaju, ...
    ne znam za ovo prvo, tek smo u trećem razredu, al za ovo drugo, tko je kriv?
    ja gledam npr. prirodu. i dva raličita pristupa tom predmetu u dva različita razreda.
    jedan je takav da je od inače potencijalno jako zanimljivog predmeta, napravio muku i nerazumljivu štrebariju, a drugi pristup daje upravo ovo - djeci otvara cijeli jedan novi svijet, koji je strašno zanimljiv, od povijesti do zemljopisa preko prirodnih znanosti, otkriva im osnove svega. a djecu je strašno lako zainteresirati. kad vidiš te malene glavice kako širom otvorenih očiju upijaju znanje, to je prizor radi kojeg se ja mislim isplati raditi taj posao.

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Naravno, Cvijeto, gradivo treba učiniti zanimljivim i to je među osnovnim zadaćama svakog učitelja/nastavnika... ali to nije, kao što kažeš, uvijek slučaj. Na satu se ponekad,( ako ne i uvijek ), treba nasmijati, pričati nevezano uz gradivo, izić iz učionice i odvest djecu nekamo vezano uz predmet...Npr. ovi moji nisu baš "od lektire" kako to oni nazivaju, ali zato češće odemo u kazalište( i šoping u Jokera ); to nam je izlet cijeli dan ( jer putujemo 100-njak km), ali se isplati! I meni i njima....naravno, prije početka predstave, "zaprijetim" da će se to ocjenjivat i da budu pažljivi
    ps. pročitaju oni i djelo.....
    Posljednje uređivanje od Smajlich : 28.01.2011. at 11:34

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    ne treba stalno biti sretan, ispunjen i u maksimumu, to je neuroza samo takva

ali jos je veci problem problem kad provodis jako puno vremena negdje gdje imas najmanje prilika za to
    Ovo je debela istina.

A manevarski prostor nije velik.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •