Dvoumimo se u koju školu upisati sina. U Tituš spadamo, a u Malešnicu ide u vrtić, pa će tamo i ostatak "ekipe"?
Molim vas iskustva!!
hvala
Dvoumimo se u koju školu upisati sina. U Tituš spadamo, a u Malešnicu ide u vrtić, pa će tamo i ostatak "ekipe"?
Molim vas iskustva!!
hvala
Pa ja bih uvijek tamo di nam je bliže, tj. idealno je ako ne moraju ići preko neke ceste.
Ne znam kako ću razmišljati za 3 godine.
i jedna i druga su jednosmjenske bar za sad
Posljednje uređivanje od jelena.O : 27.01.2011. at 16:39
ne mi smo u onoj u koju spadamo špansko-oranice
i ja imam nedoumicu, pripadao Špansko-Oranice, al posto sam cula da su u toj skoli veliki razredi, onda se dvoumim mozda da je upisem u Tituš....
Znaci u Titušu je samo skola u jutro? to bi mi odgovralo, jer mislim da je necu dat u boravak, pa skola u smjenama mi bas i ne pase.
Molim vas za misljenje o tim skolama... Hvala
moj mali je u Špansko-oranice, škola stara četiri godine, a već tri godine se dvoumi dal bi trebala bit trosmjenska. to je najmlađa škola u ovom kraju. Učiteljice skoro sve mlade, i dobre.
sad u njegovoj generaciji ima 4 razreda po 27 učenika i 2 klasična s 20 učenika. Prošle i ove godine su upisivali sve u boravak jer je bilo premalo djece za klasičare. ujutro škola u 8, popodne za niže razrede u 13.10, viši u 14 sati.
imaju vikendom u škole ( od utorka do subote), s time da je sad univerzalna sportska škola za 1 i 2 razred subotom, on je treći ide na stolni tenis, i ponekad nogomet.
U tituš ide frendov sin, on je sedmi razred, škola samo ujutro, popodne slobodne aktivnosti.
HNB ak mali ne bu išal u boravak i išal bu u Tituš, znaj da će morat prelazit dosta prometnu cestu svaki dan, dobro ima tu i semafor.
Posljednje uređivanje od jelena.O : 02.02.2011. at 16:19
Moja curka je prvašić u TB i u boravku je. I mi smo dvojili Malešnica ili TB, ali svi hvale obje škole tako samo se odlučili ne komplicirati i upisati gdje pipadamo.Udaljenost nam je ista... puuuno prometnih cesta.
U TB smo zadovoljni jedino nam je učiteljica u boravku
Škola je super, jako dobro organizirana, popodne imaju besplatne sportske aktivnosti na koje dolaze i djeca iz Malešnice.
Ujutro dolaze na doručak do 7.30h dežurstvo je od 7-16h.
Mi smo tražili određenu učiteljicu i htjeli smo da bude s najboljom prijateljicom u razredu i tako i bi.
Najbitnija je na kraju krajeva UČITELJICA sve ostalo su nijanse po meni. A naša je
E da još se za Malešnicu komentira da je škola preevelika!!!
mi smo u Malešnici, tu smo i tražili i na svu sreću dobili...jer je najbolja na ovom području.
Ne znam od kuda info da je škola prevelika, ove godine upisala 3 boravka i jedan klasični...u Titušu je upisano više..i tamo je puno veća gužva.
dakle moj glas ide isklučivo Malešnici
Info da je prevelika je i od mene koji sam radio u OŠ Malešnica prije 2 godine...To sam bio napisao u jednom topicu. Tendencija je tek zadnje dvije godine da se smanjuje broj prvašića. Nekoć se upisivalo svake godine šest odjeljenja, a zadnje dvije godine su tri odjeljenja.
Jelena, hvala puno na odgovoru! znaci ako ni ove god ne upisuju klasicni razred osudjena sam na boravak ili na TB
Uh nemam pojma kaj da odlucim.....
A koliko cca ucenika ima u razredu u TB?
U TB klasični razredi imaju oko 18-20 učenika, u boravku ih je 27-28 puuuno.
Primjetila sam da svatko hvali svoju školu. Nisam od nikog čula da je nezadovoljan baš sa svojom školom.
To jevaljda neka druga tema... !!!
pa valjda što su većina tražila onu koju su željeli, a da su prije provjerili kakve su...mi smo čak i učiteljicu izabrali...po preporuci, i naravno da smo zadovoljni, pre pre zadovoljni
Moji ide u TB i ima ih oko 23 u razredu.
Najmladi je u mjesanom razredu, tj. njih 7 je klasicara, ostali su u boravku. Uciteljice u super, barem ove koje smo mi imali. Jedino je jedna malo prestroga, ali naviknuli smo se. Meni su isto super te sportske aktivnosti popodne, svi idu na neku.
Predprosle godine su se upisivala 5 razreda, tri boravka, nas mjesoviti i jedan klasicni. Za proslu godinu ne znam. I meni je odlicna stvar sto su mali odvojeni na drugi kraj skole, tako da, osim ulaska i izlaska, nemaju nikakav dodir sa starijim ucenicima.
I meni je odlicna stvar sto su mali odvojeni na drugi kraj skole, tako da, osim ulaska i izlaska, nemaju nikakav dodir sa starijim ucenicima.
tako je i u Malešnici...potpuno novi dio škole za najmlađe
Posljednje uređivanje od ewa : 03.02.2011. at 17:58
Budem ja sljedeci tj. nazvala TB da vidim dal ima sanse da se tamo upismo, posto ne pripadao toj skoli.
tnx svima!
Sjecam se da je tako bilo i u mojoj skoli. Mada mi to tada nije bilo bas super, svi zgodni decki su bili daleko.
Ma, mislim da je njima manje vazno uredenje skole i koliko ih ima u razredu. Ako je uciteljica dobra i klinci ce rado ici u skolu. A dobrih uciteljica, isto kao i malo manje dobrih, ima u svakoj skoli.
A ima li nekoga tko zna nešto više o Kovačiću? Nama je Kovačić bliže, a pripadamo Titušu. Kako bi usporedili Tituš i Kovačić? Koje bi bile preporuke? Hvala!![]()
Rad u jednoj smjeni 1:0 za Tituš
I moja curka je isla u vrtic Malesnica, ali se ekipa iz vrtica ( 20 djece) rastrkala po svim skolama u okolici, te po 4 prva razreda u skoli ( 13 djece iz vrtica), tako da je na kraju ispalo da su iz vrtica s njom u razredu samo jos dvije djevojcice i to koje joj bas nisu bile medju najboljim frendicama, tako da ekipa iz vrtica ne bi trebala biti uvjet pri odabiru skole.
Ide u skolu Malesnica jer tamo i spadamo, a djeca se brzo snadu i stvore nova prijateljstva.
Ono sto je nama bilo vazno je blizina skole, prijelazi preko ceste, dnevni boravak do 3 razreda.
to gdje će završiti ekipa iz vrtića stvarno ne bi trebao biti kriterij, jer za čas njima postanu aktualni neki novi klinci...
Eto, mi smo se ipak odlučili za Tituš kojoj pripadamo,. Nakraju ipak mu jedan dobra prijatelj iz vrtića isto ide, pa cu moliti da ih stave skupa u razred, nadam se da tu neće biti problema.
Zna li netko kako je sa izborom jezika?
za jezik jedan roditelj izvlači iz šešira, mi učimo njemački...super, jer to smo i htjeli
Ima li ko kakvo mišljenje/informaciju o Ante Kovačić?
Bili smo neki dan na igralištu škole, pa mi upala u oči prašina po školi izvana i smeće oko škole, al valjda to tako mora biti s našim narodom.
Nadam se da je ono što se događa unutar zidova sve za 5.
nama je Kovačić preko puta, ali smo se odlučili ua Tituš. Nije mi se svidjelo što su u prvom razredu boravkaši svaki dan nosili torbe kući (sa svim knjigama), a to je zato što je Kovačić višesmjenski. U Titušu imaju svoju učionicu u koju smo kupili i klimu i sad su do 5. u njoj. Učionica ima komp i projektor. U Titušu se nekako odvija više aktivnosti jer su im dvorane nove i krasne. Kad su bili oni besplatni jezici od grada to se dešavalo u Titušu za sve okolne škole tako da je lakše išao na poznati teren... To su neke od mojih prednosti za Tituš
I mi u Malešnici imamo kao boravkaši svoju noooovuuuuuuu prekrasnu učionicu koja se zaključava nakon nas, stavili smo dosta cvijeća na prozore,prekrasna je
ima i komp i projektor, klimu, video nadzor..cijeli taj dio za malene- prva 4 razreda e potpuno novi tako da su oni skroz za sebe, nemaju dodira sa velikim, stvarno je jako lijepo, uredno i kontrolirano
Može li mi netko reći jesmo li mi zakasnili na testiranje u školi (Malešnica). Bili smo na liječničkom i dobili termin za upis 3.5. (je li to termin za testiranje?). Vidim da vas je dosta bilo na tstiranju, a nas škola još vidjela nije. Sad mi ništa nije jasno.
Mislim da niste. Termin se dobije kod doktroice ( barem je tako bilo kod nas) i kad vam ona da onda dodete. Ne mogu svi odjednom doci, a djece ima zbilja puno.
Hvala na odgovorima, već sam pomislila da sam nešto propustila napraviti.