Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 73 od 73

Tema: Odlazak iz bolnice nedugo nakon poroda

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    ali nije nužno samo zbog probira ostati u bolnici, krv može vaditi patronažna, sestra kod pedijatra ili se može vaditi osobno u laboratoriju na Rebru. Jedino je važno da prođe najmanje 72 sata nakon poroda da bi nalaz bio točan .
    Mojoj bebi, kao i ostalima, ovdje ovaj nalaz su radili prije izlaska iz bolnice, a to je 24h nakon poroda. Valjda se ne kockaju s bebicama i znaju đta rade. Nadam se da je sve ok. Hormone štitne, kompletne smo provjeravali poslije, zbog moje anamneze.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj MMK prvotno napisa Vidi poruku
    Mojoj bebi, kao i ostalima, ovdje ovaj nalaz su radili prije izlaska iz bolnice, a to je 24h nakon poroda. Valjda se ne kockaju s bebicama i znaju đta rade. Nadam se da je sve ok. Hormone štitne, kompletne smo provjeravali poslije, zbog moje anamneze.
    Koliko ja znam dijete mora biti 72 sata na majčinom mlijeku ili formuli da bi razina fenilalanina bila dovoljna da test (Guthriev test) bude pozitivan.
    Mi u Hrvatskoj još uvijek radimo po toj metodi, ne znam da li se kod vas radi drugom metodam i da li je tada granica osjetljivosti drugačija.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo o testu, i tu je preporuka da se po ovoj metodi krv vadi nakon 48sati, a još bolje 72 sata (pod uvjetom da je dijte jelo na usta dva dana)
    http://chronolab.info/index.php?opti...liza_screening

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Jel se ta testiranja rade u svim zagrebačkim rodilištima? Taman sam rodila kad ste ovo počeli raspravljat, pa nisam bila upućena u temu, pa sad nemam pojma jesu to radili mojem malom (rodila u Petrovoj, bili smo 4 dana u bolnici)?! Jel ima nekih šifri za to na njegovom otpusnom pismu?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Uvijek, svima i svugdje.
    Posljednje uređivanje od Cubana : 20.03.2011. at 09:43

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Uvijek, svima i svugdje.
    A kad su nalazi gotovi?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Ripcord prvotno napisa Vidi poruku
    A kad su nalazi gotovi?
    Kroz par tjedana. Ali se nalazi ne dobivaju ako je sve u redu. Kontaktiraju vas jedino ako treba ponoviti vađenje ili je nalaz pozitivan.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Kroz par tjedana. Ali se nalazi ne dobivaju ako je sve u redu. Kontaktiraju vas jedino ako treba ponoviti vađenje ili je nalaz pozitivan.
    Onda se nadam da nas nitko neće zvat

partyka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj korina_zg prvotno napisa Vidi poruku
    Jedna rodakinja se kune da su joj to najbolji dani s bebom. A nije bila u rooming inu
    Najljepši dani s bebom kada nije ni bila s njom
    Posljednje uređivanje od partyka : 20.03.2011. at 23:01

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj partyka prvotno napisa Vidi poruku
    Najljepši dani s bebom kada nije ni bila s njom
    Napisala je da joj se svidjelo što se odmarala, nije razmišljala o jelu, kuhanju i sličnom. Ne znam odakle ovakav zaključak?

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Ripcord prvotno napisa Vidi poruku
    Jel se ta testiranja rade u svim zagrebačkim rodilištima? Taman sam rodila kad ste ovo počeli raspravljat, pa nisam bila upućena u temu, pa sad nemam pojma jesu to radili mojem malom (rodila u Petrovoj, bili smo 4 dana u bolnici)?! Jel ima nekih šifri za to na njegovom otpusnom pismu?
    Nama na otpusnom listu novorođenčeta pod terapija i vakcine piše test na konatalnu hipotireozu i fenilketonuriju, i datum.

Vezano za temu, ja sam bila presretna i jedva dočekala da isteknu 24h, iako smo svo vrijeme bili zajedno (teško mi je i zamisliti da može drugačije),ali iz ove perspektive 24h je jako malo, mislim da bi trebalo biti bar duplo više.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam išla doma dan nakon poroda i to na vlastiti zahtjev
    a za ove testove i cijepljenje sam išla nakon dan -dva u rodilište na pedijatriju

partyka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Napisala je da joj se svidjelo što se odmarala, nije razmišljala o jelu, kuhanju i sličnom. Ne znam odakle ovakav zaključak?
    Pa iz toga da nije bila u rooming inu (dakle beba nije bila s njom), a žena je zaključila da su joj to najljepši dani s bebom. Nisam valjda jedina kojoj je to bizarno?!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pa iz toga da nije bila u rooming inu (dakle beba nije bila s njom), a žena je zaključila da su joj to najljepši dani s bebom. Nisam valjda jedina kojoj je to bizarno?!
    Nisi. Doduse ja nebi rekla bizarno, Jednostavno je zena drukcije zamislila pojam kvalitetno provedenog vremena s bebom.

Svi oko mene se zgrazaju cinjenicom da ja silno zelim rooming in i da ne zelim da mi dijete dobije adaptirano nijednom. Sa Svenom, kad smo dosli iz bolnice, sam bila u soku, kako sad nece samo spavati i jesti kao u bolnici. Nisam nista znala! Tad jos nije bilo roominga na SD i naravno, dohranjivali su ga, odnosili...jasno da je samo spavao. Svi mi govore da se necu odmoriti...pa necu ni kad dodemo doma!! Pa to je moje dijete, na meni je da brinem za njega od prve sekunde kad ga rodim. Ali eto, neki smatraju da je moj stav bizaran...

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nisam to tako shvatila, već na način koji sam opisala u prethodnom postu.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pa kad te smesare, najljepši dan s bebom je onaj dan kad se netko dugi brine za nju jer se ti ne možeš brinuti niti za sebe.
    I uvijek se nađe netko da se zgraža nad tim. Ja se zgražam nad time da u 21 st žena mora proći ono što prolazimo u našim rodilištima.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Meni uopće nije bizarno. Nije da 3 dana nije vidjela svoje dijete. Samo se po noći naspavala i otuširala u miru.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se zgražam nad time da u 21 st žena mora proći ono što prolazimo u našim rodilištima.
    ovo je i meni uzas, a jos mi je groznije kad pomislim na to koliko zena mesarenja smatra standardnim postupkom

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne znam za spavanje, ja nisam mogla spavati vise od 2 u komadu sata nakon poroda koji je bio izuzetno iscrpljujuci, tak da ne kuzim na koju se foru netko naspava, majke mi

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam za spavanje, ja nisam mogla spavati vise od 2 u komadu sata nakon poroda koji je bio izuzetno iscrpljujuci, tak da ne kuzim na koju se foru netko naspava, majke mi
    ni ja ne kužim
    isto nisam mogla spavati nakon poroda, a komotno sam mogla jer je beba prespavala skoro cijeli dan i noć

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma kakvo spavanje, adrenalin mi je radio ko lud, mislim da nisam spavala dok nisam dosla doma!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih zaspala cim su mi odnijeli dijete u 23h i ne bi se trznula do budjenja u 5, tuširanja i dolaska beba. I spavala bih u svakoj pauzi. Nisam se od poroda zapravo dobro ni naspavala

anika2 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

otišla sam dan ranije doma.išlo mi je na živce što se nikako nisam mogla naspavati.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •