Koliko ja znam dijete mora biti 72 sata na majčinom mlijeku ili formuli da bi razina fenilalanina bila dovoljna da test (Guthriev test) bude pozitivan.
Mi u Hrvatskoj još uvijek radimo po toj metodi, ne znam da li se kod vas radi drugom metodam i da li je tada granica osjetljivosti drugačija.
Evo o testu, i tu je preporuka da se po ovoj metodi krv vadi nakon 48sati, a još bolje 72 sata (pod uvjetom da je dijte jelo na usta dva dana)
http://chronolab.info/index.php?opti...liza_screening
Jel se ta testiranja rade u svim zagrebačkim rodilištima? Taman sam rodila kad ste ovo počeli raspravljat, pa nisam bila upućena u temu, pa sad nemam pojma jesu to radili mojem malom (rodila u Petrovoj, bili smo 4 dana u bolnici)?! Jel ima nekih šifri za to na njegovom otpusnom pismu?
Uvijek, svima i svugdje.
Posljednje uređivanje od Cubana : 20.03.2011. at 09:43
Nama na otpusnom listu novorođenčeta pod terapija i vakcine piše test na konatalnu hipotireozu i fenilketonuriju, i datum.
Vezano za temu, ja sam bila presretna i jedva dočekala da isteknu 24h, iako smo svo vrijeme bili zajedno (teško mi je i zamisliti da može drugačije),ali iz ove perspektive 24h je jako malo, mislim da bi trebalo biti bar duplo više.
ja sam išla doma dan nakon poroda i to na vlastiti zahtjev
a za ove testove i cijepljenje sam išla nakon dan -dva u rodilište na pedijatriju
Nisi. Doduse ja nebi rekla bizarno, Jednostavno je zena drukcije zamislila pojam kvalitetno provedenog vremena s bebom.
Svi oko mene se zgrazaju cinjenicom da ja silno zelim rooming in i da ne zelim da mi dijete dobije adaptirano nijednom. Sa Svenom, kad smo dosli iz bolnice, sam bila u soku, kako sad nece samo spavati i jesti kao u bolnici. Nisam nista znala! Tad jos nije bilo roominga na SD i naravno, dohranjivali su ga, odnosili...jasno da je samo spavao. Svi mi govore da se necu odmoriti...pa necu ni kad dodemo doma!! Pa to je moje dijete, na meni je da brinem za njega od prve sekunde kad ga rodim. Ali eto, neki smatraju da je moj stav bizaran...
Pa kad te smesare, najljepši dan s bebom je onaj dan kad se netko dugi brine za nju jer se ti ne možeš brinuti niti za sebe.
I uvijek se nađe netko da se zgraža nad tim. Ja se zgražam nad time da u 21 st žena mora proći ono što prolazimo u našim rodilištima.
ne znam za spavanje, ja nisam mogla spavati vise od 2 u komadu sata nakon poroda koji je bio izuzetno iscrpljujuci, tak da ne kuzim na koju se foru netko naspava, majke mi
Ma kakvo spavanje, adrenalin mi je radio ko lud, mislim da nisam spavala dok nisam dosla doma!
otišla sam dan ranije doma.išlo mi je na živce što se nikako nisam mogla naspavati.