Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 69 od 69

Tema: Božićni kolači- part IV

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja kupila u Mercatoru oljušteni, neslani kikiriki(stoji kod suhog voća). Ali nisam na kraju napravila kolač. I bolje, jer mi je i ovako muka od svega što sam pojela jučer i danas. Pravit ću za Novu.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

PRACNE
    14 dag oraha
    17 dag secera
    20 dag maslaca
    35 dag brasna
    1 jaje
    muskatni orascic

promijesati brasno, secer i orahe. u to narezati maslac na listice i brzo izmrviti. onda jaje i m. orascic (koji u biti nije obavezan). odmah puniti kalupice i peci 20-30 min na 180. nisam sigurna u duzinu pecenja posto mi je pecnica malo cudna, al uglavnom cim krenu mijenjati boju odmah izvadis iz rerne i odmah vadis iz kalupa. dovoljno je kvrcnuti rubom kalupa od neku podlogu. sami ispadaju. i ne, ne treba mazati kalupe.

ovisi naravno i o velicini kalupa koliko se peku. ako imas one za orahe, preporucam da u njima peces. taman su zalogaj

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da upozorenje, posto je to prhko tijesto, nemoj ga slucajno premijesiti jer ce ti se pracne pretvoriti u prah.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

hvala
    ja ću bez muškatnog oraščića (baš je moja strina u Posavini znala što je to). i neću na veličinu oraka - šape su šape!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja uglavnom zaboravim muskatni orascic, zapravo ne znam cemu uopce sluzi u tom receptu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

radila sam kikiriki fantaziju

količinu smjese za tijesto sam smanjila za trečinu i ispalo je super-osim kaj sam ga u protvajnu slagala ko puzle jer mi se trgalo.

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam šape radila po ovom receptu:
    http://www.coolinarika.com/index.php...ecipe_cat_spec
    i ispale su savršeno, a najfinije su sada kad su malo odstojale (naravno, ako nisi gadljiva na mast)

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ja evo čekam zadnju tepsiju sa štapićima sa sirom i odlučih i ja probati tu fantaziju, smanjiću tjesto pa kako ispadne. Ne znam bi li pravila još nešto, malo mi je ostalo, ali više se nikome ne jedu...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja ću za NG napaviti samo onaj Darjin kolač sa prethodnog topica, sorry, zaboravila sam tko je dao recept, čini mi se nekako laganiji od ovih božićnih.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

tridesettri napisa:

evo recepta za cokoladne tartufe - ovo je uzasno fino...

cokoladu otopiti u malo vrhnja za kuhanje, dodati zlicu meda, narancinu koricu i malo cimeta (uostalom zacinite po zelji). smjesu ohladiti u frizideru, kad se stegne zlicicom vaditi malene kuglice i uvaljati u kakao. budu malo nepravilne kuglice, treba ih drzati na hladnom, najbolje u papirnatim kosaricama. ovo je ionako pipkavo ali kome se da dodatno zezati jako je fino u kuglicu umetnuti usecerenu visnju ili komadic marcipana...

Imaju li tu kakve konkretne mjere koliko čega? Pliiiz

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zašto su mi se zobeni kukiji presušili?

stavila sam prvu rundu na 160° ali su nakon 8 min još bili sirovi, pa sam pojačala na 175° i pekla još 6-7 min. drugu rundu sam pekla na 175° skoro 15 min.

u receptu piše 10-12 min ali tad su bili još sirovi. sad su smećkasti i suhi.

ja kekse inače pečem na 160° ali ovima bi tako trebalo pola sata.

buhuhuuuu...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Radila sam kikiriki fantaziju, užas, slatko i jako do boli.
    Još sam po vašim iskustvima na mjeru tjesta, za trećinu povećala mjeru karamela i čokoladnog preljeva.
    Volim slatko, volim čokoladu, ali ovo je fakat preslatko, najbolje mi je tijesto.
    A za one koji i dalje to misle peći mali savjet, kako je tijesto jako prhko
    ja sam ga razvaljala na papir za pečenje i tako stavila u tepsiju.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

meni uopće nije preslatko.
    radila sam u najvećoj protvajni,smanjila količinu tijesta i ispalo mi taman super tanko jer mi se čini da bi bili prejaki kad bi bili deblji.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Već nekoliko dana (3 ) zaboravljam napisati - radila sam Darjin kolač za NG i izvrstan je !! tinars puno hvala na ovom super receptu!
    Svi su oduševljeni.

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jedno pitanje za Apricot koje hoću postaviti od prvog dana kad sam pročitala njen savjet, ali nikako da se sjetim - kad radiš rafaello kuglice s bijelom čokoladom, pretpostavljam da ju rastopiš, a ne naribaš?

Nikad to nisam radila jer baš nekako ne volim taj okus mlijeka u prahu, ali tvoja ideja sa čoksom me zaintrigirala, to bi moglo biti ok, pa sam mislila u nekoj skoroj budućnosti pokušat (kad se riješimo novogodišnjih kolača)

I da ne zaboravim, svim curama s ovog podforuma želim svako dobro u ovoj godini, te puno dobrih i uspješnih recepata!

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam Apricot, i možda nisam u pravu, ali čokolada se topi, bar sam ja tako radila.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ko li vam pojede sve te silne kolače :shock:

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Da, čokolada se topi: stavim u staklenu zdjelu, pa na paru. Onda u to dodajem sve ostale sastojke kako ne bih isprljala više od te jedne zdjele.

dalmatinka, ove godine sam puno podijelila prijateljima, ali prošlih godina bismo sve sami pohrdali (uz goste, naravno): do 15.1. ne bi više ništa ostalo.

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure, thanx za savjet!

Ja imam oko sebe isto puno hrdalica!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove