-
Ja kupila u Mercatoru oljušteni, neslani kikiriki(stoji kod suhog voća). Ali nisam na kraju napravila kolač. I bolje, jer mi je i ovako muka od svega što sam pojela jučer i danas. Pravit ću za Novu.
-
PRACNE
14 dag oraha
17 dag secera
20 dag maslaca
35 dag brasna
1 jaje
muskatni orascic
promijesati brasno, secer i orahe. u to narezati maslac na listice i brzo izmrviti. onda jaje i m. orascic (koji u biti nije obavezan). odmah puniti kalupice i peci 20-30 min na 180. nisam sigurna u duzinu pecenja posto mi je pecnica malo cudna, al uglavnom cim krenu mijenjati boju odmah izvadis iz rerne i odmah vadis iz kalupa. dovoljno je kvrcnuti rubom kalupa od neku podlogu. sami ispadaju. i ne, ne treba mazati kalupe.
ovisi naravno i o velicini kalupa koliko se peku. ako imas one za orahe, preporucam da u njima peces. taman su zalogaj
-
e da upozorenje, posto je to prhko tijesto, nemoj ga slucajno premijesiti jer ce ti se pracne pretvoriti u prah.
-
-
ja uglavnom zaboravim muskatni orascic, zapravo ne znam cemu uopce sluzi u tom receptu.
-
radila sam kikiriki fantaziju
količinu smjese za tijesto sam smanjila za trečinu i ispalo je super-osim kaj sam ga u protvajnu slagala ko puzle jer mi se trgalo.
-
Ja sam šape radila po ovom receptu:
http://www.coolinarika.com/index.php...ecipe_cat_spec
i ispale su savršeno, a najfinije su sada kad su malo odstojale (naravno, ako nisi gadljiva na mast)
-
Ja evo čekam zadnju tepsiju sa štapićima sa sirom i odlučih i ja probati tu fantaziju, smanjiću tjesto pa kako ispadne. Ne znam bi li pravila još nešto, malo mi je ostalo, ali više se nikome ne jedu...
-
Ja ću za NG napaviti samo onaj Darjin kolač sa prethodnog topica, sorry, zaboravila sam tko je dao recept, čini mi se nekako laganiji od ovih božićnih.
-
tridesettri napisa:
evo recepta za cokoladne tartufe - ovo je uzasno fino...
cokoladu otopiti u malo vrhnja za kuhanje, dodati zlicu meda, narancinu koricu i malo cimeta (uostalom zacinite po zelji). smjesu ohladiti u frizideru, kad se stegne zlicicom vaditi malene kuglice i uvaljati u kakao. budu malo nepravilne kuglice, treba ih drzati na hladnom, najbolje u papirnatim kosaricama. ovo je ionako pipkavo ali kome se da dodatno zezati jako je fino u kuglicu umetnuti usecerenu visnju ili komadic marcipana...
Imaju li tu kakve konkretne mjere koliko čega? Pliiiz
-
zašto su mi se zobeni kukiji presušili?
stavila sam prvu rundu na 160° ali su nakon 8 min još bili sirovi, pa sam pojačala na 175° i pekla još 6-7 min. drugu rundu sam pekla na 175° skoro 15 min.
u receptu piše 10-12 min ali tad su bili još sirovi. sad su smećkasti i suhi.
ja kekse inače pečem na 160° ali ovima bi tako trebalo pola sata.
buhuhuuuu...
-
Radila sam kikiriki fantaziju, užas, slatko i jako do boli.
Još sam po vašim iskustvima na mjeru tjesta, za trećinu povećala mjeru karamela i čokoladnog preljeva.
Volim slatko, volim čokoladu, ali ovo je fakat preslatko, najbolje mi je tijesto.
A za one koji i dalje to misle peći mali savjet, kako je tijesto jako prhko
ja sam ga razvaljala na papir za pečenje i tako stavila u tepsiju.
-
meni uopće nije preslatko.
radila sam u najvećoj protvajni,smanjila količinu tijesta i ispalo mi taman super tanko jer mi se čini da bi bili prejaki kad bi bili deblji.
-
Već nekoliko dana (3
) zaboravljam napisati - radila sam Darjin kolač za NG i izvrstan je !! tinars puno hvala na ovom super receptu!
Svi su oduševljeni.
-
-
Nisam Apricot, i možda nisam u pravu, ali čokolada se topi, bar sam ja tako radila.
-
ma ko li vam pojede sve te silne kolače :shock:
-
-
Cure, thanx za savjet!
Ja imam oko sebe isto puno hrdalica!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-