Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: Probava u trudnoci

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno Probava u trudnoci

Kako nam se tema sto nas muci zakljucala moram sad otvorit konkretno pitanje....od starta trudnoce imam velikih problema sa nadutoscu i grcevima u crijevima,doslovno me bude grcevi i stalno imam grozan osjecaj pritiska i nadutosti...do prije 7dn sam cesto jela ali po malo da mi ne bude muka a sada (u 13tom tjednu) mi je nestala zelja za hranom i muka mi je ista jesti...doslovno sam na juhama i leso mesu od nedjelje a sad mi se pojavio i proljev!Nema sanse da je od neke viroze nego su mi toliko podivljala crijeva...bas vidim komade hrane u stolici koji neprobavljeni i neprovareni izlaze van...evo sad jedem bananu i grickam perece na poslu ne bi li pomoglo ali svako 30min do sat trcim na wc jer neznam jeli samo imam vjetrove ili ce nesto i izletit pritom....
    Strah me natezat se (znam da nije dobro) pa samo stojim nad wc-om i cekam hoce li sto izac....
    Da li je jos netko imao tako jake probleme i sto je je pomagalo?
    Da li da probam kupiti Normiu isl probiotike? A bi li mi onaj caj sa anisom i komoracem pomogao ili jos vecu revoluciju napravio?

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Možda bi za početak mogla otići par dana na bolovanje.
    Osjećam se identično kao ti, ali nemam proljev nego češće idem na wc. Izjutra mučnina, pomješana sa gađenjem, a cilo popodne žgaravica nadutost grčevi. Ništa ne pijem od lijekova, ali ne znam do kada ći izdržati, sada sam u 9 tjednu. Banene meni ne pašu pojačavaju mi žgaravicu.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Za zgaravicu provaj jesti bademe (skoro su svima po pisanju odi pomogli) ili mos kupit Rennie,on ti je siguran u trudnoci!
    Meni se ona dogodi samo navecer ako se prejedem,zato jedem pticje porcije!
    Ma mogu ja izdrzat na poslu,dok god ima wc papira! Kad radim nesto onda manje mislim koliko me muci stomak!
    Rekla sam ako moram birat,bolje onda ovo nego da povracam,to ne bi mogla podnjet radeci!
    Bila sam vec na bolovanju pretprosli tjedan radi prehlade pa kad se sjetim umanjene place koja ce mi se racunat kasnije u prosjek odma dobijem dodatnu snagu!
    Probiotici ti nisu ljekovi,to je kao da uzimas koncentrirani LGG jogurt npr...

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

I mene je na početku trudnoće mučila nadutost, čim bi nešto pojela odma bi se nadula, a pogotovo kad bi bio u pitanju grah, grašak, mahune i sl. Jednom me uhvatila nekakva viroza po cijeli dan me mučio stomak i to tako nekoliko dana al je prošlo. Sa mučninama u prvome tromjesečju nisam imala nikakve probleme samo ta nadutost i nisam mogla podnjeti ništa mliječno no srećom to se promjenilo, a što se tiče žgaravice samo ju sad ponekad osijetim ali rijetko, a kad bi ju osijetila uzela bi malo grickalica ili voća.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

eh ja imam obrnutih problema, zatvor

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

joooj pinky os se mjenjat,vise me pece guza od slinog brisanja....
    kupila sam holyplantov caj sa kamilicom,anisom i komoracem pa sam do maloprije imala ful jake vjetrove ali i opet maloprije posjetih wc...
    ako mi ne prestane za dan-dva zabrinut cu se....

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    joooj pinky os se mjenjat,vise me pece guza od slinog brisanja....
    kupila sam holyplantov caj sa kamilicom,anisom i komoracem pa sam do maloprije imala ful jake vjetrove ali i opet maloprije posjetih wc...
    ako mi ne prestane za dan-dva zabrinut cu se....
    I ja od početka imam mekšu stolicu, u nekoliko navrata i proljev a crijeva su bila problem do nekog 10-11tjedna. Skužila sam da nesmijem piti vitamine u tabletama. Od toga mi je užasno, čak i kada popijem malo više magnezija..
    Jesi kontaktirala doca?

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Za probleme s češćom stolicom ne znam, ali za zatvor je definitivno spas magnezij. Pijem dietpharmov s vitaminom C. U prošloj trudnoći imala sam i grčeve u listovima, a sada tog ničeg nema. Za žgaravicu mi je definitivno najbolji hladni kakao!

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Petronjela prvotno napisa Vidi poruku
    I ja od početka imam mekšu stolicu, u nekoliko navrata i proljev a crijeva su bila problem do nekog 10-11tjedna.
    sad ste me malo utjesile vi s meksim stolicama.
    ja se odmah zabrinem cim mi je meksa stolica, jer nakon dva spontana odmah mislim da nesto nije u redu i da su mi pali hormoni pa zato meksa stolica. imam utuvljeno u glavu da je zatvor najnormalnija stvar u trudnoci, pa ako nemam zatvor znaci da imam probleme s trudnocom.
    inace isto me jako muci napuhanost; navecer sam ko balon, imam osjecaj ponekad da ce mi koza popucati.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

meni danas malo bolje,jutros sam nakon Anisal caja jedva do wc-a stigla,bas me ono jaki grc uhvatio i dobro me protjeralo tako da mislim da mi ipak ga sada nije pametno pit,bolje da vi samo sa zatvorom i nadutosti to pijete,jer stvarno djeluje i to expressno!
    ...a onda opet,ako je ovo neka viroza mozda bolje da mi to sve "iscera" i procisti iz crijeva...
    cijelo jutro grickam stapice i pijem vodu i malo se stislo!

nisam Petronjela zvala doktora,racunam reci ce mi da radim ovo sto vec radim....najbitinije je pazit na unos tekucine...da imam nesto tipa salmonelu ili neko trovanje,imala bi i temperaturu,povracanje i puno bi se gore osjecala...

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Za klasičan proljev ti je najbolji crni čaj (indijski), čokolada za kuhanje i riža. To zatvara odmah. Probaj tako jedan dan.
    Za nadutost Donat mg nije loš. Za poslije ti nisam baš pametna..Kod mene još uvijek mekše ali nemam toliko često proljev od kad sam prestala sa vitaminima u obliku tableta. I da, ja imam gastroenterokolitis tako da sam to i očekivala u trudnoći. Neke cure imaju zatvor, mi smo na drugu stranu povukle

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja poslala staroga prije 2 tjedna da mi kupi anisal, nisam se mogla maknuti kako me zaštopalo, i u NITI JEDNOJ ljekarni u mome gradu mu nisu htjeli prodati taj čaj kad su čuli da bi ga trudnica pila.
    vratio se sa dietpharmovim magnezij plus c vitamin.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

meni taj magnezij niš ne pomaže. probava nikad gora, u stanju satima sjedit i tiskat, poslije sve boli, izlazim iz wc znojna... ma katastrofa! i to kad ide, to je dobar dan...

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

tako ti je i meni ksena. jučer sam stenjala po dana za jedan prdac, da budem slikovita, oprostite.
    ma užas.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    ja poslala staroga prije 2 tjedna da mi kupi anisal, nisam se mogla maknuti kako me zaštopalo, i u NITI JEDNOJ ljekarni u mome gradu mu nisu htjeli prodati taj čaj kad su čuli da bi ga trudnica pila.
    vratio se sa dietpharmovim magnezij plus c vitamin.
    Anisal od Holyplanta? Pa evo citam sa kutije: Budući da nema negativnih učinaka, mogu ga piti i trudnice i dojilje.
    A svasta,sad su stvarno u nekim ljekarnama poceli pretjerivat!

Popila sam 1 salicu i crnog caja jucer ali se on radi kofeina bas ne preporuca trudnicama...no racunam od 1 salice mi nista nece bit...
    i samo sam rizu jela,zgnjecenu oksidiranu bananu, danas stapice i ampren juhu....
    ja pijem onaj (kršitelj koda)ov sokic za trudnice,nije mi dosad pravio probleme,nevjerujem da mi je to sad odjednom od njega...

Ajoj Petronjela gastroenterokolitis...ali cek to je akutno,nemoze ti valjda bit kronicni pa od cega?

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

meni prilikom zatvora pomogne kivi na prazan želudac...

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma znam skulirana, kad me je to iznapadalo dok sam bila kod staraca, zaštop totalni, guglala sam sve živo od jada i vidila da taj čaj baš piju trudnice i hvale ga.
    pa sam poludila od muke kad sam čula da mu ga nisu dali.

moj stari laksativ je nemoguć - neskava 3 u 1 i cigar i voila!

p.s. ne pušim od transfera, ali šta mi se puši u zadnje vrime, to nije normalno. mislim, nema šanse da zapalim, ali bojim se da ću počet fumat čim prestanem dojit.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pinky , probaj jesti malo više masnoća i piti više vode.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Anisal od Holyplanta? Pa evo citam sa kutije: Budući da nema negativnih učinaka, mogu ga piti i trudnice i dojilje.
    A svasta,sad su stvarno u nekim ljekarnama poceli pretjerivat!

Popila sam 1 salicu i crnog caja jucer ali se on radi kofeina bas ne preporuca trudnicama...no racunam od 1 salice mi nista nece bit...
    i samo sam rizu jela,zgnjecenu oksidiranu bananu, danas stapice i ampren juhu....
    ja pijem onaj (kršitelj koda)ov sokic za trudnice,nije mi dosad pravio probleme,nevjerujem da mi je to sad odjednom od njega...

Ajoj Petronjela gastroenterokolitis...ali cek to je akutno,nemoze ti valjda bit kronicni pa od cega?
    Nemam pojma..znam samo da sam imala epizode zaustavlja proljeva i povraćanja na hitnoj..Kad gledam te dane, u trudnoći mi je super
    Za žgaravicu donat, za stolicu šalica crnog čaja..zasad funkcionira.
    Jesi ti uspjela zaustaviti taj proljev?

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ajde super da ti se sad popravilo,ne bi bas bilo zgodno imati takve epizode u trudnoci..
    ja jutros...ta..taaaam....savrsena stolica,prave konzinstencije i mekoce..hi hi.
    cak se ni ne osjecam se vise naduto,pretpostavljam da i Normia ima veze s tim!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Pinky , probaj jesti malo više masnoća i piti više vode.
    vode stvarno pijem jako puno - oko 2l dnevno, ali masnoća baš i ne unosim previše.
    hvala na savjetu!

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni je u pocetku trudnoce ujutro pomagalo samo na taste popiti instant kavu (2 pune zlicice na 2 deci vode) + magnezij tabletu + donat MG. Uzas. To sve od toga sto sam izbacila cigaretu iz kombinacije kava + cigareta. Svako jutro mi je prva 2 sata bila briga da li cu uspjeti obaviti sr**e jer ako bi ijedan dan propustila iduci dan je bila totalna koma.

Kasnije sam uspjela izbaciti tablete magnezija i nekako se ustabilio, tako da mi je bilo dosta kava + donat (donat cak i ne svaki dan).

I vazna napomena: sjetila sam se ponijeti kavu + donat i u rodiliste i super da jesam - u mojoj sobi jedino ja nisam dobila tablete/cepice (a rodila na cr) vec sam uredno 2. dan nakon cr imala stolicu - uz pomoc mog uobicajenog jutarnjeg "koktela" - iako sam mislila da necu imati sto jer nisam nista jela prije cr a dali mi klistir.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 30.01.2011. at 14:47

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

eh, ja ne pijem kavu niti pušim od pozitivne bete

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Onda mozda da probas sa sokom od sljiva ili tako nesto + donat?

Ja se kave nisam mogla odreci nikako, cak i kad mi je bilo zlo i okus promijenjen kavu sam morala popiti bar malo... kasnije mi je to super doslo jer kako se beba navikla u trudnoci mirno sam i uz dojenje nastavila s kavom bez ikakvih nuspojava...

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

Ja sam prije trudnoće pila kavu onu instant 3u1 al sam u trudnoći prestala jer mi nije prva tri mjeseca pasala, a sad kasnije nisam stekla naviku da bi ponovno pila al znam tu i tamo popiti i odma imam potrbu otić na wc.
    A pijem i donat al ne svaki dan tak da nemam nikakve probleme sa stolicom.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Probajte svako jutro umiješati sjemenke lana u jogurt i to pojesti, mene je to spasilo od zatvora u trećoj trudnoći.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ajde super da ti se sad popravilo,ne bi bas bilo zgodno imati takve epizode u trudnoci..
    ja jutros...ta..taaaam....savrsena stolica,prave konzinstencije i mekoce..hi hi.
    cak se ni ne osjecam se vise naduto,pretpostavljam da i Normia ima veze s tim!
    Jeeeeeee!!! Neka tako i ostane!

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    vode stvarno pijem jako puno - oko 2l dnevno,
    Ovo me baš nasmijalo - toliko vode popijem do podneva, ali dobro ja sam freak i popijem po litru i pol vode samo tijekom noći.

Inače prešla sam sve; od zatvora do meke, prečeste stolice i hemeroida, u ovoj trudnoći (inače se prvenstveno mučim sa zatvorom - otprilike idem na wc jednom u 4-5 dana) i nisam pametna za savjete - em inače imam čudnu probavu (čokolada me tjera na wc), em je jednom pomoglo jedno, a drugi put skroz nešto drugo.

Ispobavajte i nađite što vam paše, te vam svima želim dobru stolicu (eh, kud ne prodaju ovakve čestitke )

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Ripcord prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo me baš nasmijalo - toliko vode popijem do podneva, ali dobro ja sam freak i popijem po litru i pol vode samo tijekom noći.
    to je strašno puno, pogotovo po noći. Šećer ti je ok?

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    to je strašno puno, pogotovo po noći. Šećer ti je ok?
    Ma da, nemam problema sa šećerom, samo inače volim slano i imam jako nizak tlak, pa prirodno tijelo traži puno tekućine. Sad se suzdržavam od slanoga zbog toga što sam počela oticati, ali ne mogu prestati s konzumacijom vode u neograničenim količinama, kolikogod se trudila...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ovisi i koliko se znojis,moj dragi popije po 3l vode minimalno ali kad idemo u gym s njega sve kapi po podu a s mene nista...dakle bitan je i output!
    A i meni je nizak tlak i volim slano,ali eto osim ljeti bas jako malo pijem i sad se silim,stavim bocu na stol...

malena15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ja radim u uredu.... i popijem po 4 litre vode dnevno..... i pazim kaj jedem i na wc nikak... glupo pitanje... 5 mjeseci sam trudna, kaj se ne smije tiskat na wcu? pa nije da će mališan izletit danas me dok sjedim probadalo u donejm djelu trbuha nikak se namjestit... kad sam u poluležećem položaju boli, kada sjednem boli... jel moguće od zatvora? tu sve neke brabunjke izbacujem... užas... nikak da se pošteno očistim...

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj malena15 prvotno napisa Vidi poruku
    ja radim u uredu.... i popijem po 4 litre vode dnevno..... i pazim kaj jedem i na wc nikak... glupo pitanje... 5 mjeseci sam trudna, kaj se ne smije tiskat na wcu? pa nije da će mališan izletit danas me dok sjedim probadalo u donejm djelu trbuha nikak se namjestit... kad sam u poluležećem položaju boli, kada sjednem boli... jel moguće od zatvora? tu sve neke brabunjke izbacujem... užas... nikak da se pošteno očistim...

preprzi malo secera i mlijeka, ciscenje zajamceno

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja citavu trudnocu imam grceve i meku stolicu. ne kontam u cemu je fazon!? sta god da procitam u vezi probave u trudnoci svuda samo zatvor, zatvor... a kod mene ni z. samo nekako kao da je sve pokvarilo se ili kao da jako cesto pojedem nesto sto ne bih smjela!? znaci skoro svaki odlazak na wc je popracen grcicima...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

da ja prijavim stanje,od onog incidenta prije skoro mjesec dana,sad sve super,svaki dan uredno idem na wc (nekad i 2x),za svaki slucaj pijem Normiu,svako vecer jednu jabuku,dovoljno tekucine tjekom dana i nema vise ni grceva ni nadutosti!

nijntje,bolje tako nego da se mucis sa zatvorom & tvrdom stolicom, vecini baca na zatvor a eto ima i takvih kosto si ti!

Tetka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Kod mene je zatvor bio ocajan dok mi jedan frend (koji zbog zapetjaja crijeva ima kraca crijeva) nije povjerio jednu tajnu.

Kombiniram ujutro uz dorucak LGG probiotik i iza rucka oko 3-4 sata salicu cokolina.

Idem u prosjeku svaki do svaki drugi dan na wc. Ustabililo se i osjecam se odlicno!

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni kod zatvora pomaže blitva, na lešo spremljena samo sa malo maslinova ulja i soli.

malena15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

željana02 hvala

buci-buci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Drage forumašice, evo mene prvi put na rodinom forumu. Ja sam u 12. tj trudnoće, a probavne smetnje me muče od samog početka. Mučnine koje su svakodnevne i više-manje cijelodnevne, gastritis (još od studentskih dana), žgaravica i sad još i hemići. Ima li koja iskustva sa hemićima jer ako me muće već sad u 12. tj. trudnoće što će biti u 30-40., a da i ne razmišljam o samom porodu.

malena15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

BTW da se referiram na prijašnje postove... problemi sa probavom (nemougćnost odlaska na wc) može biti uzrokovana i ako se pije nadomjestak željeza... ja ga pijem tekućeg, svaki dan... iako mi je ginić rekao da popijem čašu kupinovog vina svaki dan ali mi se to nekak ne čini dobro za bebu... i eto otkrila sam otkuda problemi

što se tiče hemića.... ja sam ih dobila negdje u 20 tjednu, par dana mazala s nevnovom masti... nestalo.... probaj s tim... ja ne želim razmišljati kaj će biti kasnije.... sada sam 24 +5 trudna

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

Citiraj buci-buci prvotno napisa Vidi poruku
    Drage forumašice, evo mene prvi put na rodinom forumu. Ja sam u 12. tj trudnoće, a probavne smetnje me muče od samog početka. Mučnine koje su svakodnevne i više-manje cijelodnevne, gastritis (još od studentskih dana), žgaravica i sad još i hemići. Ima li koja iskustva sa hemićima jer ako me muće već sad u 12. tj. trudnoće što će biti u 30-40., a da i ne razmišljam o samom porodu.
    dobro da sa time nemam problema, a već sam i pri kraju pa se nadam da me neće zadesiti..... negdje sam tu na forumu pročitala da neke cure koriste kestenovu mast i da im je pomogla.... a možda se neko javi pa potvrdi tu informaciju.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Za hemeroide pomaže bilo što što pomaže kod liječenja vena (mislim na kreme i masti), jer je riječ o istom problemu, samo na drugoj lokaciji. Alzo, kesten je okey, iako nema jako djelovanje.

Ja sam u trudnoći u ekstremnim situacijama koristila Faktu. Pomaže, preporučio ginić, ali ne preporučujem čestu uporabu.
    Posljednje uređivanje od Ripcord : 08.03.2011. at 17:14

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ja imam problema vec par godina.i bome sam imala jake upale i bolove.a ovo mi je prva trudnoca i trenutno nemam hemeroide.al evo zadnja 4dana ništa od moje probave.a nesmijemo se naprezat?? u 33+2tt sam sad.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pinky, svaki dan 3-4 suhe smokve.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala marta!!
    meni se probava malo normalizirala, jednako nenadano ko što je bila zatajila.
    svaki dan uzimam magnezij 300 i mislim da i to pomaže.

buci-buci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Curke kao što sam napisala jučer imam probavnih smetnji no hvala Bogu one se ne odnose na sami kontinuitet pražnjenja, a u tome mi uvelike pomažu suhe šljive (kao što je to napisala i "marta"),ječmena kaša (ričet)kuhana samo u slanoj vodi i naravno dnevno pojedem barem kilogram raznog voća (kruške , jabuke, naranče, ponekad ananas, ponekad bananu ali samo ujutro i ostalo što se može naći dok još nema proljetnog i ljetnog voća)

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mg! (magnezij)
    Treba i za trudnoću (čitala na Harni), a odličan za probavu.
    Suhe šljive također!

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj mamaShe prvotno napisa Vidi poruku
    Mg! (magnezij)
    Treba i za trudnoću (čitala na Harni), a odličan za probavu.
    Suhe šljive također!
    Potpisujem. I nije da reklamiram, ali suhe sljive iz Lidla su izvrsne.

malena15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

curke, meni se unormalila probava... znači svako jutro na prazan želudac žlica meda i čaša mlake vode.... zatim kompot od šljiva i smokava... i navečer jabuka MG sam čula da je jako dobar

priscila avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Magnezij je zbilja odličan Meni ga je ginekolog preporučio zbog oticanja nogu, ali mi se usput i izregulirala stolica
    Super!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •