Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Ulovila me malo frka...

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno Ulovila me malo frka...

Posljednja tri dana, nakon tjedana konstantno lupanja od jutra do sutra, mališa se skoro uopće ne miče. Znam da je veliki (38+2), ali ta nagla promjena me nimalo ne veseli.

Uz to, posljednjih dana si ne mogu pomoći nego me lovi neki strah da nešto neće biti u redu. Inače nisam paničarka ni depresivka i nemam pojma zbog čega takva razmišljanja, ali me baš gadna neka jeza lovi. Nisam nikome rekla za to, nego se samo živciram u sebi. Još budući da je kalcifikacija posteljice počela prije podosta tjedana, strah me da što ako stvarno nešto krene po zlu, a ja pojma nemam. Nisam se još počela otvarati i doktor mi je prekjučer rekao da još nije spreman za izlazak, no ne mogu si pomoći

Eventualno se mrdne nakon što stišćem trbuh i izvodim čudesa, no ni to ne pomaže stalno. Evo već zadnjih sat vremena sam radila sve i svašta i on ni makac.

Kako može od totalno hiperaktivne bebe postati tako miran?! Slobodno me malo ohrabrite, baš mi treba

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pa gle, ako misliš da će te smiriti odi u bolnicu, pa neka te pregledaju, ne može škoditi.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ako te jako frka, smirit će te odlazak liječniku. a čim si se odvažila napisati post očito te je jako frka. nema smisla da se grizeš jer time štetiš i sebi i bebi nego lijepo odi liječniku, možeš i na neku hitnu. pregled će trajati par sekundi, a ti ćeš biti na miru.
    činjenica je da je sigurno velik i da nema puno prostora za mrdanje, a možda se i nekako namjestio pa više ne osjećaš lupanje. možda te lupa po leđima

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

najbolji rešenje za tvoju brigu i nemir je da posjetiš doktora pa ćeš sigurno znat. mi smo uz tebe i nadamo se da je sve u redu.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Bebe se smire kad više nemaju puno mjesta, ali ako ti se čini da nešto nije kako treba, odi neka poslušaju bebu. Kad začuješ otkucaje, bit ćeš mirna.
    Da li inače brojiš pokrete? Treba mirno leći tri puta dnevno. Mora biti bar deset spontanih pokreta na sat. Skoncentriraj se na bebu i ništa drugo i sigurno ćeš osjetiti pokrete. I nastoj da te ne savlada strah, jer onda i tlak raste, pa ćeš se loše osjećati. A beba osjeti maminu uznemirenost.

Ako stigneš, javi kako je. Sve najbolje!

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Najbolje da odes do lekara radi mira. A koliko dugo primecujes da nema pokreta?

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Kazu da se beba smiri pred porodjaj.
    Mada,moje su sve tri bile aktivne cak i na porodjajnom stolu...
    Najbolje za tvoj mir je da posetis doktora
    Drzim fige da je sve ok!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da, beba se smiri kad glava uđe u porođajni kanal, pa se više ne može toliko vrpoljiti.

Sretno!

Huljica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Lezi i osluškuj ako treba i 2 sata.Ako se ne pomakne ujutro odmah doktoru. A ako možeš doći do Hitne večeras-otiđi. Ako ga ne osjećaš 3 dana trebaš otići. Morao bi se pomaknuti bez obzira što je već velik i nema prostora. Napravit nekakav pokret...I bit ćeš mirnija kad odeš doktoru!

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Evo drage moje, nakon pregledavanja lektire, sređivanja kuće i tuširanja zalegla sam i ispovijedila mm-u što me muči. On je rekao da ako želim, idemo do bolnice, no ja sam rekla da ćemo još malo pričekati i tako mi je počeo masirati noge, opustila sam se skroz i ... tum-tum! Mališa se počeo vrpoljiti

Nekoliko je puta još tijekom sljedećih 20 minuta lagano mrdnuo i ja sam odmah smirenija i sretna

Hvala na podršci, valjda mi je još više frka zbog tih nekih strahova koji se se pojavili, nadam se da će sljedećih dana ipak biti malo življi, da ja budem mirnija. No, kako bi rekao mm ne valja kad previše lumpa, a ne valja ni kad spava

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Normalno je da te pred porod uhvati 100 nerealnih strahova, kao i to da se dijete puno manje miče jer nema mjesta više za boks i nogomet.
    Ništa ne brini.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa Vidi poruku
    Normalno je da te pred porod uhvati 100 nerealnih strahova, kao i to da se dijete puno manje miče jer nema mjesta više za boks i nogomet.
    Ništa ne brini.
    Čudno mi je to jer sa starijim sinom nisam ništa brinula nimalo (ali nisam imala ni neta doma ni proučavala ništa o trudnoći, nego bila mlada i luda i neopterećena), samo sam željela da bude živ&zdrav (bez strahova da se to možda neće dogoditi), a plesao je u meni do posljednjeg dana (rođen je točno na dan kojeg sam ja izračunala kao termin).

Sad sam stara i preizguglana

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Ripcord prvotno napisa Vidi poruku
    Sad sam stara i preizguglana
    da, to je definitivno taj sindrom - preizguglano (staro )

MariolaST avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Koliko mi je poznato, a dvije su trudnoće iza mene, beba kad treba brzo van sasvim se umiri. Valjda više nema prostora za manevre, ali ipak pošto si se prestrašila, čisto zbog sebe, odi do liječnika i bit ćeš mirnija. Ne znači ti ništa otići par minuta na pregled naspram toliko brige i nespavanja.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Meni se djeca više migolje, (migoljili su se... ) kad bih stala na sve četiri, pa bi visili - valjda imaju više i mjesta zbog gravitacije pa sam ih tako "obrtala" kad sam htjela da se gibaju.
    I drago mi je da bebica pleše Ma sve će biti okej!

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

Super vijest nek sve bude i dalje u redu.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

meni je uvijek pomagalo pojesti nešto slatko...

žanet avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Upravo sam pročitala da beba par tjedana prije poroda puno više spava i manje je aktivna jer skuplja snagu i energiju za porod i to je sasvim normalno i prirodno.
    Znam,da hvata strah šta je isto prirodno i nije loše otić doktoru kad se jako pripadneš,čisto da se smiriš i da si sigurna da je sve ok.Jadne ti smo mi,uvik nešto strepimo i čekamo.Neka je tvoja mrvica dobro to je najvažniije!

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

meni je palo na pamet da nisi mozda neki dan gledala Seherezadu,bila je epizoda di se ovoj glumici par dana pred porod dijete prestalo micat i nakraju se rodilo mrtvo....brrr..ja to inace ne pratim ali sam bila u Zg kod tetke sa mamom,ima 1 TV i kako one 2 to prate,sta cu,ja gledala s njima...odma sam poslje posla spavat,stan pregrijan,imala sam bas lose snove i budila se,vjerojatno mi je i to malo utjecalo...

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

zasad skulirana ne pratim sapunice, al dobra je finta

Nego, danas je sve pet, prije podne se lagano mrdao, popodne i sad predvečer je imao svoje uobičajene ture šutiranja i ja sva blažena

Jedino na što se danas mogu potužit jest da me muče 'plinovi' (da budem fina), sve u 16

Još jednom, hvala svima na brizi...

Huljica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Lako za plinove! Bitno da ste vi dobro!!!

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ripcord...jos malo......pocelo je odbrojavanje...

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj zeljana02 prvotno napisa Vidi poruku
    Ripcord...jos malo......pocelo je odbrojavanje...
    Budući da sam uspješno izlječila streptokoke (samo sam čekala da se njih riješim), nekako sad imam feeling da kad sam se smirila da će mali dočekati termini i uopće nemam osjećaj da ću vrlo skoro biti opet mama

Inače, opet imamo drmeše u trbuhu i sve je super

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •