Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: obici Stockholm sa detetom od 20m.- saveti

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno obici Stockholm sa detetom od 20m.- saveti

planiramo za Stockholm na leto.
    ima li ko kakav savet, sta obici obavezno, sta zaobici, kako to uspeti sa toddlerom
    jeste rano, ali ja se spremam na vreme hvalaaa!!!

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Možete se prošetati kroz Gamla stan. To je stari dio grada gdje je kraljevska palača. Mojem klincu je bila fora smjena straže jer sudjeluje dosta konja. Ima i jedna fina slastičarnica na lijepom trgiću (mislim da je blizu smješten i Nobelov muzej).

Obavezno posjetiti Skansen, zanimljivo i djeci i odraslima.

Mi smo išli i na izlet s brodom do kraljevske palače Drottningholm. Naše dijete je tad bilo manje pa je nama bilo super šetati po parkovima okolo palače.

Mislim da će se na forumu naći koja forumašica iz Stockholma, pa će ti dati više ideja.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

hvala, zapisujem

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Muzej Pipi Dugečarape! imaju i predstave....

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moja najbolja druga je tamo, radi u nasoj ambasadi. Pa kad dodje sa 15-tak dana pitam je sve i detaljno ti napisem
    A mozda cemo i mi ovog leta malo tamo

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Koliko ostajete? Jer tamo vam ne može biti dosadno. Mi smo bili s klincem od ravno 2 godine i bili smo posvuda. Jedino mjesto na koje ga nismo vodili unutra je bio Stadshuset (Gradska vijećnica, tad ga je moja sestra pričuvala vani u parku).

Junibacken ("Pippin muzej")
    Nordiska musset (Nordijski muzej)
    Vasamuseet (Muzej Vaasa)
    Ta tri su jedan pored drugog na Djurgårdenu, koji je cijeli veliki park. Mogu se iznajmiti bicikli (sa sjedalicom i kacigom za malca!). Tamo je i Skansen (park, etno-selo, zoo-vrt na otvorenom).

Drottningholm (Kraljevska palača, malo izvan grada) - može se busom ili brodom (ljepše); krasan park oko palače + Kina slott (Kineska palača)

Fjäderholmarna - otoci u arhipelagu, brodićem iz centra grada, lijepo za šetnju, kupanje, stari zanati,...

U gradu: Gamla stan (stari grad, cijeli, prekrasno za šetnju, mali restorani i dućančići, suvenirnice), Kraljevska palača sa smjenom straže, puno parkova (Haga park za piknik, kuća leptira usred parka; Humlegården - odlično za predah, u centru, lijep ograđeni dječji park s triciklima, dijelom za bebe i sl.).

Svakako uzmite kolica, čak i ako ih inače više ne koristite. Naime, jedan roditelj s djetetom u kolicima vozi se besplatno u svim gradskim busevima (ne vrijedi za podzemnu).

Ako imate vremena, Uppsala je lijepa, samo 50 min vlakom.

Ne daju mi klinci više pisati, a i moram se malo prisjetiti što smo još radili. Pitaj ako te što zanima.

Uglavnom, nema boljeg mjesta za ići na put s klincima. Sve je dostupno, djeca su svugdje dobrodošla, ma divno.

Jedino ponesite puuuune novčanike. Nije jeftino.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Moja najbolja druga je tamo, radi u nasoj ambasadi. Pa kad dodje sa 15-tak dana pitam je sve i detaljno ti napisem
    A mozda cemo i mi ovog leta malo tamo
    divno! zamisli jos tamo cunjamo zajedno.. ihaa

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

hvala Freja, sve zapisujem. menja se i on, verovatno ce imati vise strpljenja kad malo jos poodraste, sada mi je SF da odem sa njim u muzej

ostajemo 7 dana

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

U njihovim muzejima uvijek negdje nešto ima za klince. Ali ako je lijepo vrijeme ima se i previše toga raditi tamo na otvorenom. Problem je samo što će vam sedam dana biti prekratko

Ja bih opet... Baš vam zavidim.

Ako letite do Stockholma, a presjedate negdje, podesi letove da imate barem 2 sata između. Pogotovo ako presjedate u Beču. U protivnom zna biti strka, što nije lako kad imaš malo dijete sa sobom i silu prtljage, a u Beču se po tom pitanju baš i nisu iskazali.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •