Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Uzroci laringitisa?

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Uzroci laringitisa?

Noćas smo opet imali pohod na Hitnu. Aleksandar je usred noći iz "čistog mira" počeo kašljati onim odvratnim lavljim kašljom. Jako ga je boljelo i jedva je dolazio do zraka, ali to nije bio bronhitični napad. Međutim, kako je to bilo dosta jako, ipak smo otišli na hitu i završili na pedijatriji.
    Doktorica nas je htjela ostaviti ali smo rekli neka prvo pokuša ambulantno, pa ćemo vidjeti. Dobio je injekciju solumedrola i inhalacije od neke mješavine antibiotika, kortikosteroida, vitamina i kalcija. Na sreću dobro je to podnio i u 7 smo isši doma. Ne moram vam ni pričati kako se osjećam nakon 2 sata spavanja noćas.

Ono što je mene začudilo je to da je pedijatrica kao uzrok laringitisa (definitivna dijagnoza) navela ili stres ili alergiju. :? A ja sam mislila da laringitis uzrokuje bakterija. Sad sam prvi put čula za tu mogućnost.

Stvar je u tome što Aleks inače JE alegričar i astmatičar, ali ako je ovo alergijska reakcija, ja ne nam na što bih uopće morala pripaziti.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

meni je dok sam bila klinka razlog perije,odnosno pernati jastuk

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je Richter rekao da laringitis nikad nije "posljedica " alergije. Moj Vid ih je imao dosta i stvarno nakon 5. godine je imao samo jednom i to je bio samo kasalj bez otezanog disanja. Napravili smo bez obzira testiranja i nije alergican.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Neki ljudi reagiraju histaminskom reakcijom (koja je inače karakteristična za alergiju) na hladnoći ili u fizičkom naporu. Možda mu se tako nešto dogodilo?

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Irena23 prvotno napisa
    Meni je Richter rekao da laringitis nikad nije "posljedica " alergije. Moj Vid ih je imao dosta i stvarno nakon 5. godine je imao samo jednom i to je bio samo kasalj bez otezanog disanja. Napravili smo bez obzira testiranja i nije alergican.
    A. je inače alergičar i ima astmu, ali da je laringitis posljedica alergije, to još nikad nisam čula. Mi isto idemo k Richteru i ja isto mislim da bi se on samo nasmijao na to.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Shvaćam. Valjda se onda radi o običnoj upali. Možda u tom dijelu nema tih histaminskih receptora ili štajaznamčega.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

a nama su rekli da je uzrok virus :? nakon injekcije dexametazona kao da nikad ništa nije bilo :shock:

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Osim virusne i bakterijske infekcije, uzrok laringitisa može biti i alergija, inhalacija tvari koje iritiraju glasnice te jaki kašalj.
    Nije isključeno da je upravo taj jaki kašalj, uzrokovan, recimo, nekom alergijom, oštetio glasnice i da je stoga došlo do laringitisa.
    Dakle, ne mora značiti da je bilo kakva infekcija, no to se može provjeriti krvnim pretragama.
    Ja bih rekla da je u tome stvar, no ti ćeš bolje znati jer imaš kliničku sliku pred nosom.

Nadam se da će brzo ozdraviti!

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I moja je frendica noćas završila na hitnoj.
    dg. Bronhitis i virusni laringitis
    Da nema doma inhalator zadržali bi ga.
    Rekla joj je doktorica da su skoro svi s istim simptomima.
    Širi se brzo i u nekoliko dana.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •