Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Geonistin vaginalete

Tixy

Početno Geonistin vaginalete

Cure, molim malu pomoc, ako je netko ima iskustva s tim.
    Upucena sam na cervikalni bris i svi nalazi su bili negativni osim na aerobne bakterije Proteus mirabilis kojih ima u malom broju. Doc mi je prepisala geonistin vaginalete, pa me zanima da li za vrijeme terapije Geonistinom mogu imati spolne odnose, odnosno da li on ima ikakvog utjecaja na plivace? Poslije Nove godine bi trebala ici na folikulometriju pa si mislim cemu sve to ako trenutno ne mozemo raditi na bebi :?

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Za vrijeme terapije trebala bi izbjegavati spolne odnose.

Prebacujem na Zdravlje odraslih

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Sam Geonistin ne bi smetao, ono što smeta je Proteus. Može izazvati spontani, tako da ne bi trebala ići na bebu dok ne izliječiš beštiju. Iako je u malom broju, nisam sigurna koliko će samo lokalna terapija pomoći. Možda da potražiš drugo mišljenje, da još nekog pitaš trebaš li uzimati i antibiotike?

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

geonistin su antibiotske vaginalete, znači uništavaju bakterije

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Tixy, je li te doktorica poslala i na urinokulturu?
    Proteus mirabilis je tipicni nepozeljni stanovnik mokracnih puteva, pa se vjerovatno radi o autoinfekciji. ako je tako, onda se lako moze desiti da dodje do ponovne upale, sve dok ne saniras i urinarnu infekciju.

U cerviksu se obicno nadje Proteus vulgaris.

Ako se radi o maloj koncentraciji, probaj Proteus unistiti cajevima, potrazi prethodne topice o Proteusu, puno srece i da sto prije dodjes do bebice

ja bih ti takodjer savjetovala da pricekas s odnosima do urednog nalaza, vjeruj da je spontani mnogo gori od cekanja jedan mjesec. govorim iz iskustva

Tixy

Početno

Wewa, doc. me poslala da napravim urinokulturu odmah nakon terapije Geonistinom. Ako nalazi budu negativni, moram ponovo napraviti bris na aerobe.
    Nis, u svakom slucaju ocito je bolje pricekati s odnosima taj mjesec.

Hvala curke

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ako odmah počneš terapiju, ona traje 6 dana i na kutiji piše da se treba suzdržavati od spolnih odnosa. Bitnije je da i TM koristi neku baktericidnu kremu jer si inače možete prenositi bakterije. Proteus ne izaziva spontane pobačaje i dio je normalne flore anusa, istina ne bi trebao biti u rodnici, al nije panika u trudnoći. Ja sam ga imala jednom i sve nestalo od geomicina vag. i ceporexa. Štos je u tome što je analni otvor blizu rodnice, treba izbjegavati analne odnose bez kondoma, paziti na smjer brisanja genitalija i tako to...

Tixy

Početno

Nije mi nista rekla da i MM treba nesto koristiti, odmah mi je to bilo sumnjivo jer se kod bilo kakvih bakterija u cerviksu odmah daje terapija za oboje. Hm...
    Kupila sam vaginalete i ako odmah poslije M pocnem s terapijom, jos uvijek cu stici iskoristiti ovulaciju u ovom ciklusu. To mi je sad super informacija :D

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Tixy, kako je prosla stvar s Proteusom.
    Pitam zato jer je i meni izoliran isti taj Proteus mirabilis u cervikalnom brisu a vec sam ga prije imala u urinokulturi. Problem mi je sto do svoje gin. u prim. zastiti mogu doci tek u srijedu a do dr. Lucingera na VV tek iy 15.01. Postoji li neki necin da sebi u medjuvremenu pomognem.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Re: Geonistin vaginalete

kod korištenja geonistin vaginaleta najbolje je izbjegavati spolne odnose ili uz obavezno korištenje kondoma jer može doći bakterija kod supruga pa taman kad se ti izliječiš on je opet prenese tebi i tako ste stalno u "začaranom" krugu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •