Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: najizdašniji recept hitno

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno najizdašniji recept hitno

Treba mi hitno najbrži i najizdašniji mogući recept za kolač, slance, klipić, pite bilo što prikladno za ogromno okupljanje- cca stotinjak ljudi- da se može jesti rukom.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lisnato tijesto razvaljas, izrezes na trakice, malo zafrknes, premazes zutanjkom i pospes sezamom/makom/kimom/posolis...
    i u pecnicu na 10ak min dok ne pozute
    ili razvaljano lisnato izrezes na kvadrate, stavis malo pekmeza/sira/nutele/sunke, sira/komadic marelice ili nekog drugog voca/..., zarolas i pritisnes na kraju. Ili preklopis u trokut i pritisnes krajeve.
    ili ga rezes casom da bude okruglo pa samo preklopis i pritisnes krajeve, i imas oblik skoljkice
    ....

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

koliko će ljudi valjati to tijesto , ruke će ti otpasti ako ćeš sama valjati kiflice. računaj da ti treba barem 200-300 kom ako ima i druge hrane.
    Možda nešto kao ovo http://forum.roda.hr/threads/29861-n...ghlight=slanci
    http://forum.roda.hr/threads/56740-n...ghlight=slanci

A da napraviš pite (krumpir, meso, kupus, sir, špinat)? Kupi gotove kore na placu ili razvuci sama ako imaš vremena i volje, ako neće biti druge hrane.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hvala cure na brzim odgovorima! To ću ja sama valjati, kolegica i ja bi htjele počastiti ekipu s kojom radimo. Mislim da ću kombinirati, čisto da mi bude zanimljivije , par lisnatih tura i onda dvije, tri ture slanaca, koja pita, malo sira i cherry rajčica, maslina tu i tamo... kolegica peče kolače pa će biti simbolično, ali ipak nešto, da obilježimo kraj projekta.
    Posljednje uređivanje od pikula : 29.01.2011. at 11:59

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

za pite je onaj recept ''Kore sa grisom i voćem'' najizdašniji(ja uvijek radim sa sirom po tom receptu). može ti ispast i do 40 komada za u ruku(meni ispadne i više).

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ove kiflice sa sirom su super. Daju se čak razvaljane smotane zaledit par dana prije, pa kad ti trebaju samo izvadiš i ispečeš.
    http://forum.roda.hr/threads/13813-s...flice-sa-sirom

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Starinska orehnjača, makovnjača ili slično (moji vole nadjev od rogača s domaćim džemom - to se samo pomiješa, a i vrlo je ekonomski prihvatljivo ).

U veliki pravokutni pleh duljine 35 cm ide cca 750-800 g brašna, izađu 2 "štruce" koje narežeš.

Ja ta tijesta zamijesim navečer (da ne čekam dok se dižu) i frknem u frižider, a punim i pečem ujutro.

Ako te zanimaju detalji, viči...

Isto - medenjaci od kile brašna - ispadne ih hrrrrpa...

MariolaST avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Imam recept za kifliće ili ružice s masti. Filaš s čim hoćeš, npr. marmelada, orasi, Nutella, za slatku verziju, a za slanu najbolje šunka i sir.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

oni s kiselog vrhnja brzo i fino su brzi i lagani za napraviti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove