kada je meni rečeno za moj problem i to na hematologiji na Rebru sjela sam i stala obilaziti zg ginekologe...
svi su dizali ruke i govorili da nitko se ne usudi i ne vodi ovakve 'otpisane' kao što sam ja..
na moje pitanje.. pa gdje ću ja voditi trudnoću.. najiskreniji je bio dr. Kos koji mi je rekao... ja vam isto to znam raditi ali ovim se baš bavi jedini čovjek u hrvatskoja to je prof. Đelmiš..
Došla sam k njemu.... malo riječi.. (on ti nije kao Podobnik, Podobnik je također dobar doktor ali koji puno priča kada si mu pacijent ali na način da te sa svime upoznaje objašnjava, itd.. Đalmiš je čovjek čista suprotnost.. on malo priča ali meni je dovoljan bio njegov pogled..)
Mene je on tako oduševio da sam počela čitati njegove stručne radove, izučavati njegova područija, laiči pratiti tu 'patologiju trudnoće'.. pokušala sam na sve moguće načine surađivati kao trudnica i time sam se okupirala...
Malo po malo, naš odnos je bio sve rječitiji, ipostavljala sam mu pitanja kao na faksu.. i on se počeo interesirati od kuda ja izlačim sve te informacije a nisu sa foruma i nisu iz novina.. pa sa mu priznala da ga čitam, da mi je zanimljiv a područije također...
i tako smo nas 2 izgurali moju trudnoću.... štreberski sam ga slušala, korak po korak.... znaš on se samo problemima i bavi... njemu rijetko idu 'normalne trudnoće) (iako i njih vodi) ... i on problem zna prepoznati...
On je izvrstan dijagnostičar... uvjek me je podsjećao na dr. House-a (ne cinizmom) već logikom... ništa ne obećava ali je i realan kada objašnjava problem...
uglavnom za njega.. sve preporuke...
kada je došao porod, 6 puta su mi davali spinalnu i nije išlo.. došao je i rekao ne mučite ju, idemo u opću... došao do mene, pomilovao me po ramenu i rekao sve će biti dobro... i tako sam i zaspala...
porodio mi je curetak, u 38 tjednu apgar 10/10 50 cm dugačku i 3200 tešku.... pobrinuo se da mi sredi svu skrb, i zbrine nas 2..

Odgovori s citatom