Pokazuje rezultate 1 do 50 od 757

Tema: nakon gubitka....kada se odlučiti na novu trudnoću i kako ju psihički preživjeti

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    klarita2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

evo nešto što sam pročitala iz jedne knjige i što me duboko dirnulo:
    Kad djeca umru-roditelji postaju siročad...
    Roditelji koji su ostali siročad , često mi pričaju da se osijećaju gubavi.Imaju dojam da ih ljudi izbjegavaju kao da su gubavci.ne smiju oikazati svoju žalost.Njihovim prijateljima je neugodno.Neki čak prelaze na drugu stranu ceste kad ih vide.Često čuju riječi poput:[I]Pa to je već davno prošlo...Život ide dalje...[I]takve riječi ne pmažu, naprotiv,ožalošćeni roditelji se osijećaju nesvaćeni....Umrlo dijete uzelo je nešto sa sobom od svojih roditelja u vječnost.Jedan njihov dio je već u umrlom djetetu kod Boga.Tako ih dijete podsjeća na to da su oni već svojim životom iznad svijeta usmjereni prema vječnosti...
    Ima još, nastavljam drugi put.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ne slažem se sa time. Prijatelji nas ne izbjegavaju, nego jednostavno ne znaju kako se ponašati, naravno da bi željeli ohrabriti nas ali... Ne znaju što nam zapravo reči, kako utješiti i pomoći nam, kao što se i mi ne znamo nositi sa boli koja nas je zadesila.

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj vera prvotno napisa Vidi poruku
    Ne slažem se sa time. Prijatelji nas ne izbjegavaju, nego jednostavno ne znaju kako se ponašati, naravno da bi željeli ohrabriti nas ali... Ne znaju što nam zapravo reči, kako utješiti i pomoći nam, kao što se i mi ne znamo nositi sa boli koja nas je zadesila.
    ja se djelom slazem s tobom... ali ako su ti ljudi bas prijatelji... a znas i sama da imas "prijatelje" dok ne dodu problemi u neciji zivot.
    e sad opet ovisi dali su to PRIJATELJI koji ce ostati s tobom, pa makar i sutnjom govoriti, ili ce pak nas zaobilazit i komentirati tip: Eno ona moja "prija" je izgubila bebu samo kuka..... nadam se da me kuzis sta hocu rec

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •