Valjda je rijec o recikliranom drvu, tu se to zove reclaimed wood, a zapravo je rijec o namjestaju napravljenom od starog drveta - starog namjestaja, dijelova kuca... cega god.
Enivej.
Kupili smo ovaj stol i stolce i sad me malo muci odrzavanje. (Ovako izgledaju izbliza: stolci i povrsina stola.)
Kad su stigli, bili su dosta prasni (proslo pola svijeta do nase zabiti ovdje) pa smo ih prebrisali vlaznom krpom. Na krpi je ostao smedji trag, no nisam se u tom trenutku bas brinula zbog toga, mislila sam da je, jel, prljavo.
Mjesec dana kasnije, stol jos uvijek pusta smedje. I nemam pojma kako da se toga rijesim. Nije bas da ce ofarbati sve oko sebe, moze ga se koristiti bez problema, ali ako se duze drzi, na primjer, dlan ili saka na njemu, ostat ce malo smedjega (danas sam citala i pisala neko vrijeme pa me lijepo iznenadilo...). Kad ga brisem, tipa prije i poslije jela, itd, uvijek ostane smedjeg na krpi ili papiru (brisem vlaznim stvarima).
Sumnjam da cu dobiti neki pametan odgovor od ducana preko kojeg sam ovo nabavila pa se toplo nadam da ce mi netko znati objasniti situaciju. Cime su tretirani ovakvi komadi namjestaja (sve skupa je prilicno glatko, iako je rijec o neravnim, 'istrosenim' povrsinama)? Kako da ih cistim? Kako izbjeci ovakve prljajuce situacije? Jos nisam primijetila da mi stolac prlja garderobu, na primjer, ali ne bih se bas voljela naci u situaciji da mi gost ode iz kuce smedj, a da je dosao u bijelom, jel.
Help, plz? :mrgeen: