Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 65 od 65

Tema: kako sačuvati sebe u teškim vremenima?

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Teško mi je ovako pojedinačno odgovarati, a htjela bih, jer imam se potrbu obratiti onima koji su sudjelovali na temi al nemojte zamjeriti ako [B]koga izostavim. Peterlin - za tebe i inače mislim da si pametna i posebna žena, blago onom ko te ima u svom životu!

RG - prošla si stvarno teške momente, jako mi je lijepa tvoja iskričavost, kreativnost, pa i kad " tupiš " po svom moram priznati da si meni simpatična jer si svoja. želim ti puno lijepih trenutaka sa tvojim Š koji će opravdati sve ono loše od prije .tvoje stvaralaštvo mi je nadahnuće jer vidim kako se može uspješno boriti!
    Ifigenija - hvala na podršci, puno znači kad si loše! i sama pokušavam otvoriti svoje srce i prepustiti se Božjoj utjehi, jer mi se nekada čini da je to jedino što me može održati! nekada davno, kad je u vrijeme rata moja obitelj bila razbacana na razne strane i kad nismo znali jedni za druge, jesmo živi il mrtvi, tada mi je puno pomoglo vjerovanje i molitva svakodnevna. al kako da ti kažem, putem mi se nekako izbljedjela, iskrzala pod silnim udarcima. sad je ponovno sastavljam, pronalazim i puštam polako da mi se istinski vrati u srce!
    Eris - što tebi reći, možda da te predobro razumijem, nažalost!

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Flopice, iskreno se nadam da ćeš sastaviti svoju vjeru i da će opet prožeti tvoje srce! Molim za tebe!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja se našla u ružnoj situaciji, baš sad prolazim kroz to. I shvatila sam da sam od one jake ženske s godinama postala noj. Ono, najrađe bi glavu u pod i pravila se da me nema. ne znam odgovor na ovo pitanje, ja sve pošaljem u pm i nadam se da će proći. Ali ovaj put mi ne uspijeva

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Vrlo nam je slična životna priča, ma zapravo to se neda ispričati jer bi trebalo puno više vremena od onog koje ovdje imam. svaka čast na volji, na snazi i optimizmu i lijepo da ti se život posložio konačno!

ja sam odgovorile dobila, zapravo mi je više trebalo malo podrške i ne mogu se načuditi koliko podrška i lijepa riječ mogu značiti. pogotovo jer dolaze od potpunih stranaca, zato hvala na tome .
    za mene je ovo čak i nešto više, recimo potvrda da dobro i dalje egzistira. jer pružati čovjeku utjehu kad mu je teško, uputiti mu lijepu i toplu riječ, zagrljaj ( pa makar i virtualni ) je nešto najljepše što možeš pokloniti drugome !

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se našla u ružnoj situaciji, baš sad prolazim kroz to. I shvatila sam da sam od one jake ženske s godinama postala noj. Ono, najrađe bi glavu u pod i pravila se da me nema. ne znam odgovor na ovo pitanje, ja sve pošaljem u pm i nadam se da će proći. Ali ovaj put mi ne uspijeva
    Pročitaj postove od AM, super metoda preživljavanja, isprobano.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

U depresiji sam, nemam volje čitati. Ja bi da netko riješi moje probleme umjesto mene. lastane upomoć

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    U depresiji sam, nemam volje čitati. Ja bi da netko riješi moje probleme umjesto mene. lastane upomoć
    Onda: "Sutra je novi dan..."

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

sirius - onaj tvoj savjet o ispečenom kolaču meni se čini dovoljno dobar za početak!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    sirius - onaj tvoj savjet o ispečenom kolaču meni se čini dovoljno dobar za početak!
    Probaj, djeluje.
    Ja sam svaki put provela sate i sate u pečenju kolača dok je moja kćer bila na operacijama. I onda sam ih kasnije dijelila ostalim roditeljima čija su djeca također bila u bolnici...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I ja pečem kolače kad ne mogu misliti, ali ih na žalosti i jedem

Roza Groza

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i ja manijakalno pečem kolače i mijesim razna tijesta kad me lovi kriza.

miris pečenog kruha smatram čistom aromaterapijom.

srećom, malo toga pojedem, ali mm nagrebusi .

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Sve sam bliže ubjeđenju da bogatsvo života, koje mnogi ističu, nije rezultat putovanja po svijetu, niti novca koje si stekao, a ni znanja do kojeg si došao samo učenjem, već je to naprotiv rezultat svih prilika i neprilika u koje si ušao, bilo svojom voljom ili si samo bačen, svih pobjeda i poraza koje su proistekle iz tih prilika, i sveg onog iskustva kojeg si iznio iz toga. Petrlin je na drugoj temi rekla da stvari uzimamo zdravo za gotovo, što je potpuno tačno. Pa kad više cijenimo život nego onda kad smo suočeni sa smrću, novac kada vidimo neimaštinu, ili sreću kada sudjelujemo u nesreći. Samo što je to tada istaknuto, a brzo se zaboravi. Glava u pijesak može pomoći, ali kratkoročno, dok ne odmoriš duh, i čak to toplo preporučujem, taj smiraj bez misli. Ali onda sutra, jako, energično, uspravno idemo dalje. Život nije neprestana borba, kako pričaju neki. Život se uči, a učiti se može samo ako u toj igri uživaš, pa čak i onda kada ti se ponajmanje dopada. Zato, cure drage, sve odradite kada ste jadne, plačite, budite mrzovoljne, tužne, ne jedite, ne pijte, ali molim vas, ne prestajte da živite.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Eris

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj eris prvotno napisa Vidi poruku
    Sve sam bliže ubjeđenju da bogatsvo života, koje mnogi ističu, nije rezultat putovanja po svijetu, niti novca koje si stekao, a ni znanja do kojeg si došao samo učenjem, već je to naprotiv rezultat svih prilika i neprilika u koje si ušao, bilo svojom voljom ili si samo bačen, svih pobjeda i poraza koje su proistekle iz tih prilika, i sveg onog iskustva kojeg si iznio iz toga. Petrlin je na drugoj temi rekla da stvari uzimamo zdravo za gotovo, što je potpuno tačno. Pa kad više cijenimo život nego onda kad smo suočeni sa smrću, novac kada vidimo neimaštinu, ili sreću kada sudjelujemo u nesreći. Samo što je to tada istaknuto, a brzo se zaboravi. Glava u pijesak može pomoći, ali kratkoročno, dok ne odmoriš duh, i čak to toplo preporučujem, taj smiraj bez misli. Ali onda sutra, jako, energično, uspravno idemo dalje. Život nije neprestana borba, kako pričaju neki. Život se uči, a učiti se može samo ako u toj igri uživaš, pa čak i onda kada ti se ponajmanje dopada. Zato, cure drage, sve odradite kada ste jadne, plačite, budite mrzovoljne, tužne, ne jedite, ne pijte, ali molim vas, ne prestajte da živite.

Predivno! Hvala ti!

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    ajmo pametne, iskusne žene, kako, kako sačuvati zdravlje, živce, sebe samu, kad te život nemilice tare i nema izgleda da će prestati?
    kad si poduzeo sve što si mogao, al đavo ne spava...
    kad se bojiš da ćeš se jedan dan probuditi lud., da ćeš dobiti tešku bolest od stresa, nespavanja, žuči?
    nije bitno sad o kakvoj je situaciji riječ, zanimaju me vaša iskustva, znači što ste učinile za sebe ako ste ikad bile u nekim životno teškim fazama. npr. rastava braka / smrt bliske osobe / ugrožena egzistencija/ bilo što slično...
    postoje li ipak neke sitne stvari koje život znače, one stvari kojima pomažemo sami sebi?
    Nisam čitala prethodne postove.

Prije više od dvije godine na poslu mi je bio kaos.
    Prvo sam radila urednički posao u manjim novinama i po 16 sati dnevno. Imala sam odličnu plaću (za naše prilike), ali nikada kod kuće. Budući da smo bili kupili i uredili stan u kojeg smo se doselili, sljedeći korak je bio dijete kojega smo jako željeli. Ali stalno smo odgađali "trenutak".
    Onda je na poslu krenulo nizbrdo. Vratili su me s uredničkog na novinarski posao (radi "viška" i uštede) što samo po sebi nije bilo bed (već mi je bilo dosta podvala, neiskrenosti nadređenih i uredničke politike) da nam svima nisu drastično smanjili plaće. A radili smo isto.
    Sjećam se, bio je blagadan Svih svetih. Imala sam čak dva slobodna dana, petak i subotu (inače smo radili sve dane osim subote, uvijek, nikada nismo imali raspored prema kojemu bismo barem jedan, cijeli vikend imali slobodno) i oba sam ih preplakala. Nikada nisam bila u depresiji, ali mislim da sam tada bila. Molila sam Boga da nešto napravi, bilo što, samo neka se nešto promijeni.
    Bog je uslišao moju molitvu. Ostala sam trudna (čini se da ipak nisam samo plakala sve vrijeme ). Poslije se sve posložilo. Čak je i jedno zlo (krvaenje) bilo za jedno dobro (čuvanje trudnoće i redovita naknada s HZZO-a dok moji kolege mjesecima nisu uopće dobivali plaću).

Nadam se da će i tvoja teška vremena uskoro proći. Mislim da je važno naći prioritet u životu i onda po tome pokušati složiti sve ostalo.
    Sretno!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •