Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: skidanje temperature

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno skidanje temperature

Moje uvijek zdravo dijete, razboljelo se.
    Edita je veceras imala temperaturu od 38 stepeni, te smo joj dali mexalen cepic od 120 mg kao i sirup. Hvala Bogu, sada joj je bolje.
    Nemam iskustva sa djecijim bolestima, pa me zivo interesuje kako djetetu skinut temperaturu.
    Oduvijek znam da su se stavljale hladne obloge, hladan tus..., a veceras mi prijateljica rece kako su njoj pedijatri rekli da se nikad ne trebaju stavljati hladni oblozi (dijete moze dozivjeti sok), nego da se treba na listove nogu staviti topla obloga Kakva je tu logika?
    Ovo je izgleda nesto od ovog "novog" po austrijskoj varijanti, odnosno po preporuci njihovih pedijatara. :/
    Kako vi svojoj djeci skidate temperaturu? Sa svih strana cujem razlicite informacije i savjete, tako da sam totalno zbunjena.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kreneš od temperature stupanj dva niže od one koju ima pa pustiš da se hladi. Ja tako klince hladim u kadici. Tu i tamo malo polijem po leđima i prsima.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nikako hladne obloge na celo, glavu. E tad moze sok. Tako su mi rekli. Razgolici dijete, mokru krpicu pa joj malo mazis nogice rukice. Ja isto uvijek skinem pelenu.

Pusica Editi...

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Evo iz knjižice Moja prva godina:
    1. Razodijenuti dijete, ne ga pretopljavati
    2. Oblozi od odstajale vode na rukice, nogice, tijelo, zamijeniti kad se ugriju
    3. Mlaka kupka od 10-ak minuta
    Dijete s temperaturom gubi više vode, nadoknađivati tekućinu.
    I na kraju paracetamol ili ibuprofen za snižavanje temperature. Daje se 10 mg paracetamola po kilogramu tjelesne težine svakih 4-6 sati. Ako je dijete dobro raspoloženo i zainteresirano za igru ne treba ga siliti da leži u krevetu.
    Eto nadam se da ti ovo malo pomaže. Editi šaljemo puno pusa ozdravilica i vibr, vibr, vibrrrrrrrrrr za što brži oporavak!

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

pusa editici i neka brzo ozdravi šaljemo puse ozdravilice

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Re: skidanje temperature

Citiraj snorki prvotno napisa
    Moje uvijek zdravo dijete, razboljelo se.
    Edita je veceras imala temperaturu od 38 stepeni, te smo joj dali mexalen cepic od 120 mg kao i sirup. Hvala Bogu, sada joj je bolje.
    Nemam iskustva sa djecijim bolestima, pa me zivo interesuje kako djetetu skinut temperaturu.
    Oduvijek znam da su se stavljale hladne obloge, hladan tus..., a veceras mi prijateljica rece kako su njoj pedijatri rekli da se nikad ne trebaju stavljati hladni oblozi (dijete moze dozivjeti sok), nego da se treba na listove nogu staviti topla obloga Kakva je tu logika?
    Ovo je izgleda nesto od ovog "novog" po austrijskoj varijanti, odnosno po preporuci njihovih pedijatara. :/
    Kako vi svojoj djeci skidate temperaturu? Sa svih strana cujem razlicite informacije i savjete, tako da sam totalno zbunjena.
    Prvo razodjeni dijete ,nikako hladni oblozi eventualno sobne temperture, najbolje stavi dijete u kadu u 37 pa dolijevaj lagano hladnije vode i polijevaj dijete. Uglavnom se sva djeca vole kupati. Potom daj neki sirup ili čepić ako je preko 39.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •