Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: dobar alergolog

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno dobar alergolog

pozdrav,
    moje dijete od 5,5 god je alergično na pelud trava i grinje. Liječnica ga skinula s terapije Singulaira na kojoj je bio 2 god.(kao dobro mu je pa možda bi mogli i bez lijekova) i stanje mu se pogoršalo( nismo na terapiji oko 2 mj. -- jedna nosnica konstantno začepljena,kihanje,svrbež nosa i očiju...). Trebali bi ubrzo pregled jer ne bi željela da aler.rinitis preraste u astmu.
    Nismo baš pretjerano zadovoljni sadašnjom liječnicom(jedina je u mjestu u kojem živimo) i željeli bi i drugo mišljenje.
    Stoga vas molim preporuku za dobrog alergologa .
    - kakvo je stanje na Srebrnjaku? čekanje na termin , koji liječnik ?
    - zna li netko privatnog ( čekanje na termin , cijena pregleda... ?)-na netu sam našla samo o Poliklinici Klapan ?-iskustva ?

unaprijed hvala ,

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imaš cijelu temu o alergijama/bronhitisu / astmi

http://forum.roda.hr/threads/34459-b...kako-je-3.-dio

samo ukratko, da ne čitaš sve. Imaš u Zagrebu privatnu polikliniku Alergovita.

Svi mi idemo različitim doktorima: od Klaićeve, Vinogradske, Srebrnjaka , Rebra. I svatko ima neko svoje iskustvo. Meni osobno se Srebrnjak zamjerio pa sada već dugo tamo ne idemo. druge cure imaju bolja iskustva. Pročitaj temu pa ćeš vidjeti

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja ti preporučujem Srebrenjak, odi na njihovu web stranicu, možeš se preko nje i naručiti. ostaviš podatke i oni te kontaktiraju pa se dogovorite o detaljima!
    Posljednje uređivanje od flopica : 31.01.2011. at 11:11

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

flopica & nanoibeba ,hvala na odgovoru

no, onako sumirano u par riječi : bolnica-liječnik-čekanje na termin ?

-ako je tko bio u Alergoviti - vaše zadovoljstvo temeljitošću i stručnošću liječnika ?

hitno mi je

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ovako, našla sam na netu stranicu bolnice Srebrenjak, tamo sam našla rubriku NARUDŽBE na kojoj sam ostavila podatke o djetetu ( dob, spol, točan opis problema )
    i na kraju svoje podatke ( ime, br. tel). to je bio petak poslije 12. Nisam očekivala da će se itko javiti taj dan, a za 20 - tak min. me nazvala sestra da se dogovorimo za termin! sam pregled je bio za cca 3 - 4 tjedna, dr. Zimić!

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

flopice onda si ti imala neku ludu sreću.
    cure čekaju po mjesec dva da im se uopće netko javi sa srebrnjaka, a na termin po 4-5-6 mjeseci.
    nama je dr napisao kontrola za 2-3 tjedna, a na šalteru nas naručili za mjesec i pol.

elena ako si možeš priuštiti odi u alergovitu.
    sve cure koje tamo idu su zadovoljne.
    Posljednje uređivanje od Tashunica : 01.02.2011. at 08:57

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ma daj, ne mogu vjerovati! ja sam bila uvjerena kako je to srebrenjaku praksa, još sam ih nahvalila na svakom koraku kako su ekspeditivni i organizirani! bit će da sam stvarno imala sreću! a ja se na drugom topiku još žalim kako me sreća neće pa neće, cccc !

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

flopica, i ja sam tui htjela napisati da ne pišeš nešto u čemu nemaš iskustva jer na ovom forumuu, na žalost, imam puno mama koje zajedno sa svojom djecom imaju prilično iskustva sa Srebrnjakom.

U alergoviti rede i dr Vosresenski (svi ju hvale) iz Klaićeve i dr Richter (mi idemo njemu) i ne znam tko još.

Ja osobno nisam imala dobrih iskustava sa Srebrnjakom (previše rade kao "na traci")

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

imam iskustva jer se u protivnom ne bi javljala na temu, zar ne?
    moguće da sam imala ludu sreću al mi ne možeš zamjeriti što pišem SVOJE iskustvo!

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Naše iskustvo je slično kao kod Flopice, svaki put su nam odgovorili u roku od 24 sata. Jedino dosta dugo čekamo na pregled, ali budući da putujemo malo smo zahtjevniji s terminom. Ipak, čini mi se da je sad jako velika gužva ili neka frka - trebali smo doći 21.1. na pregled no padao je jaki snijeg i vratili smo se u Rijeku pa sam im odmah poslala mail (na telefon se nitko ne javlja) i molila novi termin. Dobila sam odgovor u manje od sat vremena da dođemo tad i tad kad je netko otkazao jer ćemo inače jako dugo čekati budući da do daljnjeg nema naručivanja. Inače, mi idemo kod doktora Frkovića za koga sam preporuku dobila ovdje na forumu i nismo nezadovoljni, ali mi ne dolazimo tako često i nismo nešto strašno problematični pa da mogu reći nešto više.

A sam Srebrnjak, organizaciju i pristup djetetu, i ja od prvog pregleda hvalim posvuda, naša iskustva su odlična.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi na Srebrnjaku nismo imali problema niti sa čekanjem niti sa pretragama, ali zato od doktora (baš niti jednog kod kojeg smo bili) nikada nismo dobili normalan razgovor, gdje bi nam na miru rekli i objasnili išta o bolesti (samo ću reći da mi dijete ima astmu).
    Moj dojam je taj koji sam napisala- rade kao po traci. falio mi je taj individualni pristup. I zato više tamo ne idemo.

No to ne znači, da se možda jednom u budućnosti tamo ipak vratimo

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

"U alergoviti rede i dr Vosresenski (svi ju hvale) iz Klaićeve i dr Richter (mi idemo njemu) i ne znam tko još." --navedeni liječnici rade i u državnoj i privatnoj ?
    - čeka li se u Klaićevoj dugo na termin ? ccca?
    - kako brzo dobiješ termin u Alergoviti ?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

što se tiče Srebrnjaka od super iskustava do loših pa opet super i to nekad s istim osobljem...lijepo što si se ti naručila, jer sam ja bila neki dan i rekli su mi da je sistem pao i da rade na novom pa me ne mogu naručiti i neka nazovem za 1 godinu, jer nam je tad i kontrola.
    Inače i ja sam se prvi put naručila preko interneta i odmah sam dobila e-mail, a drugi dan su me i nazvali.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Pitanje za one koje su išle u Alegovitu:
    -što sve vam je obuhvaćao prvi pregled (za nas je dokazano prije 2,5 god aler. na pelud trava i grinja)?
    -pregledaju li i nos(ORL pregled) ili se baziraju samo na posao alergologa?
    naime,naša dosadašnja liječnica nas nije poslala niti jednom u 2,5 god na ORL pregled(jednom na moje izričiti insistiranje) ??? da se zapitam? (a , dijete pati od aler.rinitisa)
    ...stoga , provjeravam kako je stanje u Alergoviti što se tiće temeljitosti i cjelokupnog pristupa liječenju bolesti.
    ... vaša iskustva ? hvala

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj elenag prvotno napisa Vidi poruku
    "U alergoviti rede i dr Vosresenski (svi ju hvale) iz Klaićeve i dr Richter (mi idemo njemu) i ne znam tko još." --navedeni liječnici rade i u državnoj i privatnoj ?
    - čeka li se u Klaićevoj dugo na termin ? ccca?
    - kako brzo dobiješ termin u Alergoviti ?
    nikada nisam bila u Alergoviti

Mi smo termin na Rebru za dva tjedna. Ne znam kako je sada

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

haj`te žene s iskustvom, javite ukratko !

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Koga bi mi trenutno preporučile ? Dr.F na Rebru više ne radi u alergološkoj amb. tako da moramo nekome drugome sa starijim , a i mlađi mora alergologu tako da javite brzo...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a u kojoj ambulanti radi F?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    a u kojoj ambulanti radi F?
    Ne znam.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

možda u pulmološkoj ( onda možeš k njemu) ili možda nekud seli ( nadam se u Klaićevu)

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

možda u pulmološkoj ( onda možeš k njemu) ili možda nekud seli ( nadam se u Klaićevu)
    Mislim da ne odlazi s Rebra.Izričito je rekao da više ne radi u alergološkoj amb. i da si tražimo novog dr. Valjda bi rekao da možemo dalje kod njega u dr. amb. da je tako. Kaj se tiče mlađega, reko je da bi možda bilo dobro otići u Vinogradsku budući da su njemu tamo radili ukupan ige kad je bio beba.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi smo na Rebru bili kod dr. Richtera

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

I mi smo kod Richtera.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Zbog AD idemo prvi put kod alergologa sljedeći mjesec. Dali ima netko iskustva sa riječkim alergolozima. Kolike su gužve, dali se moram pripremiti na to da ću izgubiti cijeli dan? Naša pedijatrica nas nije slala vadit nalaze, idemo tamo samo sa uputnicom i potvrdom o narudžbi, predpotstavljam da će tamo obaviti krvne nalaze i ostalo?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u svakom slučaju ponesi si svoju arhivu prehrane, da možeš podastriti kaj bi moglo biti

nakon razgovora s doktorom ćeš valjda raditi prickove, a sutradan ili možda još isti dan i krvni nalaz.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hvala jelena.O. Arhivu prehrane nemam, tek sam od prošlog tjedna počela izbacivati iz prehrane određene namirnice njoj i sebi.
    Vidjet ću što će alergo test pokazati, vjrovatno ćemo otiči i na BICOM

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Što sa terapijom, imamo Afloderm i Fenistil. Dali bi trebala obustaviti primjenu prije testiranja?

Farfallina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

dobar dan,
    ima li netko iskustva sa Crikvenicom. Naime nas tamo ceka pregled kod alergologa. Dijete 2 godine, opstruktivni bronhitis koji ide prema astmi. Stalno mu curi nos, trenutno smo na singularu.Zadnja dva napada su bila drugacija i teza od sotalih. Pedica kaze da treba zastitu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

fenistil ne bi smio 5 dana prije testiranja, a Afloderma do 3 dana prije ( bar na tom dijelu da je nema )

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

fenistil ne bi smio 5 dana prije testiranja, a Afloderma do 3 dana prije ( bar na tom dijelu da je nema )
    Hvala jelena na info, to mi je trebala doktorica napomenuti

Farfallina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Evo jedan info iz Crikvenice.
    Mi bili, napravili najprije FeNo, pokazalo da je malo povisen sto ukazuje da alergija postoji. To su najprije radili jer da FeNo nije pokazao nista ne bi ni radili alergo.
    Pulmolog ga pregledao, razgovarali i na osnovu toga odabrao namirnice ili alregene za test. On kaze da alerho do 5 god je jako nepouzdan i da ima bezbroj alergena na koje bi mogli testirati i ne mogu ih napraviti sve. Stoga naprave dio za koji po prici misle da bi mogao biti. Sam ishod alergo testa nije pouzdan jer na djetetu do 5 god ne pokazuje stvarnu vrijednost- znaci ako se test pokaze pozitivan na neki od testiranih stvari
    - ne znaci nuzno da to tako i je i isto tako ako se pokaze negativan da nuzno ne znaci da nije. Kod tako male djece ( 2 god).
    Nama je ookazalo sve negativno, a dr kaze da je sigurno alergija jer je pokazao feno i da je sad pitanje sta je. Nastavljamo sa singulairom mini do lipnja, ventolin inhalacija ili pumpica po potrebi. Da izbacimo fenistil i bilo kakve ljekove za iskasljavanje jer mu to nece pomoci, nego moze raditi upravo suprotno. Ako se pogorsa hitno do njega i mijenja se terapija, inace kontrola i FeNo za mjesec dana. Bilo sve ok, svi su bili ljubazni.
    Eto, ako nekome moze pomoci.....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •