Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: Mašinica za tjesteninu

MariolaST avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno Mašinica za tjesteninu

Ima li itko mašinicu za tjesteninu, električnu ili ručnu i koliko košta???

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja sam ju nedavno kupila i jako sam zadovoljna. Doduse kupila sam je u trstu, rucna je i kostala je ravno 30 eura ali je za 100, ima 5 debljina tijesta mogu se raditi lazanje, rezanci ili spageti, kad bi bar imala jedan dan da napravim brdo paste i osusim, super mi je to

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne preporucujem ti rucnu, zakazuju.. :/ ja imam Imperia koju mi je poklonila prijateljica (te ti kostaju od cca 300-750 kn)..ja bi svakako kupila elektricnu, ovisi koliko mozes izdvojiti..
    ja jednog dana planiram uzeti kitchen aid s tim nastavkom

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam nedavno radila domacu tjesteninu i rezala je nozem, jesi probala?

doduse, radila sma je samo jednom, taj je podatak vjerojatno vazan

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja imam ručnu, naslijeđenu od bake (dakle ima kojih 20-ak godina) i radi savršeno

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ne bi rekla da ručna zakazuje, moja radi svakodnevno-kad se kuha pašta i nije niti zaškripila, ima 9 debljina tijesta, za rezance za juhu, ili malo deblju tjesteninu, kupila je davno u Metrou za nekih 200 kn

frendicina električna zakazala nakon jako kratkog vremena

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja nemam, ali kad mi treba uzajmim od mame
    ona ime neku talijansku, ručnu, od rostfraja, marka je "Marcato"
    kupljena prije mnogo vremena, koštala čini mi se 100 dojč maraka
    i danas radi savršeno i pored vrlo česte upotrebe
    radi tanke i široke rezance i ima 7 debljina tijesta

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja imam isto tu mecato, rucnu i super je.
    danas je radila tijesto od razenog brasna, za lazanje.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja imam ručnu, naslijeđenu. Savršena je.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

marta, negdje prije si spomenula da se spremaš raditi tjesteninu od drugih vrsta brašna, osim pšeničnog. jesi se upustila u tu avanturu?
    jesi probala možda od rižinog brašna?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam radila od rizinog, ali sad si mi dala ideju, jer ga imam i treba ga potrošiti. Radila sam paštu od pira i od raženog brašna, medjutim ja ti to skoro uvijek miješam s polubijelim. Radila sam i s integralnim, samo je njega malo teže umijesiti. Radila sam i s jajima i bez jaja i kombinacije jaja plus voda. Ugalvnom kad radim tijesto za lazanje koje ću odmah upotrijebiti stavim i vode jer je lakse mijesiti i valjati, a vrijeme sušenja ne igra nikakvu ulogu jer to odmah ide u produkciju.
    Paštu za juhu treba raditi samo s jajima i brašnom jer se u protivnom u juhi raskuha.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ajd baš javi kako je ispalo. ja imam slanutkovo, pa ću s njim probati..
    ja sam isto miješala raženo i oštro. mislim da neka brašna čak ne bi niti uspjela bez pšeničnog (npr. raženo), bar sam ja tako zabrijala da se ne može razviti gluten koji je 'ljepljiv' i drži tijesto zajedno. sad, to je neki moj zaključak, baš bih jednom trebala probati da li je to tako...
    e da, nisam znala da je sa vodom mekše. ja sam uvijek pravila s jajima.

i još mi je fora tijesto od bundeve...pravila sam od toga široke rezance..koje sada tamanimo s makom.
    Posljednje uređivanje od zhang : 31.01.2011. at 20:49

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Imam bundevu za potrošit, kak si radila tijesto, zamijenila dio jaja pireom, ili..?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A koaj je kvaka kod tih mašinicama. Ja obožavam domača tijesta, pogotovo rezance za juhu i široke rezance za perket. Ali ova moja doma ništ ne valja, Samo zmrvi tijesto i...ma koma. I opet moram na ruke. A da ne velim da bi htjela probati raditi tijesto za lazanje ali s ovom mojom nema šanse.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kako više nemam mamu u blizini, niti njene mašinice, posudila mi je susjeda svoju.

Baš se spremam raditi tjesteninu od pira i integralnog brašna.

Jeste radili kad one skroz tanke rezance za juhu? Ja bih probala i to. Mamini su mi prefini. S njenom mašinom sam samo radilia ovo deblje.

Tijesto za lazanje, super ideja. Za npr. zelene ubacim pasirani špinat ili samo vodu, jel netko probao?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa Vidi poruku
    Kako više nemam mamu u blizini, niti njene mašinice, posudila mi je susjeda svoju.

Baš se spremam raditi tjesteninu od pira i integralnog brašna.

Jeste radili kad one skroz tanke rezance za juhu? Ja bih probala i to. Mamini su mi prefini. S njenom mašinom sam samo radilia ovo deblje.

Tijesto za lazanje, super ideja. Za npr. zelene ubacim pasirani špinat ili samo vodu, jel netko probao?
    Vodu ni slučajno... Blanširaš špinat (može i blitva) i doooobro ocijediš i istisneš svu tekućinu, a tijesto zamijesiš sa tim ostatkom zelenog lišća iz kojeg treba istjerati koliko god je moguće više vode.

MariolaST avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Cure, hvala na odgovorima! Mislim da ću se ipak odlučiti za ručnu (ipak sam malo staromodna). Kako sušite tjesteninu i koliko dugo? Gdje se može pospremiti, ili je pravite neposredno prije kuhanja?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

tjesteninu pravim ljeti, kad je jako vruće, rasprostrem plahte i sušim na krevetima
    prije čuvanja mora se baš dobro osušiti, što je zimi problem ako nemaš dobro grijanje
    čuvam u papiru, u metalnoj kutiji, mama drži u kartonskoj kutiji od čizama
    ana.m možda nije do mašine, nego ti tijesto bude presuho/premokro za mašinicu što se zna desiti kad radiš mnogo tijesta; probaj prvo sa malom količinom (od jednog-dva jaja)
    Posljednje uređivanje od vještičica : 01.02.2011. at 08:26

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Hera prvotno napisa Vidi poruku
    Imam bundevu za potrošit, kak si radila tijesto, zamijenila dio jaja pireom, ili..?
    da...ide ti 200g pirea, 300g brašna i 1 jaje...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zhang, sigurna sam da će sva tijesta biti ok, samo me zanima ono od slanutkovog brašna - to je mahunarka.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa Vidi poruku
    ana.m možda nije do mašine, nego ti tijesto bude presuho/premokro za mašinicu što se zna desiti kad radiš mnogo tijesta; probaj prvo sa malom količinom (od jednog-dva jaja)
    Probala sam svakako i s malo jaja i s više jaja i jako mekano i dodavala brašno do tvrdoga... I koma kako to izgleda. Ne izađe onako lijepo ravno nego kao kakva ispigana i pokidana zmija. A nije da to nisam nikad prije radila, davnih dana dok sam jošbila dijete, kod bake sam na onaj stari plastični, koji s jedne strane ima za stanjiti tijesto, a s druge za rezance, rezanaca i rezanaca izvaljala i izrezala.
    Možda ova mašinica ništ ne valja...Hm. Nije da je bila neka skupa. Trebala bih možda nabaviti neku bolju.
    Do tada rezance radim ručno. Oni su moja specijalnost jer sam ih naučila ko klinka raditi.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

oooooooooooo ana, pa sljedeci put kad navratim rado probam, moze i sa secerom

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    zhang, sigurna sam da će sva tijesta biti ok, samo me zanima ono od slanutkovog brašna - to je mahunarka.
    da, stavit cu ga oko 20%, mislim da bi tako trebalo biti ok.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

probala sam praviti samo od rizinog brasna. nula bodova. tijesto je ful mekano, ali se raspada.
    radila sam samo s vodom.

marta, jesi ti radila s rizinom brasnom? jesi s jajima radila?

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja imam Marcato (ampia), super je. Moze se cak dokupiti i motoric za pokretanje tako da nema dileme - moze rucno, a moze i na struju

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj MamaRibice prvotno napisa Vidi poruku
    I ja imam Marcato (ampia), super je. Moze se cak dokupiti i motoric za pokretanje tako da nema dileme - moze rucno, a moze i na struju
    i moja je takva, nisam znala za taj motor, gdje si to vidjela, cijena?????

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ima netko mašinu za tjesteninu - ne za uske i široke rezance nego svu ostalu, da se može kupit kod nas u nekom normalnom dućanu? Italija mi baš nije blizu :D

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mislim da sam je vidjela u Mulleru

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja sam ih vidjela u Metrou i cine mi se ok.
    Prosli put sam radila sa 80% integralnog i 20% bijelog brasna + jaja (princip 100 g brasna na 1 jaje), jer je integ teze zamijesiti i razvuci ali ovako je islo super.
    Radila sam i fuze, i to preporucam jer ide brze kad se na masinicu rastanji tijesto, reze na kvadratice i mota oko stapica (pletace igle ili nesto slicno).
    Na uputstvu koje sam dobila uz masinu pise da se masinica ne pere u vodi nego iscetka i obrise uljem, tj. da vode ni soli uopce nebi trebalo biti u tijestu, valjda da ne poruzinavi...

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ewa prvotno napisa Vidi poruku
    i moja je takva, nisam znala za taj motor, gdje si to vidjela, cijena?????
    Vidjela sam na amazonu. Nije bas jeftino, ali je prakticno. Imas slobodne obje ruke, a i masinica stabilno stoji, ne moras je pricvrstiti za stol.

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

wow, za 70 E kupim još dvije nove....heheeheheh

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pune je da, dodje isto ko i nova masinica. Ali ako je motor i toliko trajan, dugorocna se isplati. No, za sada koristim 'besplatne' pomocnike

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

BP, kako radis tijesto za fuze? brasno i jaja? ili ide i vode?

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Istarski fuži

50 dag brašna
    3 jaja
    0.2 dcl ulja
    0.5 dag soli
    0.5 dcl vode

po ovor receptu ja radim...mrak su

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

hvala, ewa.

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

nema na čemu

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

• 350 g brasna
    • 2 jaja
    • 1 žlica ulja
    • 2 žlice bijelog vina
    • sol

tako radim istarske fuze, recept je sa coolke, i najcesce radim duplu kolicinu

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

thx

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

samo za info...od 17.02. u Kauflandu je mašinica na akciji, oko 90 kn onako fina rostfrajna, mislim da je ona neka marka tih kućanskih sitnica F...nešto

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

Citiraj ninik prvotno napisa Vidi poruku
    samo za info...od 17.02. u Kauflandu je mašinica na akciji, oko 90 kn onako fina rostfrajna, mislim da je ona neka marka tih kućanskih sitnica F...nešto
    Mislim da je cijena 79 kn, danas vidla u njihovome prospektu.

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kupila....baš je krasna...

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj lore prvotno napisa Vidi poruku
    ne preporucujem ti rucnu, zakazuju.. :/ ja imam Imperia koju mi je poklonila prijateljica (te ti kostaju od cca 300-750 kn)..ja bi svakako kupila elektricnu, ovisi koliko mozes izdvojiti..
    ja jednog dana planiram uzeti kitchen aid s tim nastavkom
    Gdje ima za kupiti ta imperia? Jel ima u ZG?

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Molim za pomoć pri kupnji mašinice za tjesteninu, i to onu što može raditi razne debljine tjesta. Do sada sam kupila već dvije takve, jednu u Konikomu, ali sam je zamijenila jer je nakon nekoliko razvlačenja tjesta počela škripiti, pa su mi savjetovali da je podmažem, ne znam ni kako, pa sam je zamjenila za drugu običnu, onu slovensku, Noodlmatic. Drugu sam kupila u Mađarskoj po onom sistemu super, baš je jeftina, toliko je i trajala. Više nisam mogla okretati ručicu, zaglavila i gotovo. Moj brat, inače majstor za sve žive kućanske aparate, kaže da tu nema pomoći, već samo kanta za smeće, tako da sada nakon nekog vremena želim ponovo kupiti takvu metalnu mašinicu, te vas molim za preporuku oko marke. U raznim trgovinama ima raznih vrsta, da li mi možete preporučiti provjereno dobru marku, makar bila i malo skuplja, ali da znam da je to onda to.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj marka prvotno napisa Vidi poruku
    Molim za pomoć pri kupnji mašinice za tjesteninu, i to onu što može raditi razne debljine tjesta. Do sada sam kupila već dvije takve, jednu u Konikomu, ali sam je zamijenila jer je nakon nekoliko razvlačenja tjesta počela škripiti, pa su mi savjetovali da je podmažem, ne znam ni kako, pa sam je zamjenila za drugu običnu, onu slovensku, Noodlmatic. Drugu sam kupila u Mađarskoj po onom sistemu super, baš je jeftina, toliko je i trajala. Više nisam mogla okretati ručicu, zaglavila i gotovo. Moj brat, inače majstor za sve žive kućanske aparate, kaže da tu nema pomoći, već samo kanta za smeće, tako da sada nakon nekog vremena želim ponovo kupiti takvu metalnu mašinicu, te vas molim za preporuku oko marke. U raznim trgovinama ima raznih vrsta, da li mi možete preporučiti provjereno dobru marku, makar bila i malo skuplja, ali da znam da je to onda to.
    pa evo, što cure vele - ampia je super, cijena oko 350 kn.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •