pitala sam
ovo mi je receno s tim da ce ona jos provjerit ali nacelno je ovako:
tolerira se 10% izgubljenih sati tijekom godine (na ukupni broj) zbog blagdana, spajanja ili nekih takvih situacija koje jelte iskrsnu... ako se desi da takvih sati ima previse ravnatelj (koji je odgovoran za realizaciju nastave) moze doc na neku genijalnu ideju tipa - ajmo jedan ponedjeljak odradit raspored od petka pa da se to izjednaci (recimo... ako je puno petkova upadalo tijekom godine)
sto se bolovanja tice - ma koliko kratko ti bio na bolovanju oni su ti DUZNI organizirat STRUCNU zamjenu (dakle ne ono sto se dogadja u mojoj skoli da te mijenja profa iz hrvatskog pa si pise svoje sate), tebi se bolovanje oduzima od place i ti na kraju NISI DUZAN odraditi te sate... ako ravnatelj inzistira onda ti mora pisati radni nalog i samim time platiti prekovremene odnosno te dodatne sate...
dakle, sve je stvar kako se postavis - u principu te ne mogu natjerat da odradis ono sto ti nece platiti i na tome trebas inzistirat... nek ti pise radni nalog pa da imas crno na bijelo da si odradio dodatne sate... to sto ti nisu organizirali strucnu zamjenu koja ce odraditi tvoj predmet dok si ti na bolovanju, je njihov a ne tvoj problem... i oni odgovaraju za to a ne ti...
jos ce mi zena provjerit tocno gdje to sve pise da se mozete pozivat na to ako treba...
eto

sretno