Pokazuje rezultate 1 do 47 od 47

Tema: Doc Finderle - Rijeka

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Doc Finderle - Rijeka

Curke, moram ovo podijeliti s vama!!

Spremam se za porod u vodi, u Rijeci. Kontaktirala sam mailom primalju Finderle koja mi je predložila datume kad mogu doći na pregled. I ja izabrala kod docenta Finderle danas.

Ono što je bitno u priči jest da sam ostala apsolutno pozitivno (da ne kažem šokirana) iznenađena ljubaznošću osoblja tamo! Takvo što, moram priznati da u životu nisam doživjela u državnoj ustanovi.
    - sestra čije ime ne znam koja me upućuje na pravo mjesto i čak ide sa mnom da mi bude lakše pronaći!
    - sestra Đurđa koja mi objašnjava cijeli proces CTG-a (bilo mi je prvi put, ) i pregleda!
    - docent Finderle kojem iz očiju zrači ljubav prema poslu i ljudima! Čovjek me očarao! Sve mi je pojasnio, pogledao, riješio dileme... odagnao strah od carskog u slučaju da je curka još na zatku (bila je jako dugo, hvala Bogu okrenula se)... čak smo i na uzv išli da me docent uvjeri da se zaista okrenula.
    Tamo su ljudi zaista Ljudi. Zrače ljubavlju i razumijevanjem te za svakoga imaju na licu iskren osmijeh.
    U svakom slučaju odjel ginekologije i porodništva u Rijeci od sveg srca preporučam svima!!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Bravo za tebe i tvoju djevojcicu, koja se ipak odlucila rodit naglavacke
    Ma bitno da se ona okrenula ,jer znam kako te to brinulo!
    Samo ti uzivaj u dojmovima i drzim ti fige da ti sve bude kako si zelis

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

kako je lijepo čitati ovakve stvari...
    sretno

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

i ja sam bila kod istog dr. i oduševljena sam!
    i s njim i s njegovom suprugom

Početno

volim čitati ovakve postove juppiiii

:D

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Primalja Barbara mu je supruga? Nju nisam vidjela, ali vjerujem da je isto prekrasna osoba.

Početno

a mogu ja sada past s marsa?
    a kako to da si se odlučila za porod u vodi?

ja sam još u dilemama

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam željela porod u kojem će me 'svi pustiti na miru'. Vjerujem da je moje tijelo sposobno roditi dijete jednako kao što ga je sposobno nositi, hraniti, čuvati... svih 9 mjeseci. I ne dolazi u obzir da se 'predam' u ruke nekakvoj sestri ili doktoru koji bi me prikovali za krevet i glumili mi nekakve šefove i vodiče kroz porod... previše cijenim sebe i vjerujem da je svaka od nas sposobna roditi samostalno.

Zašto baš voda? Volim vodu. Jako. To mi je prva opcija za porod, a ako se slučajno nešto ispriječi idem na stolčić.
    Puno sam čitala o porodu u vodi i svidjelo mi se što sam saznala. Ista stvar je i za stolčić. Uostalom, ista stvar je za SVAKI položaj koji je ženi na pameti u trudovima i pri izgonu.

Sve moje frendice su rodile na stolu i kad pomislim na to osjetim veliku, veliku tugu. Iako je to njihov izbor... što poštujem, naravno.
    Ali imam osjećaj da su žene danas prestale vjerovati u svoja tijela i intuiciju, da su nekako prenesigurne... izgubili smo tu vezu sa prirodom.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Primalja Barbara mu je supruga? Nju nisam vidjela, ali vjerujem da je isto prekrasna osoba.
    da, zamisli koji par. nisam ju ni ja vidjela, ali komuniciramo ovako mailovima. skroz mi super nekako zrače i ohrabruje me sama mogućnost da mi on ili ona budu na porodu.

@n@ kad je tebi termin?

(da mi ne zauzmeš kadu )

Početno

meni ti je frendica imala dva poroda, prvi u vodi a drugi na stolčiću, i sa oba je prezadovoljna s tim da kada sam je pitala koji joj je ipak bio "draži", odgovorila je voda!

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja obožavam vodu i inače se puno brčkam po kupkama i moru tako da mi je to super opcija, ali kao i @n@ - ako to iz nekog razloga ne bude moguće, a stolac bude - onda stolac

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Baš sam napisala pr. Barbari mail... ne znam... ne mogu to opisati ali totalno me ti ljudi diraju u srce! Nevjerojatno nešto, oči mi se pune suzama kad pomislim na njihovu toplinu i ljubav kojima zrače... i ne samo oni, već svo osoblje s kojim sam se susrela (uključujući i sestru Đurđu u gin. ambulanti, koja asistira dr. Finderle).

Inače, što se tiče vode, žene navodno u trudovima osjećaju nagonsku potrebu da budu blizu vode (tekuće) ili čak u vodi. Ne zna se zašto, ali je tako. Valjda zvuk vode, tekstura... opuštajuće je.
    Moram priznati da jedva čekam. :D

Kailash, meni je termin 12.03. Zasad sam otvorena samo prst i imam feeling da neću roditi prije termina. Nadam se da se vidimo u Rijeci ti i ja.
    A za vodu: dogovorit ćemo se, draga. Nećemo se tući, zar ne?! Budemo poslali Barbaru u dućan po onaj dječji bazen, pa ću ja biti u njemu.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ma, ja ću sigurno prije tebe. termin mi je 10.03. a po mojoj računici i prije. otvorena sam bila prije tjedan dana kod dr. F. na pregledu 2.5 cm. u subotu imam opet pregled kod istog dr. pa ćemo vidjetii (ako ne rodim u međuvremenu )

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mene je taj isti doktor " spasio " epiduralne na moj zahtjev, pisala sam na pričama s poroda, i danas sam mu do neba zahvalna zbog toga, ma sigurno je on dobro uočio da sam kukavica, a isto tako zbog brzog tijeka poroda se malo duže " zadržao " u rađaoni s drugom rodiljom, dok sam ga ja očajnički dozivala, i onda je došao toplo, toplo me uhvatio za ruku i rekao, ma mama, vi ste naša rodilja dana, kako ste se samo uspjeli otvoriti 8 cm, na prvom porodu, u tako kratko vrijeme. Ajmo mi malo u rađaonu, i ja vam se kunem da smo za sat-dva gotovi, i da, dat ću ti ja nešto protiv bolova ( ma ne epiuduralnu, analgin ).
    I točno tako je i bilo ( osim analgina, ma nije mi valjda dao analgin ), a koji ponos kad sam slala sms-ove: ja sam rodila, PRIRODNOOOO.....
    Dr. Finderle je jako važna karika za KBC Rijeka. Samo neka nam on tamo ostane !

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

nevera super mi je ovo što si napisala....lijepo je kad je dr. svjestan koliko jedna njegova rečenica rečena na pravi način i u pravom trenutku može značiti...

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj kailash prvotno napisa
    i ja sam bila kod istog dr. i oduševljena sam!
    i s njim i s njegovom suprugom
    isto tako

i sa sestrom Đurđom

i s jednom malom, sitnom, crnokosom sestrom koja je prije mog poroda pročitala moj plan u kojem je bilo sve što i vi želite i rekla: Sve ovo može!

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa
    i s jednom malom, sitnom, crnokosom sestrom koja je prije mog poroda pročitala moj plan u kojem je bilo sve što i vi želite i rekla: Sve ovo može!
    da nije primalja Ksenija Zečević?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Moram i ja napisati da mi je taj doktor predobar. Nije onako hladan i distanciran kao neki drugi, on je prije svega čovjek koji lijepo objasni sve što ga se pita. I na moje oduševljenje, on mi je bio na porodu.
    No moram pohvaliti i dr. Marića koji je mene odgovorio od epiduralne. Tu večer su njih dvoje radili skupa. Savršen tim.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ajme, cure, prekrasne stvari čitam od vas! Vi ste također sa ovim iskustvnima bitna karika na putu do hrabrosti i vjere u sebe (barem što se mene tiče i poroda koji me čeka)!
    Hvala vam za to!

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    Citiraj thalia prvotno napisa
    da nije primalja Ksenija Zečević?
    jooooj, je, mislim da je Ksenija :D

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Na tečaju nam je dr. Findrle držao predavanje o fazama poroda i baš je onako smiren, ulijeva povjerenje.

Kailash, ako sam dobro skužila ti ideš na preglede svaki tjedan i to ne na polikliniku nego baš na ginekologiju. Kako to :? ? Ja još nisam išla na onaj pregled za porod u kadi jer me je moja dr. htjela još jedanput vidjeti ( idem sutra kod nje), pa da ne duplam preglede, a i kaže ona da neću prije vremena jer sam otvorena za samo 1 prst. Ali meni su rekli da taj pregled moram obaviti na poliklinici, a ne na ginekologiji :/ .

Početno

curke meni je termin tek u rujnu, a koliko sam shvatila na tečaj ne mogu prije 7 mjeseca, pa me zanima hoću li te divne ljude upoznati tek onda ili bih prije trebala ići prije?

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj *lubenica* prvotno napisa
    curke meni je termin tek u rujnu, a koliko sam shvatila na tečaj ne mogu prije 7 mjeseca, pa me zanima hoću li te divne ljude upoznati tek onda ili bih prije trebala ići prije?
    Lubenica, nije odgovor na tvoje pitanje, ali moglo bi ti biti korisno - mislim da tecajeva nema po ljeti zbog godisnjih odmora, poznanica nije uspjela otici jer su joj prvo rekli da je prerano, a po ljeti kad je bila u terminu tecaja nije bilo. Ja sam kod prijave rekla da sam u visem tjednu trudnoce (cini mi se da moras biti 27, ali nisam sigurna) i tako sam se prosvercala ranije nego sto je pravilo.

Početno

pa ja bi išl ai prije i to rado, tako da mogu 7 i 8 mjesec se fino brčkat na krku, pta ću na asfaltu u rijeci, a nebi mi bilo baš zgodno svaki dan putovat po sat vremena... malo ću se još raspitati, baš bi bilo super da mogu u lipnju

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

betty ja sam išla s 36+5 na pregled za porod u kadi jer su mi rekli da moram doći na taj pregled između 35. i 37. tj. to je bilo na poliklinici kod dr. Finderlea. Onda sam mu rekla da namjeravam ostati u RI (na tom sam pregledu već bila 2.5 cm otvorena) tako da neću ići više kod svoje dr. na preglede. predložio mi je da onda dođem kod njega na preglede daljnje. sva sretna sam to prihvatila i onda me naručio za sutra kad je on dežuran ali baš gore u rodilištu....

inače, one koje nisu iz RI nekad znaju naručiti vikendom na preglede a o onda je to gore u rodilištu jer poliklinika ne radi vikendom, ako sam dobro skužila.

Početno

a nakon svih ovih lijepih rečenih stvari, evo mene s kuknjavom:
    sada sam zvala rodilište i kažu da nema tečajeva u 7 i 8 mjesecu radi GO, a prije 28 tjedna se ne može ići, i u biti ja ne mogu ići na tečaj, jer ću u 6om mjesecu imati 24 tjedna.

ajme kako me to sada rastužilo!!!!

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

pa rekla ti je Balarosa-reci da si 27. tjedan. ne provjerava nitko.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja sam bila na bezveznom tečaju u PU. ako i ne uspiješ, ne žalosti se, dobro ćeš se ionako informirati na ovom forumu i portalu

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kailash,

Odoh ja brže bolje u ponedjeljak na pregled jer mislim, zapravo sam sigurna da je cervikalni čep popustio. Samo se nadam da me neće šta uhvatiti preko vikenda......zamisli da mi nakon svega kažu da ne mogu u kadu jer nisam stigla na taj pregled u poliklinici :shock: .

Cure, šta se tiče tečaja, ja sam ga upravo završila i slobodno se prijavite prije 27.tj. jer vas tamo nitko ništa ne pita i ne provjerava; samo platite 100 kn i to je to .

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ojoj draga betty,

samo ti žurni!!!!

ne boj se, bit će kada za tebe

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

U rodilište se ide jer poliklinika vikendom ne radi. Sestra Đurđa je zakon mene svaki put smiruje jer sam u nekoj fiktivnoj žurbi, danas sam upoznala dr. F-a i super je, no nema do mog V-a! ipak je on vodio cijelu trudnoću pa sam naučila na njega.

U rodilištu su sestre puno ljubaznije i manje su gužve, brže ide i imaju više CTGa. A i tješi me što nakon pregleda mogu doma a ne se vratit u sobu kao čekalice (sam pokvarena).
    Uglavnom, Ri rodilište je humano, humano, humano, stvarno bolnica PRIJATELJ DJECE. A i rodilja

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sad samo Boga molim da mi dr. Finderle bude tamo kad dođem roditi. I primalja Barbara... ZNAM da će sve biti u redu, pa makar sjekire padale okolo, ako oni budu tamo.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

tako i ja, @n@, iako mislim da je većina osoblja super

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Je, je, ja srela samo jednu sestru koja je malo neljubazna, u biti nije neljubazna nego joj je svejedno. Ostali su za pet. Kad ti ova na porti kaže: "Znate gdje je ambulanta? Na četvrtom katu pa lijevo, dušo." svakoga oduševi :D

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ajme meni,pa ovo sam tek sad vidjela i naravno,rasplakala se...
    kad smo došli u rijeku kao podstanari,nisam imala dr. a imala sam čitavu frku zbog trudnoće,trebala bi uputnicu s drugog kraja hr. za pregled u rijeci....tako sam došla jednu veče na hitnu u rodilište,primio me dr.finderle,pa sam mu iskreno objasnila situaciju i dogovorili smo da ću dolaziti do njega na preglede... ,pregledi,ultrazvuci(na kojima je uvijek mogao biti moj muž,starija kćer....imao je strpljenja i njoj objašnjavati šta je šta...),dao mo broj mob.da ga u bilo koje vrijeme bez ustručavanja zovem....na žalost na porodu nije bio,išao na put...
    u ovoj sada trudnoći,mi je isto puno pomogao,ali opet na dan poroda-nije ga bilo (godišnji)....
    eto,samo sam htjela reći da sam zbog selidbi prošla kroz ruke ak doktora,ali nikada divnije,pažljivije,obzirnije,nježnije,toplije.... osobe vidjela nisam.
    kad bi barem bilo više takvih kao što su on i njegova divna supruga...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

@n@, molim te da mi na PP pošalješ mail primalje Finderle, iako sam ja još dakleko od poroda, imam isti plan kao i ti pa se osiguravam na vrijeme

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne mogu ne pridružiti se ovoj temi...

Rodila sam u Rijeci, 24.03.07., porod u vodi, inače živim u Zg-u.
    U 37.tjednu pošli smo u Rijeku na pregled i slučajno došli u smjenu dr.Finderlea. Na dan termina 19.03. pregled u trudničkoj ambulanti opet slučajnošću- dr.Finderle. Ostajem u bolnici, 23.03. trudovi, otvorena 5 prstiju, pravac rađaona, gdje na moje opće oduševljenje dežura dr.Finderle.

Neću puno pričati, samo ću potpisati -ribicu tinu-:
    divnije,pažljivije,obzirnije,nježnije,toplije osobe nisam srela.
    I on i njegova draga supruga.

Sretna sam što sam u najljepšim danima svog života bila blagoslovljena takvim ljudima!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

BAš mi je divno čitati vas i složiti se u potpunosti!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Barbara je bila moja primalja treći put-žena je super,pravi

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Imala sam sreće i danas upoznala dr. Finderlea! Zaista, nevjerojatan dr i nevjerojatan čovjek. Nadam se da ću imati prilike upoznati i Barbaru, iako više ne radi u rađaoni. Sad samo još mogu poželjeti da dr. dežura kad budem rađala...

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Elinor prvotno napisa
    Imala sam sreće i danas upoznala dr. Finderlea! Zaista, nevjerojatan dr i nevjerojatan čovjek. Nadam se da ću imati prilike upoznati i Barbaru, iako više ne radi u rađaoni. Sad samo još mogu poželjeti da dr. dežura kad budem rađala...
    Zar nisi ti negdje sa sjevera? Ideš u Rijeku u kadu? Ili sam sve pobrkala?

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj blis prvotno napisa
    Ideš u Rijeku u kadu? Ili sam sve pobrkala?
    Nisi, nisi, znaš da sam se stalno raspitivala, i evo, vjerojatno će mi se ostvariti želja! :D

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ajde super! ~~~~~~~~~ da ti se ostvari.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj blis prvotno napisa
    Ajde super! ~~~~~~~~~ da ti se ostvari.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno dr

eto pridruzujem se pohvalama za dokora uz svu strucnost posjeduje i ljudskost

Sunseeker avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

...da podignem ovu temu... imam pitanje...
    ...da li je netko možda vodio trudnoću kod dr. Finderlea u poliklinici Tagora (nadam se da sam ovo smjela napisati)... puno hvala za svaku informaciju ...

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kako je ovo lijepo pročitati! Nažalost, moje iskustvo poroda u Ri rodilištu nije bajno. Ostala mi je u glavi zacementirana ova scena: nakon što sam se otvorila 10 cm i dobila dosta dripa (da pogura stvar, koja se pogurati nije dala), disala sam kako god sam znala, pauze između trudova nije bilo, bol užasna, disala sam kratko i ubrzano, onako kako sam vidjela u filmovima . Cijelo vrijeme bila sam sama, prošla je 'glavna' sestra u smjeni i rekla: "Nemojte tako disati, hiperventilirat ćete se!!". A ja (jedva izustila): "Recite mi kako da dišem, ne znam, ovo mi je prvi put", na što će ona: "Nisam ja tu da vas držim za ruku, za to imate supruga" i ode!
    Nije mi odgovorila na pitanje, suprug nije bio niti mogao biti u blizini (renovirala se rađaona i zabranjeno mu je bilo sve i da je htio). Samo me još više uplašila, a porod je nakon višesatne agonije i straha na kraju završio hitnim carskim rezom.

Tješe me ove pozitivne priče i toplo se nadam boljoj ekipi slijedeći put, jer me opet čeka porod u Ri. Dobro je znati da nisu svi baš onakvi kao oni koje sam osobno imala priliku 'upoznati'.

A prilikom prethodnih trudova (koji su se ne kraju ispostavili kao lažnjaci) uz mene je bila sestra Barbaru Finderle i djelovala je kao totalna suprotnost od one babaroge iz rađaone. Tako smirena, nježna, fina, pita, sluša, savjetuje ma sve 5!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •