Citiraj miha prvotno napisa
a što da se radi kad beba ne traži sisu :? ? da mu ju silom guram u usta?! on kad neće-neće, i kad se najede dovoljno (nakon 5-10minuta sisanja) jednostavno ju pljune i nema šanse da ju uguram nazad! i nije ovisan o dudi - ima trenutaka kad pomislim da ju želi pa mu ju ponudim, a on ju odbije
Naravno da dijete nećeš prisiljavati ni na što, pa tako ni na cicu/cicanje.
Mi stalno govorimo da bebe od rođenja treba doživljavati kao osobe, kao male ljude kompetentne da sami odluče što u nekom trenutku žele/ne žele.
Neke bebe prihvaćaju dudu kao sredstvo za smirenje, neke cicu.
Neke se vole nositi u marami, a neke žele da ih se ostavi na miru...
Zato su ovdje jako važne majke i njihov odnos sa vlastitom djecom, poznavanje djece i njihovih navika... pa i instinkt - intuicija, ako hoćeš.

Mi govorimo o NUĐENJU dojke djetetu, a ne GURANJU U USTA.
Razlika je znatna.
Nije "uniformirani stav ovoga foruma da se dijete mora na prsa stavljati što češće i čim kaže 'kme', kao odgovor na sve probleme i sve djetetove emotivne i nutritivne potrebe...", to je, u nekim situacijama, stav savjetnica za dojenje, a stvoren je edukacijom. Međutim, nikome se mišljenje ne nameće, uvijek naglašavamo da će majka sama procijeniti kako misli da je najbolje za njezimo dijete - mi samo dajemo informacije.
A kako će tko "baratati" njima, hoće li ih (zlo)upotrijebiti... uvijek prepuštamo majkama i njihovim partnerima.