Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: Šta nakon bodića?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Šta nakon bodića?

Ponukana uzaludnom potragom za potkošuljama za moju M na kratke i duge rukave morala sam vas drage mame pitati!
    Mislim da ćemo u jako jako skoroj budućnosti skinuti pelenu pa mi bodiji više neće biti praktični. Zato sam ja nadobudno išla u potragu za potkošuljama na kratke i duge rukave jer one bez imamo. Razmišljala sam si da onako dok je još ovako hladno stavim potkošulju dugih rukava i onda neku majčicu, pa kako ide toplije pređem na kratke i onda bez rukava.
    Ali očito to moje razmišljanje nije točno ili živim još u nekom svijetu od prije 25-30 godina
    Uglavnom kako vi oblačite vaše limače? Potkošulju bez rukava, majicu neku tanku i onda deblju ili? Sve ideje su dobro došle!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kad je skinula pelenu meni je bilo zao da odbacim hrpe bodica koje imamo (nasledjene) pa sam joj ih oblacila umesto potkosulje, normalno, samo joj moras otkopcati pre odlaska u wc. A neke krace joj nisam ni zakopcavala. Za noc su mi bili odlicni jer joj se potkosulja izvlacila dok se vrti.

A sto se tice dnevnog oblacenja, oblacim je kao i sebe. A to znaci u grejanoj prostoriji (stan, vrtic) ima potkosulju bez rukava i obicnu pamucnu majicu dugih rukava. Ako je hladnije, ako smo negde gde se slabije greje ili kad idemo napolje obucem joj preko toga neki duks, dzemper, prsluk na kopcanje (isto kao sto bih i sebi). Nisam ni znala da postoje potkosulje sa kratkim i dugim rukavima, to prvi put cujem.

Kupusic avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

A da je probaš obući kao i sebe?

Ja se uvijek, bez obzira šta moja curica nosi još uvijek bodiće (isto bi bilo da nosi potkošulje), vodim nekako idejom da je obučem kao što bih obukla sebe.
    Razmisli o potkošulji bez rukava, pamučnoj majci i onda preko još jednoj majčici dugih rukava; možda gornjem dijelu od trenirke.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cijelu zimu potkošulje bez rukava, i na njih jedna obična majica s dugim rukavima (dakle pamučna, ništa debelo, ništa vuneno ili slično).
    to je skroz dovoljno za zatvoreni prostor.
    za van, ovisi o tome koliko je zima. najčešće na to još ide samo jakna, ali ako je jako zima (-10 C npr.) onda ispod jakne obučemo još jednu majicu na cif (koja se skine čim se uđe u zatvoreni prostor)

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    cijelu zimu potkošulje bez rukava, i na njih jedna obična majica s dugim rukavima (dakle pamučna, ništa debelo, ništa vuneno ili slično).
    za van, ovisi o tome koliko je zima. najčešće na to još ide samo jakna, ali ako je jako zima (-10 C npr.) onda ispod jakne obučemo još jednu majicu na cif (koja se skine čim se uđe u zatvoreni prostor)
    I mi isto ovako.
    Ja sam u kuci u majici kratkih rukava,bez potkosulje.
    A mala trci,ne smiruje se,pa joj je potkosulja bez rukava i majicica s dugim preko sasvim dovoljna
    Postoje potkosulje dugih rukava,kupovala sam sinovima za skijanje,ali ih nose eventualno samo tada,i to ako je basbas tezak minus...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

X na Lutonjicu

Inače, primjetila sam da je mojoj bolja cirkulacija nego meni, uhvatim je ponekad za rukicu i njena vruća a moja ledena - a isto obučene (potkošulja+majica+jakna)
    Ako je jako zima onda obučem skafander a ispod štramplice i pamučnu majicu - nije se žalila da joj je hladno

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi isto ko Lutonjica, s time da sam joj uzela 2,3 broja veće potkošulje kako bi joj bile duže i ne bi se izvlačile iz gaćica.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

hah, mozda ovi savjeti vrijede za dobro grijane prostore i centralno, ali recimo u Dalmaciji na burni zimski dan, mojima bi bilo hladno (i meni je)
    dakle, mi kupujemo potkosulje i kratkih i dugih rukava (analogno bodijima)
    trenutno malena nosi bodije, ali sin nosi potkosulje vec duze
    dugih rukava i pamucna majica preko, kad je malo toplije, kratkih rukava i majica preko (ili ako je toplija majica), a na proljece prelazimo na one bez rukava
    kupujemo ih - ponekad u TL, ponekad prenatal, C&A, Tintilinic... gdje ih vec nadjemo

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I kod nas isto ovako. Otkad nema pelene oblacim mu potkosulje bez rukava.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ni ja nisam nigdje vidjela da ima potkošuljica s kratkim ili dugim rukavima.Moj F ima 3 god, prije godinu dana je skinuo pelenu, i od tada mu više bodije ne oblačim jer si ga u vrtiću ionako nebi znao sam otkopčat a ide sam na wc. Sad preko zime mu oblačim potkošulju bez rukava, na to majcu s kratkim rukavima i odozgora tanju pamučnu majcu s dugim rukavima... jedino ako je majca deblja onda ide samo potkošulja ispod. preko ljeta ovisno o vremenu, nekad mu obučem potkošulju ispod majce ali ako je jako vruće obučemo samo majcu.

s obzirom da smo mi doma imali hrpetinu bodija kad smo skinuli pelene, nekima sam odrezala onaj donji dio s gumbima i porubila, i tako dobila lijepe potkošuljice.... pa eto ako vam nije žao rezati i ako ne planirate više imat bebača, možete i šivat

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I nas je to mučilo sa odbacivanjem pelena.
    još smo neko vrijeme na gače kopčali bodiće a poslije prešli na potkošulje.
    ove "zimske" sa kratkim rukavima imaš lijepe u C&A i mi se tamo opskrbljujemo sa njima. toliko su zgodne da mogu biti i majce kratkih rukava, ništa im ne fali.
    Posljednje uređivanje od Ibili : 02.02.2011. at 13:58

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Super cure! Hvala na savjetima! Inače ja nju oblačim cca kao i sebe! I tu kod nas je isto dosta puta bura pa zna biti dosta hladno! A nije da se uvijek nalazi u super grijanim prostorima.
    Ja sam si isto mislila da mogu od bodija "stvoriti" potkošulje ali nekako mi je žao rezati jer ipak namjeravamo imati još djece.

Summer/Ibili daj mi reci kakve su cijene tih potkošulja cca?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Potkošulja s dugim i kratkim rukavima ima i u Petit Bateau ali ne znam cijenu, mi smo još u fazi bodija.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Znači ipak ih ima samo tu kod nas ne! Uf

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

http://www.cunda.de/Shop/HtmlProduct...7&pClr=%271%27

ove smo zadnje kupili ali se ne mogu sjetiti točne cijene, mislim oko 90 kn.
    Posljednje uređivanje od Ibili : 02.02.2011. at 21:20

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I mi smo još u pelenama, ali kad više ne budemo, mislim da ćemo se opskrbiti majicama kratkih i dugih rukava koje će zimi imati funkciju potkošulje. Praktično je i za prijelazno doba kad su velike temperaturne razlike između dana i noći pa ako skidaš slojeve, zgodno je da ne ostaneš u donjem vešu. Nadam se da će tako odjeća biti i dulje/bolje iskorištena.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj fgm1236 prvotno napisa Vidi poruku
    Znači ipak ih ima samo tu kod nas ne! Uf
    ima ih, kako da ne
    u Marks&Spenceru, u Benettonu, u C&A
    samo ja nikad nisam vidjela svrhu za njih, nama su dovoljne one bez rukava

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam nakon pelena uredno nastavila korsititi bodice umjesto potkosulje, samo bi ih utaknula u hlace. i sad jos uvijek neke nosimo tako. sluze mi kao potkosulja s dugim ili kratkim rukavima.

ili mu oblacim majice kratkih rukava ispod majice s dugim rukavima, sa ili bez klasicne potkosulje. ili dvije majice, u svakavim kombinacijama, ovisno o tome gdje smo. tako mi se na neki nacin iskoriste majice s kratkim rukavima od prosle sezone koje mu za sljedece ljeto vise nece biti mozda dobre

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moje dijete nosi potkušulje bez rukava, a budući da obično ima najtanje pamučne duge majice, stavim mu ispod ili preko majice kratku majicu (ovisi koja je ljepša).

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Joj kako puno savjeta super! Hvala
    Ja sam si baš jučer razmišljala da nabavim neke bodiće bagatela pa da ih "preradim" u potkošulje ako bude potrebno!
    A i ta ideja da se iskoriste majice npr. od prošlog ljeta za zimske potkošulje nije loša!

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Mi nosimo potkošulje bez rukava - Dević ima jako povoljne i preko toga tanku majicu dugih rukava i još jednu malo deblju, pamučnu. Za razliku od većine vas, ja baš tražim potkošulje dugih i kratkih rukava koje će mi poslužiti ko majice - jer su pamučne, tanke i nemaju svih onih naljepnica, još pristaju uz tijelo pa se ne moraju ni peglati

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja moram priznati da sam jako zimogrozna i volim zabundati i sebe i dijete dok je ovako jako zima. Ove sam mu zime zato nakupovala potkošulje dugih rukava i u kući ih nosi,a preko njih tanju majicu. Zna i spavati u njima,a preko mu obučem tanju piđamu.Kupila sam malo veće da mu se ne izvlače iz hlača.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj spring prvotno napisa Vidi poruku
    Ja moram priznati da sam jako zimogrozna i volim zabundati i sebe i dijete dok je ovako jako zima. Ove sam mu zime zato nakupovala potkošulje dugih rukava i u kući ih nosi,a preko njih tanju majicu. Zna i spavati u njima,a preko mu obučem tanju piđamu.Kupila sam malo veće da mu se ne izvlače iz hlača.
    Znači kao i ja! A gdje ih kupuješ?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I ja sam svojima uvijek ovako. Grozim se od tog pretjeranog utopljavanja djece, ne vidim smisao toga.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    hah, mozda ovi savjeti vrijede za dobro grijane prostore i centralno, ali recimo u Dalmaciji na burni zimski dan, mojima bi bilo hladno (i meni je)
    dakle, mi kupujemo potkosulje i kratkih i dugih rukava (analogno bodijima)
    I mi smo u Dalmaciji, no oblačimo se na slojeve. Potkošulja bez rukava, majica, džemper ili vrh dresa i onda debela jakna.
    Nama je to dovoljno, no sve ovisi koliko je tko zimogrozan.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Potkošulja kratkih rukava za djevojčice bilo je u Chiccu i u Iani. Nije baš povoljno, no mora se priznati da su lijepe. U MTČ-u je bilo potkošulja dugih rukava, povoljno, pa sam ja nakon kupovine neke odnijela krojačici da napravi kratki rukav. To bih mogla i sama da imam šivaći stroj. Dugi rukav nam baš ne odgovara za vrtić, smeta kod pranja ruku. To čuvamo za izlete na snijeg, zimske šetnje, i tak.

U stanu dosta grijemo, pa nosimo obične potkošulje. Vrtić je neki adaptirani objekt, prije namijenjen za lokal. Kad je temperatura ispod nule, čini se da grijanje ne funkcionira u potpunosti zbog velikih staklenih površina.

Imaš li ti u blizini navedene dućane, ili one koje su cure prije navele?
    Posljednje uređivanje od dutka_lutka : 04.02.2011. at 10:37

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Nemam ne moram do Kopra ili Trsta, ali evo kolegica bila u TS i kupila mi potkošulje baš potkošulje kratkih rukava (piše underwear), bijele obične za nekih 4 eura!
    Inače tu kod nas nema baš tih velikih centara kao u ZG tako da je potraga malo teža!
    Ali jedno mi nije jasno ako prije svoju djecu dok nose pelene oblačimo u bodiće ovisno o temperaturi (bez rukava, kratki rukav ili dugi) zašto nakon pelena odjednom taj običaj nestane? Znam, dijete se više kreće ali i stane i bude mu zima valjda!?
    Ja znam da sam kao mala imala te potkošulje kratkih rukava ili majčice kako tko voli! Čak mislim da je baš po zimi bilo, potkošulja bez rukava, kratki rukav i onda neka deblja majica ili tanja ali gore obavezno još nešto.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ni djecu u peleni ne oblačim u bodi s dugim rukavima, uvijek kratki ili bez rukava (kao što je teško naći potkošulje s dugim rukavima, tako je teško naći i bodije bez rukava), a gore jedna pamučna majica.
    dakle isto kao i sad.

kao dijete sam nosila samo potkošulje bez rukava i gore pamučna majica, isto kao što i sada oblačim svoju djecu - očito ovisi i o tome kako su nas naši roditelji oblačili

moja mama cijelu zimu provede bez čarapa i u tankoj pamučnoj majici, bez ikakve potkošulje. ja bar nosim čarape po zimi

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jedva sam ih uspjela naći u jednoj maloj trgovinici u Osijeku specijaliziranoj samo za donje rublje. Plaćala sam oko 30 kn komad. Jako su kvalitetne ,naša marka "Una" tekstil Kutina.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

u c&a je pak od 2 kom čini mi se 70 kn (kratki rukav)

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

u lidla ti bude dugi donji veš jako povoljno.tanko, pamučno uz tijelo, majica dugi rukav i duge hlače uske.služi kao tanka pidjama ili dugi veš.bude 20-ak kuna taj komplet a jako lijepo i kvalitetno.
    ja koristim na proljeće kao pidjamu , a na zimu kad je jako hladno ispod odjeće.te gaće zamjenjuju hulahopke.
    ne znate vi kako u nas u Dalmaciji jedna prostorija je grijana odlično, pa izadješ u hodnik ili wc, kad ono tamo u minusu ili se meni barem tako čini. evo vani je sada 12 stupnjeva i predivno je sunce ali puše bura i meni je užasno hladno...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Stvarno smi svi različiti! ))

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja ni djecu u peleni ne oblačim u bodi s dugim rukavima, uvijek kratki ili bez rukava (kao što je teško naći potkošulje s dugim rukavima, tako je teško naći i bodije bez rukava), a gore jedna pamučna majica.
    dakle isto kao i sad.

kao dijete sam nosila samo potkošulje bez rukava i gore pamučna majica, isto kao što i sada oblačim svoju djecu - očito ovisi i o tome kako su nas naši roditelji oblačili

moja mama cijelu zimu provede bez čarapa i u tankoj pamučnoj majici, bez ikakve potkošulje. ja bar nosim čarape po zimi
    čekaj, ne valjda bez čarapa van? mislim ja po doma ne nosim vrlo često čarape ni po zimi al nije valjda ono bez čarapa pa čizme

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, bosa noga pa u čizmu
    i to isključivo kožna čizma, ne podnosi futrane čizme
    Posljednje uređivanje od Lutonjica : 07.02.2011. at 07:32

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

u vrtiću je prevruće za dva sloja.
    tako da mali ide samo u bodiju dugih rukava.
    glupo bi mi bilo usred zime ga poslati u kratkima, a i sprječava ozljede.

mi kupujemo potkošulje kratkih i dugih rukava, ali samo zato što su prekrasne, pa ih djeca nose kao majice.
    tezenis, tridesetak kuna.
    odličan pamuk i savršeni dezeni

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi smo dosta dugo koristili bodije nakon što je Iva skinula pelenu jer mi je bilo žao ne korisititi ih više. Do veličine 92 nije uspjela ni doći. A nakon skidanja pelene mogla je i one 80 nositi.Imamo dvije potkošulje dugih rukava i ne nosimo ih nikad kao potkošulje već kao majcu za spavanje.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Tezenis znači...

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Postoje potkosulje dugih rukava. Ja sam kupovala u Opremi i u MTC-u i jako su prakticne za krajeve u kojima se ne griju sve prostorije i za obiteljske kuce gdje nije tako toplo kao kad grije toplana.Vidjela sam u vrticu da neke mame kupe te potkosulje pa preko njih majice kratkih rukava koje su ostale od ljeta pa se lijepo iskoriste. Cak ni ne izgleda lose djeluju jao dvoslojne.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Tezenis ima prekrasan kvalitetan pamučni donji veš za klince po jako pristupačnim cijenama, a kad su sniženja - onda imaju sve u pola cijene. I što je najbolje, dosta su im duge i potkošuljice i majice s kratkim rukavima i imaju ih u raznim bojama. Imaju i slip gaćice, a i boxerice za curice i dečkiće, najmanji broj je 92/98. Ja sam maloj ove zime nakupovala u raznim bojama i majica s kratkim rukavima i potkošuljice i gaćice pa kad ovo ljeto skinemo pelene, isto ćemo krenuti s gaćicama i potkošuljicama, jer su mi bodići nepraktični kad dijete krene na tutu/wc.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

E da je još nama i blizu Tezenis ili MTČ

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •