Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: bježi mu stopalo

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno bježi mu stopalo

dakle, kosta je prohodao s 12,5 mjeseci i sad već ima 2 mjeseca hodajućeg staža. prilično je spretan, trčkara, skreće, saginje se...sve bez problema. dugo prije nego što je prohodao se dizao i šetao uz namještaj (valjda 3 mjeseca), a negdje sa 10 mjeseci je propuzao. međutim, prije nekoliko dana me muž upozorio da malcu 'bježi' lijevo stopalo. do sada to nisam primjetila. ne znam hoću li to dobro opisati, ali recimo da to izgleda ovako. desno stopalo mu je u odnosu na nogu zakrivljeno prema van nekih 20 stupnjeva, a lijevo recimo 35 (nije velika razlika, ali se kuži). ako hoda polako onda se to ne vidi, no čim ubrza stopalo se više nakosi prema van. na momente čak izgleda kao da vuče tu lijevu nogu. nismo koristili hodalicu, ali je znao žicati da ga držimo za ruku (uvijek za lijevu), kad bi ga primili za desnu, čak i sad kad zna hodati, ne bi znao kud sa sobom. imao je displazičan lijevi kuk (pa sm pomislila da je to zbog toga - iako vježbali smo i široko ga povijali i ortoped je rekao da je sve ok). znam da ćete mi svi preporučiti ortopeda s čime se slažem i mislim sutra zvati..ali u najboljem slučaju ću tek u utorak znati njegovo mišljenje pa me zanima ima li tko slično iskustvo. i da, nije nikad nosio nikakvu posebnu obuću. uvijek am pazila da ili bude bos ili u što mekanijim cieplicama (bez uložaka i sl). i čini mi se da mu manje bježi kad je bos (ali to nisam baš temeljito izučila). pomagajte

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

moja i. je krivila stopalo put unutra. i to uočljivo više levo nego desno. puzala redovno, prohodala na vreme...
    na kontroli kod ortopeda prepisane ortopedske cipelice sa nekih 13 meseci. promenila ih je, mislim, tri para do 19. meseca kada je lekar konstatovao da joj više nisu potrebne. ipak, ja sam još duuugo uočavala da levo stopalo pomalo "beži" , naročito kad naglo izraste. sada je ona dugonoga, gotovo 12-togodišnjakinja pravilnog hoda. i ,da. vežbali smo stopala - golicali je po potkolenici da bi učinila pokret suprotan od iskrivljenja i masiažom ispravljali stopala ...
    nema ti druge nego kod ortopeda. i ne sekiraj se, kod tih malih se sve začas ispravi...

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Sto se cipelica tice mislim da su tu razmisljanja razlicita, kako tko iako ih puno misli da nisu vazne ja ipak misli da jesu.

Mi smo mu eto od kad je napravio prve korake,a i nekoliko dana prije kupili prave cipelice, chicco, sad kupujemo ciciban, ali uvijek te cvrsce koje drze nogicu, a u pocetku je po doma bio u njima ili bos, a sad u ciciban papucama, i nemamo problema, vjerojatno to i nema veze s cipelicama nego se tako dogodi, ali ja bi mu ipak oblacila cipelice bas za hodanje,cvrsce, mozda pomogne..

Mozda je to samo moje misljenje neznam,.. Sretno u svakom slucaju, sigurno cete to rijesiti bez problema

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •