Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Temp preko 38 i dojenje

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno Temp preko 38 i dojenje

A super nam je islo...i jutros ja zakurim i to dobro. Popila sam dva lupoceta i veceras opet...38,8
    Najveci problem je taj sto mi se upalila lijeva sisa, a mali naravno bas danas nije nesto lud za sisanjem...

Savjeti? Lekadol je isto sto i lupocet, jel? Mogu i to? Malo masiram sisu usput, ali je ogromna.. Uh...mislila sam kad prodemo prva dva mjeseca, da nema vise frke

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Izdoji da ti bude lakše. Temperatura nije problem. Nadam se da će ti brzo proći, te upale su baš fuj.

Asila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Andiko, a kako vam je islo s dojenjem ova prva dva mjeseca? Dojite na zahtjev ili po rasporedu? Dojite li preko noci? Kako je dijete napredovalo do sada? Koliko ima mokrih, a koliko pokakanih pelena unutar 24 sati? Dali ti on izgleda zadovoljno ili ti djeluje da ga boli nesto?

Koliko dugo ti je upaljena dojka? Mi mozes tocno opisati kako te i sto boli, jeli kvrzica negdje? Gdje? Boli li te kada ti krene mlijeko?

Kad kazes da ti mali danas nije bio lud za sisanjem, sto tocno mislis? Na koji nacin ti dijete trenutno reagira? Odbija bradavicu stavit u usta ili nakon sto pocne dojiti prestane brzo?

Trenutno je najbitnije da dijete stavljas na tu upaljenu dojku sto cesce i da ga pustis da sise sto dulje moze. Zato me zanima na koji nacin trenutno odbija dojenje. Ukoliko ipak uspijete s dojenjem, onda ti savjetujem da stavis neki topli oblog na tu dojku malo prije dojenja te lagano umasiras dio koji te boli, takoder, dok dojite umasiraj isti taj dio, kako bi 'razbila' tu kvrzicu (ako je kvrzica). Izdajanje do kraja je malo zeznuto u ovom trenutku, jer si time mozes povecati proizvodnju mlijeka, a mozda ti se dojka upalila bas radi prenapunjenosti (osjecas li prenapunjenost, pritisak u prsima?).
    Ukoliko ne uspijete s dojenjem ili ti ono ne oslobodi taj osjecaj prepunjenosti, izdoji se rucno, no tek toliko da ti prepunjenost nestane, a cijelo vrijeme masirajuci i bolni dio.

Sto se tice temperature, ono nije razlog da prestanete ili pauzirate s dojenjem, no sto se tice lijekova, savjetovala bi te da popricas sa pedijatricom i pitas koji bi lijek bio najprikladniji trenutno, obzirom da se uvijek moze dogoditi da ti dijete ima neku alergiju.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Asila, hvala na pomoći...probat cu s oblozima. Ma jeli smo kao veliki...prošla sam traume s prvim djetetom. Sad je sve išlo super. Dojimo na zahtjev od prvog dana, dobio je 1300 prvi mjesec, drugi 800. Jako je zadovoljna i sretna beba. Nego sad više neće sisu ako nije gladan i ne mogu ga nagovorit. Počeo je gledati oko sebe, bit više budan i nije mu više sisa tako centar svijeta. Kad hoće jesti, stavim ga i nema problema.
    Inače, mlijeko mi je nadošlo nulti dan u bolnici i uvijek ga ima previše... Ali evo do jučer nismo imali problema. Izdajala sam se samo u bolnici, mali je super sisao. A jučer sam u 6 ujutro osjetila (mali je sisao desnu) otpuštanje mlijeka u lijevoj sisi i onu bol..koja obično prođe odmah, sad je ostala... Mislila sam čak da mi je nastao grč na prsnom mišiću...ali nije. Nisam mogla ruku dići. A da naglasim da sisa uopće nije bila prepunjena. Mali ju je sisao normalno par sati prije toga...

Ma joj...sinoć smo je muž i ja istiskali. Jedva sam se digla iz kreveta koliko me boli kad se mičem. Katastrofa... Stavljam malog na nju i on ok sisa, tako da mlijeka ima.. Jutros evo nemam temperaturu, samo me glava boli....a izgleda da sam pokupila neki virus od frendice s kojom sam bila dan ranije...i ona zakurila... Pa mislim da je sisa od temperature, a ne temp od sise...Jel' to moguće?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ovo masiranje sam baš radila jučer...masirala sam pola sata prije nego sam ga stavila na sisu i dok je sisao sam masirala. Cijela sisa se nekako izdeformirala...aureola mi je natečena...ma..joooooj

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

....a izgleda da sam pokupila neki virus od frendice s kojom sam bila dan ranije...i ona zakurila... Pa mislim da je sisa od temperature, a ne temp od sise...Jel' to moguće?
    Sve je moguće.. može biti da je temp. od mastitisa, a može biti i da je od viroze, a u dojci "samo" zastoj koji nije prešao u mastitis.
    Kako god bilo, super da si danas bez temperature.

Samo nastavi što više dojiti na bolnu dojku. Ona se mora temeljito isprazniti, pomozi si masiranjem, toplim oblozima, masiraj pod jako toplim tušem ili u kadi tople vode (nanesi gel za tuširanje na bolno mjesto), između podoja hladni oblozi. Izbjegavaj grudnjak, ležanje na toj dojci, pazi kako nosiš bebu, da ti ne pritišće bolno mjesto.

Pomoći ti mogu i određeni položaji_
    - položi dijete na dojku tako njezina brada masira bolno mjesti (pazi pritom da je prihvat dojke ispravan, da ne ošteti bradavicu)
    - polegni dijete na pod, a ti stani četveronoške iznad bebe i tako daj dojku - na ovaj način gravitacija pomaže da lakše izađe mlijeko i da se kreće u pravu stranu.

Asila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

vidim da je Linda sve dodala... Andiko, javljaj kako ce ici...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Bradavica je već u komi, boli za umrijet...a inače imama ravne bradavice, pa mali ne može uhvatit... Navuče si on, ali sad to sve jako čudno izgleda i booooliiiiiii...sve je naotečeno. Cijela sisa je izvitoperena. uh, uh. preživjet ću valjda...

Asila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Imas ranu na bradavici? ili te boli izunutra? osjecaj kao da te neko s iglicama bode?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Nije soor. To sam imala prosli put ne, samo boli kao od regada, ali jace....

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Evo, jucer je bila temp 37,5, mali je ok sisao, jedino sto bradavica i veliki krug okolo bole za poludit. Znojim se od muke kad trebam dat lijevu dojku djetetu...jutros sve vec nekako normalnije izgleda, cini mi se da vise nije tako naoteceno....lijeva se priblizava izgledu desne. Izgleda da je danas temp skroz prosla. Mazem bradavicu i okolo sa (kršitelj koda)ovom kremicom, stavljam obloge i izdrzavam....ali izgleda da je najgore proslo.
    Puno vam hvala na savjetima...pogotovo za gel za tusiranje ..to mi je otkrice!

Asila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Drago mi je da je danas bolje!
    Sad je dalje jako bitno da pazis da ti je dijete pravilno na dojci kako bi ti se bradavica sto prije 'oporavila'. Takoder, jos uvijek sto cesce stavljati dijete na prsa...sve dok ti ne prode ovo u potpunosti..

No najbitnije je da je bolje!

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Evo samo da ti dam podršku i kažem da znam kako ti je jer je i meni tako bilo ali smo uspijeli. Drži se.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Sve igleda super, samo još gadno boli prvih pet minuta sisanja na toj dojci. Valjda i to još izdurat par dana, pa da se vratimo u normalu. Baš sam sretna kako je sve kratko trajalo...uh, uh... A mali seronja nije niti skužio nikakav problem.. On je sebi vukao i radio blažene facice, a ja urličem..malo na glas, malo u sebi

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Sad sam već potpuno uvjerena da je soor. Umiremkad treba dojit tu stranu. Boli me bradavica i kad ne dojim, onako kao da iglicom netko prolazi. Smeta mi bilo šta na njoj. Ali ništa se na njoj ne vidi...? Upomoc! Ludim

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Meni ti se soor nije nigdje vidio, ni na bradavici ni bebi u ustima. A bolilo me točno tako kako opisuješ. Rojazol gel riješio problem, dakle bio je soor.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja imam Daktarin doma od prošli put...jel može to? a jel moram bebi mazat jezik ak se niš ne vidi? još savjeta? idem guglat.

hvala ti martinaP!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Daktarin je isto što i Rojazol. Moraš mazati i bebin jezik i bradavice, iako se ništa ne vidi. Mažeš dok svi simptomi prođu, pa onda još barem tjedan dana, da se sve ne bi začas vratilo.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

andiko, mazati rojazolom 4 puta na dan, poslije podoja, unutrašnjost bebinih usta i bradavicu, i nakon prestanka simptoma do dva tjedna.
    POkušaj bez grudnjaka, jastučića, bilo čega gdje bi gljivice pronašle vlažno i tamno stanište. Najbolje da dojka bude što više na zraku, ako si doma, obuci samo neku komotnu majicu. Ako ne možeš bez jastučića, mijenjaj ih jako često.
    Ne premazuj dojku svojim mlijekom.
    Uzimaj fermentirane mliječne proizvode, a beštije bježe i od češnjaka.
    Smanji (ili ukini) sve slatko, kao i namirnice koje sadrže kvasac.
    Ako beba ima dudu, često je peri (kipuća voda), kao i igračke koje stavlja u usta.

Prvo ponudi dojku koja ne boli, pa kad se mlijeko krene otpuštati, prebaci bebu na bolnu. Pazi na ispravan položaj!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Hvala Linda... Baš mi je koma kaj je zima, pa ne mogu baš s otvorenom sisom puno hodat.... Čini mi se da je krenulo na gore. Krenule su bijele naslage i kraste. Vrh bradavice krvari...boli za poludit. Mažem sebi bradavicu i bebi usta...budem sad i pazila više na prehranu (i tvoj tekst Linda pročitam sad kad sam smazala cijelu kutije jaffe)

Daj mi bože prestanak simptoma...mazat ću lako...

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

držim fige da što prije prođe

Asila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Andiko, jeli danas ista bolje?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ne cini se da je bolje. Nema vise bijelog i krasti, samo krv. Boli i dalje...vec dva dana mazem, sta ne bi trebalo bit bolje?

Asila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Andiko, mozda ne bi bilo lose da odes do prodojeceg doktora i vidis hoce li ti neku malo jacu terapiju dati....
    Takoder ponekad pomaze i uzimanje ekstakta sjemenki grejpfruta - Citrofit.
    Jako pazi na prehranu sad neko vrijeme... I dobro pazi na prihvat dojke... Mozda da se malo rucno pocnes izdajati dok ti ne krene mlijeko pa onda stavit dijete na prsa, da ti bude sto manje bolno, tj, da ti rane sto prije zacijele...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Sutra sam naručena kod gina, pa ću pitat njega za mišljenje, a i doktorica mi je tamo.. Baš me briga da li su prodojeći..ja sam prodojeća

Asila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj andiko prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam prodojeća

javi sto ce ti reci!
    iako, nadam se da ce ti vec sutra biti vidljivih poboljsanja...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Nis pametno. Veli da bu proslo
    Čini mi se da je malo bolje večeras... Bum vidla noćas..

Asila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Andiko, u mislima si mi stalno..... jeli proslo? dobiva li on dovoljno mlijeka?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Draga, hvala kaj mislis na mene.... Evo, sve se vraca u normalu. Ma beba se ni u jednom trenutku nije bunio niti plakao, tako da mislim da on to nije nesto osjetio... Valjda je gotovo. Mazem i dalje....

Asila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

mazi jos tjedan dva, kako bi to sigurno proslo.... Ajd, bas mi je drago da prolazi...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •